Akdağmadeni 75. Yıl Cumhuriyet İlkoğretim Okulu 2. sınıf oğrencileri Yunus Kerem, Zeynep Muteber, Davut Ege, Omer Faruk ve Muhammed Emin kardeşler ilk gun okul heyecanı yaşadı. Anne ve babası ile okula gelen Yozgatlı beşizlerin heyecanları gozlerinden okunurken okul bahcesinde toplanan oğrenciler İstiklal Marşını okuyarak oğretmenleriyle birlikte sınıflara gecti. İlkoğretim ikinci sınıfa başlayan Yozgatlı beşiz kardeşler, burada sınıf oğretmenleri Mesut Şafak ve arkadaşlarıyla ozlem giderdi. Sınıfta oğretmenleri eşliğinde okuma dersi yapan beşiz kardeşler, tekrardan okula başladıkları icin mutlu olduklarını soyledi.
Beşiz kardeşlerden Zeynep Bulut okula başladıkları icin mutlu olduklarını soyleyerek, “Yaz tatilinde kitap okudum, oyun oynadım. Şimdi de okul başladı, okula geldim. Oğretmenimi ve arkadaşlarımı cok ozledim. Şimdi ders calışıp oyun oynayacağım” dedi.
Muhammed Bulut ise, “Kardeşlerimle ikinci sınıfa başladım okula başladığım icin mutlu oldum. Oğretmenlerimi arkadaşlarımı ozledim. Okula annem ve babamla geldim. Yaz tatilinde kitap okudum, dersimi yaptım. Şimdi de okuldayım okul başladı diye cok heyecanlandım” şeklinde konuştu.
Bahadır Muhlis Gokgul - Alpaslan Demir