59. Kıyamet gunu mutlaka gelecektir, bunda hic şuphe yoktur. Fakat insanların coğu buna inanmazlar.
60. Rabbiniz şoyle dedi: "Bana dua edin, duÂnıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir hÂlde cehenneme gireceklerdir."
61. Allah, icinde rahat edesiniz diye geceyi ve (her şeyi) gosterici (aydınlık) olarak da gunduzu yaratandır. Şuphesiz Allah, insanlara karşı sonsuz iyilik sahibidir, fakat insanların coğu şukretmezler.
62. İşte her şeyin yaratıcısı olan Rabbiniz Allah! O'ndan başka hicbir ilÂh yoktur. Durum bu iken nasıl oluyor da (haktan) donduruluyorsunuz?
63. Allah'ın Âyetlerini inkÂr etmekte olanlar, işte boyle dondurulurler.
64. Allah, yeryuzunu sizin icin karar kılma yeri, goğu de bin yapan; size şekil verip de şekillerinizi guzel kılan ve sizi temiz şeylerle rızıklandırandır. İşte Rabbiniz Allah! Âlemlerin Rabbi Allah ne yucedir!
65. O, diridir. O'ndan başka hicbir ilÂh yoktur. O hÂlde sadece Allah'a itaat ederek (samimi olarak) O'na ibadet edin. Hamd, Âlemlerin Rabbine mahsustur.
66. De ki: "Rabbimden bana apacık deliller gelince, Allah'ı bırakıp da taptıklarınıza tapmam bana yasaklandı ve bana, Âlemlerin Rabbine teslim olmam emredildi."
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Mu´min sûresi 24.cuzun 3.hizbi 473 sayfasındasınız