AhkÂf sûresi 26.cuzun 1.hizbi 501 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- AhkÂf sûresi 26.cuzun 1.hizbi 501 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:00:26
33. Yaptıklarının kotulukleri karşılarına dikilmiş ve alay edip durdukları şey, kendilerini kuşatıvermiştir.
34. Onlara şoyle denir: "Bugune kavuşacağınızı unuttuğunuz gibi, bu gun biz de sizi unutuyoruz. Barınağınız ateştir. Yardımcılarınız da yoktur."
35. "Bunun sebebi, Allah'ın Âyetlerini alaya almanız ve dunya hayatının sizi aldatmasıdır." Artık bugun ateşten cıkarılmazlar ve Allah'ın rızasını kazandıracak amelleri işleme istekleri kabul edilmez.
36. Hamd, goklerin Rabbi ve yerin Rabbi, Âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.
37. Goklerde ve yerde ululuk O'na aittir. O, mutlak guc sahibidir, hukum ve hikmet sahibidir.
AhkÂf Sûre Hakkında
Âd kavminin yaşadığı bolgede ruzgÂrlar, "ahkaf" denen kum tepeleri meydana getiriyordu. İcinde bu kavmin yaşadığı bolge ve kum yığınlarından soz edildiğinden sûre Ahkaf adını almıştır; Mekke'de inmiştir; 35 (otuzbeş) Âyettir.
1. HÂ Mîm.(1)
(1) Bu harfler icin Bakara sûresinin ilk Âyetinin dipnotuna bakınız.
2. Kitab'ın indirilişi, mutlak guc sahibi, hukum ve hikmet sahibi Allah tarafındandır.
3. Biz, gokleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları hak ve hikmete uygun olarak ve belirli bir sure icin yarattık. İnkÂr edenler ise, uyarıldıkları şeylerden yuz cevirmektedirler.
4. De ki: "Allah'ı bırakıp da taptıklarınızı gordunuz mu? Bana gosterin, yeryuzunden neyi yaratmışlardır? Yoksa goklerin yaratılışında onların bir ortaklığı mı var? Eğer doğru soyleyenler iseniz bundan onceki bir kitap, yahut bir bilgi kalıntısı olsun getirin bana!"
5. Kim, Allah'ı bırakıp da, kıyamet gunune kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere tapandan daha sapıktır? Oysa onlar, bunların tapınmalarından habersizdirler.