Zuhruf sûresi 25.cuzun 3.hizbi 494 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Zuhruf sûresi 25.cuzun 3.hizbi 494 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:01:18
74. Şuphesiz suclular cehennem azabında devamlı kalacaklardır.
75. Azapları hafifletilmeyecektir. Onlar azap icinde umitsizdirler.
76. Biz onlara zulmetmedik. Fakat onlar, kendileri zÂlim idiler.
77. (Gorevli meleğe şoyle seslenirler: ) "Ey MÂlik! Rabbin bizim işimizi bitirsin." O da, "Siz hep boyle kalacaksınız" der.
78. Andolsun, size hakkı getirdik. Fakat coğunuz haktan hoşlanmayanlarsınız.
79. Yoksa (gerceği kabul etmeme konusunda) bir işe kesin karar mı verdiler? Şuphesiz biz de (onları cezalandırmakta) kararlıyız.
80. Yoksa onların sırlarını ve gizli konuşmalarını duymadığımızı mı sanıyorlar? Hayır oyle değil, yanlarındaki elcilerimiz (melekler) yazmaktadırlar.
81. (Ey Muhammed!) De ki: "Eğer RahmÂn'ın bir cocuğu olsaydı, ona kulluk edenlerin ilki ben olurdum."
82. Goklerin ve yerin Rabbi, Arş'ın da Rabbi olan Allah, onların nitelendirmelerinden uzaktır.
83. Bırak onları, tehdit edildikleri gune kavuşana kadar, (batıl inanclarına) dalsınlar ve (dunya hayatlarında) oynayadursunlar.
84. O, gokte de ilÂh olandır, yerde de ilÂh olandır. O, hukum ve hikmet sahibidir, hakkıyla bilendir.
85. Goklerin, yerin ve ikisi arasındaki her şeyin hukumranlığı kendisine ait olan Allah yucedir! Kıyametin bilgisi de yalnız O'nun katındadır ve yalnızca O'na donduruleceksiniz.
86. O'nu bırakıp taptıkları şeyler şefaat edemezler. Ancak bilerek hakka şÃ‚hitlik edenler şefaat edebilirler.
87. Andolsun, onlara kendilerini kimin yarattığını sorsan elbette, "Allah" derler. Oyleyken nasıl donduruluyorlar?
88. Onun (Muhammed'in), "Ya Rabbi!" demesine andolsun ki, şuphesiz bunlar iman etmeyen bir kavimdir.
89. Şimdilik sen onları hoş gor ve "size selÂm olsun" de. Yakında bilecekler.