AhkÂf sûresi 26.cuzun 1.hizbi 503 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- AhkÂf sûresi 26.cuzun 1.hizbi 503 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 13:59:42
15. Biz, insana anne babasına iyi davranmayı emrettik. Annesi onu ne zahmetle karnında taşıdı ve ne zahmetle doğurdu! Onun (anne karnında) taşınması ve sutten kesilme suresi (toplam olarak) otuz aydır. Nihayet olgunluk cağına gelip, kırk yaşına varınca şoyle der: "Bana ve anne babama verdiğin nimetlere şukretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimseler yap. Şuphesiz ben sana dondum. Muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım."
16. İşte, yaptıklarının iyisini kabul edeceğimiz ve gunahlarını bağışlayacağımız bu kimseler cennetlikler arasındadırlar. Bu, onlara oteden beri yapılagelen doğru bir va'ddir.
17. Anne ve babasına, "Of size! Benden once nice nesiller gelip gecmiş iken, beni tekrar diriltilecek olmakla mı tehdit ediyorsunuz?" diyen kimseye, onlar Allah'a sığınarak, "Yazıklar olsun sana! İman et, Allah'ın va'di gercektir" diyorlar, o da, "Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyordu.
18. İşte onlar, kendilerinden once cinlerden ve insanlardan gelip gecmiş topluluklar icinde, haklarında o sozun (azabın) gercekleştiği kimselerdir. Şuphesiz onlar ziyana uğrayanlardır.
19. Herkesin yaptıklarına gore dereceleri vardır. (Bu da) Allah'ın onlara yaptıklarının karşılığını tastamam vermesi icindir. Asla kendilerine haksızlık yapılmaz.
20. İnkÂr edenler ateşe sunuldukları gun, (onlara şoyle denir: ) "Dunyadaki hayatınızda guzelliklerinizi bitirdiniz, onların zevkini surdunuz. Bugun ise yeryuzunde haksız yere buyukluk taslamanızdan ve yoldan cıkmanızdan dolayı, alcaltıcı bir azapla cezalandırılacaksınız."