AhkÂf sûresi 26.cuzun 1.hizbi 504 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- AhkÂf sûresi 26.cuzun 1.hizbi 504 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 13:59:46
21. Kendisinden once ve sonra uyarıcıların gelip gecmiş olan Âd kavminin kardeşini (Hûd'u) hatırla. Hani AhkÂf'taki kavmini, "Ancak Allah'a ibadet edin, cunku ben sizin adınıza buyuk bir gunun azabından korkuyorum" diye uyarmıştı.
22. Onlar ise, "Sen bizi ilÂhlarımızdan alıkoymak icin mi geldin? Doğru soyleyenlerden isen bizi tehdit ettiğin şeyi başımıza getir" dediler.
23. Hûd, "(Bu konudaki) bilgi ancak Allah katındadır. Ben size, benimle gonderileni tebliğ ediyorum. Fakat ben sizi cahillik eden bir kavim olarak goruyorum" dedi.
24. O azabı vadilerine doğru yayılan bir bulut olarak gorduklerinde, "Bu, bize yağmur getiren bir buluttur" dediler. Hûd, "Hayır, o sizin acele gelmesini istediğiniz şeydir. İcinde elem dolu azabın bulunduğu bir ruzgÂrdır" dedi.
25. "O, Rabbimin emriyle her şeyi yerle bir eder." Derken evlerinden başka hicbir şeyleri gorunmez hÂle geldiler. İşte biz, suc işleyen toplumu boyle cezalandırırız.
26. Andolsun, size vermediğimiz imkÂn ve iktidarı onlara vermiştik. Kendilerine kulaklar, gozler ve kalpler vermiştik. Fakat kulakları, gozleri ve kalpleri kendilerine bir yarar sağlamadı. Cunku Allah'ın Âyetlerini inkÂr ediyorlardı. Alaya aldıkları şey onları kuşattı.
27. Andolsun, biz cevrenizdeki memleketleri de yok ettik. (Doğru yola) donsunler diye Âyetleri tekrar tekrar acıkladık.
28. Allah'ı bırakıp O'na yakınlık sağlamaları icin edindikleri ilÂhlar kendilerine yardım etseydi ya!? Aksine onları yuzustu bırakarak uzaklaşıp kayboldular. Bu, onların yalanı ve uydurmakta oldukları şeydir.