Muhammed sûresi 26.cuzun 2.hizbi 506 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Muhammed sûresi 26.cuzun 2.hizbi 506 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 13:59:54
Muhammed Sûre Hakkında
Adını Peygamberimizin isminden alan bu sûreye aynı zamanda KıtÂl sûresi de denmiştir. Medine'de inmiştir, 38 (otuzsekiz) Âyettir.
1. İnkÂr edenler ve Allah yolundan alıkoyanlar var ya; işte, Allah onların butun amellerini boşa cıkarmıştır.
2. İnanıp salih ameller işleyenlerin ve Muhammed'e indirilene -ki o Rablerinden gelen haktır- inananların ise Allah gunahlarını ortmuş ve hÂllerini duzeltmiştir.
3. Bu, inkÂr edenlerin batıla uymaları ve inananların Rablerinden gelen gerceğe uymalarından dolayıdır. İşte Allah, onların ornek teşkil edecek durumlarını insanlara boyle anlatır.
4. (Savaşta) inkÂr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihayet onları cokertip etkisiz hÂle getirdiğinizde bağı sıkı bağlayın (sağ kalanlarını esir alın). Artık bundan sonra (esirleri) ya karşılıksız ya da fidye karşılığı salıverin. Savaş sona erinceye kadar hukum budur.(1) Eğer Allah dileseydi, onlardan oc alırdı. Fakat sizi birbirinizle denemek icin boyle yapıyor. Allah yolunda oldurulenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa cıkarmayacaktır.
(1) Savaşın sona ermesinden maksat, başlanan belirli bir savaşın sona ermesi olabileceği gibi, yeryuzunde savaşın sona ermesi, ortadan kalkması da olabilir.
5. Onları doğruya ve guzele erdirecek ve durumlarını duzeltecektir.
6. Onları, kendilerine tanıttığı cennete koyacaktır.
7. Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.
8. İnkÂr edenlere gelince, yıkım onlara! Allah, onların işlerini boşa cıkarmıştır.
9. Bu, Allah'ın indirdiğini beğenmemeleri, bu sebeple de Allah'ın onların amellerini boşa cıkarmasındandır.
10. Onlar yeryuzunde dolaşıp, kendilerinden oncekilerin sonlarının nasıl olduğuna bakmadılar mı? Allah, onları yerle bir etmiştir. İnkÂr edenlere de bu akıbetin benzerleri vardır.
11. Bu, Allah'ın inananların yardımcısı olması, inkÂr edenlerin ise, hicbir yardımcısı bulunmamasından dolayıdır.