Şûr sûresi 25.cuzun 2.hizbi 487 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Şûr sûresi 25.cuzun 2.hizbi 487 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:00:53
45. Ateşe sunulurken onların zilletten başlarını one eğmiş, goz ucuyla gizli gizli baktıklarını gorursun. İnananlar da, "İşte asıl ziyana uğrayanlar, kıyamet gunu kendilerini ve ailelerini ziyana sokanlardır" diyecekler. İyi bilin ki zÂlimler, surekli bir azap icindedirler.
46. Onların Allah'tan başka kendilerine yardım edecek dostları da yoktur. Allah, kimi saptırırsa artık onun icin hicbir cıkar yol yoktur.
47. Allah'tan, geri cevrilmesi imkÂnsız olan bir gun gelmeden once, Rabbinizin cağrısına uyun. O gun sizin icin ne sığınacak bir yer vardır, ne de (gunahlarınızı) inkÂr edebilirsiniz!
48. Eğer yuz cevirirlerse (bilesin ki), biz seni onlara bekci gondermedik. Sana duşen, sadece tebliğdir. Gercekten biz insana katımızdan bir rahmet tattırdığımızda ona sevinir; ama elleriyle yaptıkları işler yuzunden onlara bir kotuluk dokunursa, o zaman da insan pek nankordur.
49. Goklerin ve yerin mulku (hukumranlığı) Allah'ındır. O, dilediğini yaratır. Dilediğine kız cocukları, dilediğine erkek cocukları verir.
50. Yahut o cocukları erkekler, dişiler olmak uzere cift verir, dilediği kimseyi de kısır yapar. Şuphesiz O, her şeyi hakkıyla bilendir, hakkıyla gucu yetendir.
51. Allah, bir insanla ancak vahiy yoluyla, yahut perde arkasından konuşur. Yahut bir elci gonderip, izniyle ona dilediğini vahyeder. Şuphesiz O yucedir, hukum ve hikmet sahibidir.