Zuhruf sûresi 25.cuzun 3.hizbi 492 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Zuhruf sûresi 25.cuzun 3.hizbi 492 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:01:11
48. Onlara gosterdiğimiz her bir mucize onceki benzerinden daha buyuktu. Doğru yola donsunler diye, onları azaba uğrattık.
49. (Onlar azabı gorunce) "Ey buyucu! Sana verdiği soze dayanarak, bizim icin Rabbine dua et. Cunku biz artık doğru yola gireceğiz" dediler.
50. Fakat biz onlardan azabı kaldırınca bir de bakmışsın sozlerinden donuyorlar.
51. Firavun, kavmine seslenerek dedi ki: "Ey kavmim! Mısır hukumdarlığı benim değil mi? Şu nehirler de benim altımdan akıyor (değil mi?) HÂl gormuyor musunuz?"
52. "Yoksa ben, şu zavallı, nerede ise maksadını anlatamayacak durumda olan bu adamdan daha hayırlı değil miyim?"
53. "(Eğer doğru soyluyorsa) ona altın bilezikler atılmalı, yahut onunla beraber bulunmak uzere melekler gelmeli değil miydi?"
54. Firavun, kavmini kucuk duşurdu (ezdi). Onlar da kendisine itaat ettiler. Cunku onlar yoldan cıkmış bir toplumdu.
55. Onlar bizi bu şekilde ofkelendirince biz de onlardan oc aldık, hepsini suda boğduk.
56. Onları, sonradan gelecek inkÂrcılara, gecmiş bir ibret ve bir ornek kıldık.
57. Meryem oğlu İsa bir ornek olarak anlatılınca bir de ne goresin, senin kavmin (seni susturacak bir delil buldukları zannıyla) hemen şamata etmeye başlar.
58. "Bizim tanrılarımız mı hayırlı, yoksa İsa mı?" dediler. Bunu sadece seninle tartışmak icin ortaya attılar. Şuphesiz onlar kavgacı bir toplumdur.
59. İsa, sadece, kendisine nimet verdiğimiz ve İsrailoğulları'na ornek kıldığımız bir kuldur.
60. Eğer dileseydik, icinizden yeryuzunde sizin yerinize gececek melekler yaratırdık.