Zuhruf sûresi 25.cuzun 3.hizbi 493 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Zuhruf sûresi 25.cuzun 3.hizbi 493 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:01:14
61. Şuphesiz o Kıyametin (kopacağının) bir bilgisidir. Artık onun hakkında asla şuphe etmeyin, bana uyun, bu doğru bir yoldur.
62. Sakın şeytan sizi yoldan cevirmesin. Cunku o, size apacık bir duşmandır.
63. İsa, apacık mucizeleri getirdiği zaman şoyle demişti: "Ben size hikmeti getirdim ve hakkında ayrılığa duştuğunuz şeylerden bir kısmını size acıklamak icin geldim. Oyle ise, Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin."
64. Şuphesiz Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir. Oyleyse O'na kulluk edin, işte bu doğru bir yoldur.
65. Ama aralarından cıkan gruplar ayrılığa duştuler. Elem dolu bir gunun azÂbından vay o zulmedenlerin hÂline!
66. Onlar (bu tavırlarıyla) ancak, kıyamet gununun kendilerine ansızın gelmesini beklemektedirler, hÂlbuki bunun farkında değillerdir.
67. O gun Allah'a karşı gelmekten sakınanlar dışında, dostlar birbirine duşman olurlar.
68,69. (Allah, şoyle der: ) "Ey Âyetlerimize iman eden ve musluman olan kullarım! Bugun size korku yoktur, siz uzulmeyeceksiniz de."
70. "Siz ve eşleriniz sevinc ve mutluluk icinde cennete giriniz."
71. Onlar icin altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Canlarının istediği ve gozlerinin hoşlandığı her şey oradadır. Siz orada ebedî olarak kalacaksınız.
72. İşte bu, yapmakta olduklarınıza karşılık size mîras verilen cennettir.
73. Orada sizin icin bol bol meyve var, onlardan yersiniz.