Arkadaşlar İstanbul Fatihteki Durumcuyu bende denedim.(Forumda bazı arkadaşlar daha once yazmıştı) Adana durumu gercekten super.İnce sıcacık fırından yeni cıkmış durum pidesi ve etinin lezzetiyle gercekten guzel.10 uzerinden 9
Fatih emniyet mudurluğunden dumduz yukarıya doğru cıkarsanız Hırka-i Şerif camii var.Onun hemen 30-40 metre yukarısında kalıyor.
Yalnız ortam hijyen biraz kotu yol ustu acıkta tozlu masalar hemen dibinizden gecen araclar falan ortam hijyen notum 10 uzerinden 4
Size cok lezzetli birkac durumcu onereceğim.
1.cisi Raif Usta
Yeri; İstanbulda sırtınızı cemberlitaş tramvay durağına verin,Cemberlitaşın sağındaki sokaktan yaklaşık 200 metre yuruyun solda Raif Usta'nın mekanını gorursunuz.
Et şiş durum muhteşem yolum her duştuğunde yerim not 10 uzerinden 9
Adanası o kadar super değil 10 uzerinden 7
Ciğer şişte var ama ben sevemedim. 10 uzerinden 6
Haziran ayı fiyatları
Et şiş 3.5 YTL civarı
Adana ve Ciğer 3 YTL idi sanırım.
Kalite fiyat oranı iyi 10 uzerinden 7
Tavuk,yurek,uykuluk vs ceşit bol ama ben denemedim.
Benim onerim kesinlikle et şiş durum.
Ortam,servis,hijyen orta notum 10 uzerinden 6
Oğle saatlerinde 12-14 arası sıra bekleyebilirsiniz.
Acil işiniz varsa hazır durumlerdende yiyebilirsiniz.
Ama vaktiniz varsa benim tavsiyem biraz sabredip sectiğiniz etin o anda pişmesini isteyin doğal olarak daha lezzetli oluyor.
Cemberlitaş tarfına işiniz duşerse kacırmayın derim!
2. onerim Super Manzaralı Super ANTRİKOT durum yapan Ali abinin yeri
Adı Taşkın (Eski model munibuste durum yapıyor.)
Yeri 2 şekilde tarif edeyim.1.ci yol Camlıbahce BP'ye gelin hemen karşısı otobus durağı (Camlıbahce BP nerde diyen varsa sahilde beşiktaş yonunden gelirken Bebek(parkına) otobus durağına gelmeden bir durak once.
Camlıbahce BP'nin hemen solundan yukarıya cıkan bir yol var.Yaklaşık 50-60 metre yukarıda bir park var(kucucuk). işte o parkta boğaza nazır uzerinde Taşkın yazan dolmuş.
2.yol Akmerkezden Arnavutkoye inen yokuş var 250-300 metre aşağıya inince perşembe gunleri kurulan ulus pazarının olduğu yeri gectikten yaklaşık 70-80 metre sonra yol ikiye ayrılır biri arnavutkoye iner diğeri camlıbahceye.Siz inerken soldaki camlıbahce BP'ye inen yoldan aşağıya gidecekssiniz.Yaklaşık 40-50 metre sonra kucucuk bir park karşınıza cıkar koşede bakkal falan işte Ali abinin uzerinde Taşkın yazan durumcu dolmuşu orada.Genelde akşamustu acılır saat 17 den sonra.
Muhtemelen yediğiniz en ince durume (yufka inceliğinde) Cift durume kebap yaptırmak lazım o kadar ince yani istediğiniz kebabı yaptırın.
Bildiğim kadarıyla kofte yapar,soya soslu tavuk yapar.
Ama ben Antrikot durumu şiddetle tavsiye ederim.(Galiba icine soya sosuda koyuyor sevmiyorsanız koydurmayın)
Ali ustanın hazır demlenmiş cayı varsa bir bardakta cay icin boğaza karşı tepeden,
Bendende selam soyleyin Ali Ustaya (Seni İzmirden yılda birkac kere gelen cep telefonuyla Antrikot varsa geleyim usta diyen arkadaş gonderdi diyin) yardımcı olur.
Antrikot durum 10 uzerinden 9
Soya soslu tavuk 10 uzerinden 8
Koftesini hic yemedim henuz.
Ortam, servis,manzara hijyen super
Afiyet olsun...
Tavuk-kofte durum +ayran 4-5 YTL civarı
Antrikot Durum +ayran 6 YTL civarı idi.Haziran başında
Fiyat kalite oranı 10 uzerinden 8
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri