Frambuazlı yaş pasta
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Frambuazlı yaş pasta
-
09-09-2019, 12:32:58
[IMG]http://img243.**************/img243/3373/frambuazli2vd6.jpg[/IMG]
Pandispanya:
6 yumurta
6 kahve fincanı tozşeker
6 kahve fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
1 cay bardağı limonlu su (1/4 limon suyu+su)
Ara Malzemeler:
2 kase dondurulmuş frambuaz
1 cay bardağı damla cikolata
1 adet muz
Uzerini Suslemek icin:
1 paket dr oetker krem şanti+ 1 su bardağı soğuk sut
15-20 tane frambuaz, damla cikolata
Keki ıslatmak icin:
1 su bardağı ılık sut ve 2 yemek kaşığı toz şeker.
Pandispanyanın yapılışı:Yumurtaları şekerle birlikte kopurene dek cırpın.Elenmiş un, kabartma tozu ve limonlu suyu ekleyip duşuk ayarda mikserle cırpın.Yağlanmış kalıba hamuru boşaltın ve 190 derece fırında pişirin.Pastayı kalıbı icinde soğutup ikiye kesin.
Uzeri icin malzemeler: 80 gr beyaz cikolata, 3 yemek kaşığı sut
Yapılışı:Cezvenin icine cikolataları kırın ve 3 yemek kaşığı sutu ekleyin.Kucuk bir tencerede suyu kaynatın.İcine cezveyi oturtun.Cikolata eriyene kadar karıştırın.Cezveyi kenara alın soğutun, soğuyunca pastanın uzerine dokun.
Pasta Kreması Malzemeleri;
2 su bardağı sut , 1/3 su bardağı nişasta , 1,5 yemek kaşığı un , Yarım su bardağı şeker, 1 paket vanilya , 1 yumurta ,Yarım paket sut kreması
Yapılışı: Kucuk bir tencerede tum malzemeleri ekledim ve bir cırpma teli ile guzelce karıştırdım.
Sonra kısık ateşte surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdim. En son vanilyayı ekleyip, karıştırdım, kapağını kapatıp soğumaya bıraktım, sonra buzdolabında beklettim.sut kremasını mikser ile sert kıvama elinceye kadar cırpın. Bu arada soğuyan muhallebinizi, krema ile puruzsuz bir kıvama gelinceye karar mikserle cırpın. Pastanın ara katlarına ve uzerine surun.
Pastanın Hazırlanışı:Eşit olarak 2’ye ayırın.Ben bu işlemi ip ile yapıyorum, pratik oluyor.
Kekin 1. katını , şekerli sut ile ıslatın.Pasta kremasını 2’ye ayırın(arasını ve ustunu kaplamak icin)1. kata kremanın yarısını surun, sırayla frambuaz, dilimlenmiş muz ve aralara damla cikolata serpin.
[IMG]http://img243.**************/img243/9724/frambuzali1gy9.jpg[/IMG]
2. kat pastayı ıslatın, biraz krema surun ve meyvelerin uzerine yerleştirin.Artık sıra geldi pastanın uzerini kaplamaya.Ayırdığımız krema ile uzerini ve yanlarını kaplayın.Soğuyan beyaz cikolatayı uzerine dokun. Cırpılmış krem şanti ile susleyin.Butun frambuazları pastanın uzerine yerleştirin.Pastanın yanlarına damla cikolata ve frambuaz ile susleyin.
Afiyet Olsun...