Arkadaşlar Herkese Merhaba;
Temmuzun son haftasında 3 gunluk bir Marmaris tatili yaptım.
Sizlere birkac lokanta değerlendirmesi yapmak istiyorum.Marmarise gideceklere faydalı olur umarım.
İlk lokantanın adı SOFRA
Yeri;barlar sokağının kara tarafından cıkın karşıdaki cami ile koşedeki lokanta arasında kalan sokaktan sağdan ilerleyin kasetciyi, bakkalı,kofteciyi gecin koşede goreceksiniz.
Gecen yaza kadar her saat dolup taşan bu esnaf lokantasının bu sene sinek avlaması ve marmariste calışan bir esnaf arkadaşımında bu lokantayı onermemesi uzerine bu gidişimde kısıtlı sure icinde hic yemek yemediğim bu lokantayı bu yaz ONEREMİYORUM (DİKKAT)
2. lokanta ANADOLU(Anatolia)
Yeri SOFRA lokantasının 30-40 metre arkasında
Corbalar (Ezogelin-Kelle Paca) Lezzet 10 uzerinden 6
Yemeklerden Karışık Kızartma ve Taze Fasulye(Askerde bile bu kadar cok kılcık ayıklamamıştım) 10 uzerinden 3
Corbalar 2.5- 3 YTL ,sebze yemekleri 3 YTL civarı Kalite Fiyat dengesi 10 uzerinden 6
Ortam Hijyen 10 uzerinden 7
Servis 10 uzerinden 4(Bir garson denk geldi,mevcut 8-10 yemeğin adını bile sayma zahmetinde bulunmadı.
Son analiz;Corbaları icilebilir,Yemeklerini tavsiye edemiyeceğim.
3. Lokanta ALİ BABA
Yeri Merkezdeki Tansaşın 30-40 metre Caprazında Pamukkale yazıhanesinin karşısı sayılır.
Mercimek ve Kelle Paca Corbası Lezzet 10 uzerinden 8
Ortam Hijyen 10 uzerinden 8(Tuvalet lavabo temizdi.
kata cıktım kucuk bir akvaryumun da olduğu sempatik bir mekandı.
Fiyat kalite dengesi 10 uzerinden 7
Corbalar 2.5-3 YTL ,sebze yemekleri 3.5 YTL etli sebze yemekleri 4 YTL idi.
Bu lokantada bir kez sadece corba icme imkanım oldu.Corbalarını oneririm.
Tempo dergisinin A'dan Z'ye Marmaris adlı kucuk kitapcığına ve gozlemlerime de dayanarak buranın iyi bir esnaf lokantası olduğunu duşunuyorum.
Corba dışındaki yemekleride denemek lazım.
Akşam 7 den sonra Marmaris Merkezde Barlar sokağına yakınsanız size onerim.
GİZEM adlı durum doner yapan mekan olacak.
Yeri Barlar sokağı icinde GREENHOUSE adlı diskonun caprazında kalıyor.
5 yazdır durum donerini yerim.Duvarda resmim bile var 3-4 yaz oncesinden kalma.Yanımdaki arkadaş durum doner yemeğe pek niyetli değildi,maşallah arka arkaya iki tane birden mideye indirdi.
Et durum doner Lezzet 10 uzerinden 9
Hijyen ortam 10 uzerinden 6 (Aslında 8 verirdim ancak gece 11 den sabah 5'e kadar onunden 100 lerce kişi geciyor o nedenle 6 dedim.Yoksa Usta işini temiz yapar,5 yıldırda midem hic rahatsız olmadı)
Fiyat 3 YTL idi. Fİyat Kalite dengesi 9
Mutlaka bir kez deneyin Lezzetini seveceğinizi umuyorum.
DİKKAT ONEMLİ Ekstra bir kır lokantası onereceğim.
