19. "Allah'a karşı ululuk taslamayın. Cunku ben size apacık bir delil (mucize) getiriyorum."

20. "Şuphesiz ki ben, beni taşlamanızdan, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a sığındım."

21. "Bana inanmadınızsa benden uzak durun."

22. Sonra MûsÂ, Rabbine, "Bunlar gunahkÂr bir toplumdur" diye seslendi.

23. Allah da şoyle dedi: "O hÂlde kullarımı geceleyin yola cıkar, cunku takip edileceksiniz."

24. "Denizi acık hÂlde bırak."(4) Cunku onlar boğulacak bir ordudur.

(4) Şu'ar sûresi, Âyet, 63 ve TÂ-H sûresi, Âyet, 77'de de ifade edildiği uzere Hz. MûsÂ, Allah'ın emri uzerine asasıyla denize vurmuş ve boylece gececekleri uygun bir yol acılmıştı. Bu Âyette Hz. MûsÂ'ya, karşıya gectikten sonra acılan bu yolu kapatmaması emredilmektedir. Cunku onları takip eden Firavun ve arkadaşları bu yola girecek ve denizin kapanmasıyla boğulacaklardır.
25. Onlar geride nice bahceler, nice pınarlar bıraktılar.

26. Nice ekinler, nice guzel konaklar!

27. Zevk ve sefasını surdukleri nice nimetler!

28. İşte boyle! Onları başka bir topluma miras bıraktık.

29. Gok ve yer onların ardından ağlamadı; onlara muhlet de verilmedi.

30,31. Andolsun, İsrailoğullarını o alcaltıcı azaptan; Firavun'dan kurtardık. Cunku o, haddi aşanlardan bir zorba idi.

32. Andolsun, onları, bir bilgi uzerine (donemlerinde) Âlemlere ustun kıldık.

33. Onlara, icinde acık bir imtihan bulunan mûcizeler verdik.

34,35. Bunlar (muşrikler) diyorlar ki: "İlk olumumuzden başka bir olum yoktur. Biz diriltilecek değiliz."

36. "Eğer doğru soyleyenler iseniz atalarımızı getirin."

37. Bunlar mı daha hayırlı, yoksa Tubba'(5) kavmi ile onlardan oncekiler mi? Onları helÂk ettik. Cunku onlar suclu kimselerdi.

(5) "Tubba", Yemen hukumdarlarına verilen addır.
38. Biz, gokleri, yeri ve bunlar arasında bulunanları, eğlenmek icin yaratmadık.

39. Biz onları ancak hak ve hikmete uygun olarak yarattık. Ama onların coğu bilmiyorlar.