[IMG]http://img176.**************/img176/6244/cubbelishowtvpf7.jpg[/IMG]

Ahmet Unlu’den savunma: Resimler icin şantaj yaptılar

Kamuoyunun Cubbeli Ahmet Hoca olarak tanıdığı Ahmet Mahmut Unlu, dun Hurriyet gazetesinde yayınlanan fotoğraflarının, yayınlanmaması icin kendisine şantaj yapıldığını iddia etti.

Goruntuleri cekenin 2004 yılı Kurban Bayramı’nda kendini tatile davet ettiğini anlatan Unlu, “Param olmadığı icin gidemeyeceğimi soyledim. Butun giderleri karşılayarak beni goturdu. Goruntuleri de eşimle birlikte kıyıda bizi bekleyen eşi cekti.” diye konuştu.

Ahmet Mahmut Unlu, dun Hurriyet gazetesinde yayınlanan Malta tatili esnasında cekilen jet-ski goruntulerinin perde arkasını acıkladı. Jet-skiyi kullanan kişinin on yıldır yanında olduğunu anlatan Unlu, Malta tatilinin de bu kimse tarafından ayarlandığını soyledi. Jet-ski ile denize acılıp yuzduklerini aktaran Unlu, cekilen goruntunun de yuzmeden otele donerken cekilmiş bir goruntu olduğunu kaydetti. “Goruntuler eşimle birlikte kıyıda bizi bekleyen bu kişinin hanımı tarafından cekildi.” diyen Unlu, goruntulerin aradan iki yıl gectikten sonra medyaya sunulmasının art niyetli bir girişim olduğunu belirtti. Unlu, “Bu arkadaş on yıldır benim ozellikle Avrupa’da verdiğim sohbetleri organize eden bir kimseydi. Her sırrımı rahatlıkla paylaşırdım. Ancak arkadaşlarla aramızı acma girişimleri olduğu icin yanımdan uzaklaştırdım. Şimdi bunun intikamını alıyor.” diye konuştu. Fotoğrafları gazeteye veren kişinin kendi adına para toplama girişimine dair haberler aldıklarını aktaran Unlu, “Ben hapisteyken Avrupa’daki arkadaşlar bununla para gondermişler. Bu para bana gelmedi. Kendisine sorduğumuzda ise ‘Sen icerideyken paraya ihtiyacın yok diye kurslara verdim.’ cevabını verdi.” dedi. Goruntuler karşılığında kendisine şantaj yapıldığını kaydeden Unlu, “Şu ana kadar hicbir tehdide pabuc bırakmadım. Buna da boyun eğmedim. Bizden bir şey koparamayacağını anlayınca goruntuleri medyaya pazarladı.” şeklinde konuştu.

Unlu, bu goruntulerden başka goruntulerin de cıkabileceğinin altını cizerek, “Aldığım duyuma gore bu arkadaşın 7 yaşındaki kızı da bizimle birlikte yuzuyormuş. Başka bir goruntude ise konuştuğumuz bir papazla birlikte fotoğrafımız varmış. Ben de diğer goruntulerin neler olduğunu merakla bekliyorum.” ifadelerini kullandı. Unlu, hukukî haklarını arayacağını soyledi.

Ahmet Unlu, iddiaları yalanladı: Kadınların olduğu denize girmedim

Kamuoyunda ‘Cubbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Unlu, Hurriyet Gazetesi’nde ve Arena programında yayınlanan goruntulere acıklık getirdi.

