Şûr sûresi 25.cuzun 1.hizbi 483 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Şûr sûresi 25.cuzun 1.hizbi 483 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:00:37
11. O, gokleri ve yeri yaratandır. Size kendinizden(2) eşler, hayvanlardan da (kendilerine) eşler yaratmıştır. Bu sûretle sizi uretiyor. O'nun benzeri hicbir şey yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla gorendir.
(2) Âyetin bu kısmı, "kendi turunuzden.." şeklinde de tercume edilebilir.
12. Goklerin ve yerin anahtarları O'nundur. Dilediğine rızkı bol verir ve (dilediğine) kısar. Şuphesiz O, her şeyi hakkıyla bilendir.
13. "Dini dosdoğru tutun ve onda ayrılığa duşmeyin!" diye Nûh'a emrettiğini, sana vahyettiğini, İbrÂhim'e, MûsÂ'ya ve İsÂ'ya emrettiğini size de din kıldı. Fakat senin kendilerini cağırdığın şey (İslÂm dini), Allah'a ortak koşanlara ağır geldi. Allah, ona dilediğini secer. İctenlikle kendine yonelenleri de ona ulaştırır.
14. Onlar, kendilerine bilgi geldikten sonra, aralarındaki kıskanclık yuzunden ayrılığa duştuler. Eğer (azabın) belli bir sureye kadar (ertelenmesi ile ilgili olarak) Rabbinden bir soz gecmiş olmasaydı, aralarında hemen hukum verilirdi. Onlardan sonra Kitab'a mirascı kılınanlar da, onun hakkında derin bir şuphe icindedirler.
15. (Ey Muhammed!) Bundan dolayı sen cağrıya devam et ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Onların hev ve heveslerine uyma ve şoyle de: "Ben, Allah'ın indirdiği her kitaba inandım ve aranızda adaleti gercekleştirmekle emrolundum. Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir. Bizim işlediklerimiz bize, sizin işledikleriniz sizedir. Bizimle sizin aranızda tartışılacak bir şey yoktur. Allah, hepimizi bir araya toplayacaktır. Donuş de ancak O'nadır."