48. (Dunyada) kazandıkları şeylerin kotulukleri karşılarına cıkmış, alay etmekte oldukları şey onları kuşatmıştır.

49. İnsana bir zarar dokunduğunda bize yalvarır. Sonra ona tarafımızdan bir nimet verdiğimizde, "Bu, bana ancak bilgim sayesinde verilmiştir" der. Hayır, o bir imtihandır. Fakat onların coğu bilmezler.

50. Bunu kendilerinden oncekiler de soylemişti ama kazandıkları şeyler onlara hicbir yarar sağlamamıştı.

51. Nihayet kazandıkları şeylerin kotulukleri onlara isabet etmişti. Onlardan zulmedenler var ya, kazandıkları şeylerin kotulukleri onlara isabet edecektir. Onlar Allah'ı Âciz bırakacak değillerdir.

52. Bilmediler mi ki, Allah rızkı dilediğine bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Şuphesiz bunda inanan bir toplum icin elbette ibretler vardır.

53. De ki: "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden umidinizi kesmeyin. Şuphesiz Allah, butun gunahları affeder. Cunku O, cok bağışlayandır, cok merhamet edendir."

54. Azap size gelmeden once Rabbinize donun ve O'na teslim olun. Sonra size yardım edilmez.

55,56. Farkında olmadan azap size ansızın gelmeden once, Rabbinizden size indirilenin en guzeline uyun ki, kişi, "Allah'ın yanında, işlediğim kusurlardan dolayı vay hÂlime! Gercekten ben alay edenlerden idim" demesin.