Mu´min sûresi 24.cuzun 2.hizbi 469 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Mu´min sûresi 24.cuzun 2.hizbi 469 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:07:42
26. Firavun dedi ki: "Bırakın beni, MûsÂ'yı oldureyim. (Faydası olacaksa) Rabbini yardıma cağırsın! Cunku ben onun, dininizi değiştireceğinden, yahut yeryuzunde bozgunculuk cıkaracağından korkuyorum."
27. Mûs da, "Ben, hesap gunune inanmayan her kibirliden, benim de Rabbim sizin de Rabbiniz olan Allah'a sığınırım" dedi.
28. Firavun ailesinden, imanını gizlemekte olan mu'min bir adam şoyle dedi: "Rabbim Allah'tır, dediği icin bir adamı oldurecek misiniz? HÂlbuki o, size Rabbinizden apacık mucizeler getirdi. Eğer yalancı ise, yalanı kendi aleyhinedir. Eğer doğru soyluyorsa, sizi tehdit ettiği şeylerin bir kısmı başınıza gelecektir. Şuphesiz Allah, aşırı giden, yalancılık eden kimseyi doğru yola eriştirmez."
29. "Ey kavmim! Bugun yeryuzune hÂkim kimseler olarak iktidar ve saltanat sizindir. Ama başımıza geldiğinde bizi, Allah'ın azabından kim kurtarır?" Firavun, "Ben size ancak kendi goruşumu bildiriyorum ve sizi ancak doğru yola goturuyorum" dedi.
30,31. İman etmiş olan adam dedi ki: "Ey kavmim! Şuphesiz ben, Nûh kavmi, Âd kavmi, Semûd kavmi ve onlardan sonra gelen toplulukların başına gelen olayların sizin de başınıza gelmesinden korkuyorum. Allah, kullarına asla zulmetmek istemez."
32,33. "Ey kavmim! Gercekten sizin icin, o bağrışıp cağrışma gununden, arkanıza donup kacmaya calışacağınız gunden korkuyorum. (O gun) sizi, Allah'(ın azabın)dan kurtaracak kimse yoktur. Allah, kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek de yoktur."