Fussılet sûresi 25.cuzun 1.hizbi 481 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Fussılet sûresi 25.cuzun 1.hizbi 481 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:00:30
47. Kıyametin ne zaman kopacağına ilişkin bilgi O'na havale edilir. Meyveler tomurcuklarından ancak O'nun bilgisi altında cıkar, dişi ancak O'nun bilgisi altında hamile kalır ve doğurur. Allah onlara, "Nerede bana ortak koştuklarınız?" diye seslendiği gun şoyle derler: "Sana arz ederiz ki, icimizden onları goren hicbir kimse yok."
48. Daha once yalvardıkları (tanrılar) onları yuzustu bırakıp uzaklaşmıştır. Kendileri icin kacacak bir yer olmadığını anlamışlardır.
49. İnsan, hayır (mal, mulk, genişlik) istemekten usanmaz. Fakat başına bir kotuluk gelince umutsuzluğa duşer, yıkılır.
50. Andolsun! Başına gelen bir zarardan sonra kendisine tarafımızdan bir rahmet tattırsak mutlaka "Bu benim hakkımdır, Kıyametin kopacağını da sanmıyorum. Andolsun, Rabbime dondurulursem, şuphesiz O'nun yanında benim icin daha guzel şeyler vardır" der. Andolsun, biz inkÂr edenlere yaptıklarını mutlaka haber vereceğiz ve andolsun, onlara mutlaka ağır azaptan tattıracağız.
51. İnsana nimet verdiğimizde yuz cevirir ve yan cizer. Başına bir kotuluk gelince de yalvarmaya koyulur.
52. De ki: "Ne dersiniz? Eğer o (Kur'an) Allah katından olup da siz de onu inkÂr etmişseniz, o zaman derin bir ayrılık icinde bulunan kimseden daha sapık kim olabilir?"
53. Varlığımızın delillerini, (kÂinattaki ucsuz bucaksız) ufuklarda ve kendi nefislerinde onlara gostereceğiz ki, o Kur'an'ın gercek olduğu onlara iyice belli olsun. Rabbinin, her şeye şÃ‚hit olması yetmez mi?
54. İyi bilin ki, onlar Rablerine kavuşma konusunda şuphe icindedirler. İyi bilin ki, O, her şeyi kuşatandır.