Kendisi hakkındaki iddiaların tamamen uydurma olduğunu soyleyen Unlu, yaptıklarının dine aykırı olmadığını belirtti. Unlu, denize girdiği, guneşlendiği ve kiliseye gitmesinin yer aldığı goruntuleri şoyle acıkladı:

“Denize girilmesine karşı cıkmadım. Kadın-erkek karışık olduğu yerde girilmesine karşı cıktım. Cıplak kadınların bulunduğu plajlarda gezmedim. Acık denizde yuzdum. Kıbrıs’taki Salamış Otel isimli otelde havuz başında yemek yerken mayolu kadınların yuzduğu iddia ediliyor. Otele yemek yemeye gittik. Ben iceri bile girmeden arabada iken, kadınların mayo ile restoranın icine girdiklerini oğrendik. Bunun uzerine uygun gormeyerek o otelden ayrıldık. Gittik bir bufede tost yedik. Buna kayınvalidem de şahittir. Tunus gezisinde Berberiler gosteri yaptı. Dansoz kadınlar gelirken biz dışarı cıktık. Kesinlikle dansozleri seyretmedim. Turkiye’ye getirdiğim de kulliyen yalan. Hanımım yanımdayken nasıl getirebilirim? Cemaate ‘cocuklarını okula gondermemesi yonunde telkinde bulunduğum’ iddiası tamamen iftira. Mahmut Efendi kursuden ‘herkes cocuğunu zorunlu eğitim cercevesinde mutlaka okula gonderecek’ şeklinde fetva vermişti. Bu cemaatte kanunlara karşı kesinlikle bir durum olmamıştır. Biz de hem kanunlara hem de hocamızın tavsiyesine uyduk. Butun cocuklarım okulludur. Millete de gondermeyin diye bir şey soylediğimiz yok. Bu arkadaş Beykoz’daki evime hicbir zaman gelmedi. Eve girip plazma televizyonlar gorduğunu ileri suruyor. Tamamen yalan, onun geldiği ev Cengelkoy’de kayınpederime ait evdir. Bu ev de iki odalı bir evdi. Evimde plazma televizyon olduğu da yalandır. Kaldı ki ben ‘televizyon seyretmek haramdır’ şeklinde bir fetva vermedim. ‘Eşime 16 bin dolarlık saat hediye ettiğim’ iddiası da abartılı. Eşime aldığım saat beş bin dolarlıktı. 2 bin 500 dolarını ben verdim, 2 bin 500 dolarını ondan borc aldım ve taksitle odedim. Ben luksu seven bir adam değilim. Uzerimdeki elbise tam 10 yıl once dikildi ve onu giyiyorum. Kiliseye gittim; ama 80 yaşındaki papaza Hz. Meryem’in ve Hz. İsa’nın Kur’an-ı Kerim’de nasıl yer aldığını anlattım.”

Sağlamer: Bende para cok, goruntuleri satmadım

‘Cubbeli Ahmet Hoca'nın Malta'daki jet-sky'li fotoğrafını medyaya dağıttığı soylenen Mehmet Sağlamer ise para karşılığı şantaj iddialarının doğru olmadığını savundu. ‘Benim paraya ihtiyacım yok.' diyen Sağlamer, Volkswagen cipe bindiğini, değişik yerlerde evlerinin olduğunu belirtti. Sağlamer, goruntuleri cemaat icinden onde gelen kimselere verdiğini bildirdi. Goruntulerin bu kimseler tarafından servis edildiğini ve kendisine, ‘Biz bu goruntuleri şu kanala verdik ve para aldık. Sen de yaşadıklarını anlat.' denildiğini belirterek şoyle devam etti: “Ben hicbir şekilde kendilerine şantaj yapmadım. Başkalarının yapıp yapmadığını da bilmiyorum. Televizyonlarla da para karşılığı pazarlık yapmadım. Benim bu paraya ihtiyacım yok. Cipim, Mercedes'im ve evlerim var. Bir TV kanalına, getirin 15 bin dolar goruntuleri vereyim diyerek başımdan savdım.”

12.10.2006
Mukremin Albayrak
İstanbul

Kaynak..: Zaman

Bu gun show tv de ve arenada gene haksız yere suclanan ahmet hocanın canlı yayında verdiği cevapları izlemek icin aşağıdaki videoyu izleyiniz...

Onları şiddetle kınıyorum ....

linki internet explorer satırına yapıştırıp enter a basmanız yeterlidir...

mms://www.itibarhaber.eu/izle/Cubbeli_Ahmet_Hoca_efendi.wmv

.