57. Yahut, "Allah beni doğru yola iletseydi, elbette O'na karşı gelmekten sakınanlardan olurdum" demesin.

58. Yahut azabı gorduğunde, "Keşke benim icin dunyaya bir donuş daha olsa da iyilik yapanlardan olsam" demesin.

59. (Allah, şoyle diyecek "Hayır, oyle değil! Âyetlerim sana geldi de sen onları yalanladın, buyukluk tasladın ve inkÂrcılardan oldun."

60. Kıyamet gunu Allah'a karşı yalan soyleyenleri gorursun, yuzleri kapkara kesilmiştir. Buyukluk taslayanlar icin cehennemde bir yer mi yok!?

61. Allah, kendisine karşı gelmekten sakınanları başarıları sebebiyle kurtarır. Onlara kotuluk dokunmaz. Onlar uzulmezler de.

62. Allah, her şeyin yaratıcısıdır. O, her şeye vekildir.

63. Goklerin ve yerin anahtarları O'nundur. Allah'ın Âyetlerini inkÂr edenler var ya, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.

64. De ki: "Ey cahiller! Siz bana Allah'tan başkasına ibadet etmemi mi emrediyorsunuz?"

65. Andolsun, sana ve senden onceki peygamberlere şoyle vahyedildi: "Eğer Allah'a ortak koşarsan elbette amelin boşa cıkar ve elbette ziyana uğrayanlardan olursun."

66. Hayır, yalnız Allah'a ibadet et ve şukredenlerden ol.

67. Allah'ın kadrini gereği gibi bilemediler. Yeryuzu kıyamet gununde butunuyle O'nun elindedir. Gokler de O'nun kudretiyle durulmuştur. O, onların ortak koştuklarından uzaktır, yucedir.