Şûr sûresi 25.cuzun 1.hizbi 485 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Şûr sûresi 25.cuzun 1.hizbi 485 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:00:45
23. İşte bu, Allah'ın, inanıp salih ameller işleyen kullarına mujdelediği şeydir. De ki: "Ben buna (yaptığım tebliğ gorevine) karşılık sizden, akrabalıktan doğan sevgiden başka bir ucret istemiyorum." Kim guzel bir iş yaparsa, onun iyiliğini artırırız. Şuphesiz Allah, cok bağışlayandır, şukrun karşılığını verendir.
24. Yoksa "Yalan uydurup Allah'a iftira etti" mi diyorlar. Eğer Allah dilerse senin kalbini muhurler. Allah batılı yok eder, hakkı sozleriyle gercekleştirir. Şuphesiz O, goğuslerin ozunu (kalplerde olanları) hakkıyla bilendir.
25. O, kullarından tovbeyi kabul eden, kotulukleri bağışlayan ve yaptıklarınızı bilendir.
26. Allah, iman edip salih ameller işleyenlerin dualarına karşılık verir; lutfundan onlara fazlasını da verir. KÂfirler icin ise cetin bir azap vardır.
27. Allah, kullarına (tumune birden) rızkı bol bol verseydi, yeryuzunde mutlaka azgınlık ederlerdi. Fakat O, rızkı dilediği olcude indirir. Şuphesiz O, kullarından hakkıyla haberdardır ve onları hakkıyla gorendir.
28. O, insanlar umutlarını kestikten sonra yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır. O, dost olandır, ovulmeye lÂyık olandır.
29. Gokleri, yeri ve bu ikisi icinde yaydığı canlıları yaratması, O'nun varlığının delillerindendir. O, dilediği zaman, onları bir araya getirmeye de gucu yetendir.
30. Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yuzundendir. O, yine de coğunu affeder.
31. Yeryuzunde O'nu Âciz bırakamazsınız. Sizin icin Allah'tan başka hicbir dost ve yardımcı yoktur.