12. Boylece onları, iki gunde (iki evrede) yedi gok olarak yarattı ve her goğe kendi işini bildirdi. En yakın goğu kandillerle susledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak guc sahibi ve hakkıyla bilen Allah'ın takdiridir.

13. Eğer yuz cevirirlerse, onlara de ki: "Ben sizi Âd ve Semûd kavimlerini carpan yıldırım gibi bir yıldırıma karşı uyardım."

14. Hani onlara peygamberler onlerinden ve arkalarından(3) gelmiş, "Allah'tan başkasına ibadet etmeyin" demişler, onlar da, "Eğer Rabbimiz dileseydi (Peygamber olarak) melekler indirirdi. Bu sebeple, biz sizinle gonderilenleri inkÂr ediyoruz" demişlerdi.

(3) Peygamberlerin onlerinden ve arkalarından gelmelerinden maksat, onların her vesile ve vasıtadan yararlanarak gercekleri anlatmaya calışmalarıdır.
15. Âd kavmi ise yeryuzunde haksız olarak buyukluk taslamış, "Bizden daha guclu kim var?" demişlerdi. Onlar, kendilerini yaratan Allah'ın onlardan daha guclu olduğunu gormediler mi? Onlar bizim Âyetlerimizi inkÂr ediyorlardı.

16. Biz de onlara dunya hayatında zillet azabını tattırmak icin o mutsuz kara gunlerde uzerlerine dondurucu bir ruzgÂr gonderdik. Ahiret azÂbı elbette daha rezil edicidir. Onlara yardım da edilmez.

17. Semûd kavmine gelince, biz onlara doğru yolu gostermiştik. Ama onlar korluğu hidayete tercih etmişler ve yaptıklarına karşılık, alcaltıcı azap yıldırımı onları carpmıştı.

18. İnananları ve Allah'a karşı gelmekten sakınanları kurtardık.

19. Allah'ın duşmanlarının, toplanıp yığın yığın cehenneme sevk edilecekleri gunu hatırla!

20. Nihayet cehenneme vardıklarında, kulakları, gozleri ve derileri, yapmış oldukları işler hakkında, kendileri aleyhine şahitlik ederler.