Adı CINAR Restoran
Yeri Marmaristen Camlıkoyune giderken yol kenarında Ormanın icinde adeta kaybolmuş gibi.(Sedir adasına Kleopatra plajına gitmek icin bineceğiniz teknelerin bulunduğu iskeleye giderken, kullanacağınız karayolu uzerinde)Burayı zaten internet vasıtasıyla duymuştum.Ozellikle sabahları koy kahvaltısı meşhurdu.Gormek bu yaza nasip oldu.
Ambians Super 10 uzerinden 10
(Ormanın doğal ortamında bir kır lokantası,masaların yanından kucuk kanallardan akan,havuzlardan,ceşmelerden şırıldayan sular,ayaklarınızn altında gezinen tavuklar,kediler vs,)
Yemekler;ceşit cok sabahları koy kahvaltısı onun dışında balıktan-ızgaraya,gozlemeden-boreğe,ızgaralara ne isterseniz var.
Yemekleri beklerken tereyağı ve sıcacık lezzetli bir ceşit koy ekmeği servis ediyorlar.Yakınınızdaki doğal kaynaktan doldurulup masanıza toprak testide buz gibi su geliyor.
Cınar Kebap(İcinde kucuk kofteler,sote edilmiş domates biber eşliğinde uzerinde hafif sarımsaklı yoğurt eşliğinde geldi.)
Alttan ısıtıcılı bakır kapta Tandır,Ev baklavası,İci kıyma ve cevizli Cınar Boreği vs
Yukarıda saydığım yemeklerin genel lezzet notu 10 uzerinden 8
Cevizli Kıymalı Cınar boreği biraz ağırdı sevmedim.Bol Kopuklu Gosterişli ayranda fiyaskoydu bence tam anlamıyla goruntu var ses yok durumu
Yemeklerin sunumu cok guzel 10 uzerinden 9
Yukarıdaki hepsi 1 er porsiyon yemeklere ek olarak ortaya salata ve bir madensuyu dahil hesap 26.5 YTL geldi.
Genel ambiansı ve porsiyon buyukluğunude dikkate alırsak Fiyat Kalite dengesi 10 uzerinden 9
Servis biraz yavaştı.Madensuyu baklava bile 2 garsona soylenip 10 dakikada anca geldi.
Son Analiz;
Fırsat bulursanız MUTLAKA bir sabah Koy Kahvaltısına Gidin derim.(ortalarda dolaşan tavukların yumurtası,marmarisin balı,lezzetli koy ekmeği ve daha kimbilir ne lezzetler...Ben ilk fırsatta gideceğim inşallah.
Sabah gidemeseniz bile vaktiniz bolsa keyifli bir yemek icin 1-2 saat ayırabilir.
yada bir gozleme bir cay icip kendinizi doğanın kucağına atabilirsiniz.
Altında arabası olanlar icin problem yok zaten.Ama benim gibi araba olmadan gezenler icin tavsiyem şu.
DİKKAT
Marmariste bir gununuzu şu şekilde guzelce değerlendirebilirsiniz.
En Gec Oğlen 12:30 minibusleriyle camlıkoy iskelesine ve ordanda teknelerle sedir adası kleopatra plajına ulaşırsınız.Orda harika birkac saat gecirdikten sonra en gec akşam 17:00 deki Camlıkoy-Marmaris dolmuşunu yakalayacak şekilde tekneyle sedir adasından ayrılırsanız 17:15 gibi CINAR restoranda inebilirsiniz.Tercihinize gore 18 veya 19 daki son Marmaris dolmuşuyla geri donebilirsiniz.Temmuz sonu itibariyle Marmaris yonune son Minibus19:00 daydı.
Son minibus saatini mutlaka sorun.Marmarise aracsız donmek problemli ve pahalı olabilir.Son Minibusu kacırmayın.
Yemekleri yedik. Kahve vs icmek icin BEDESTEN'e gitmek isteyebilirsiniz.
Yeri, Barlar sokağı kara tarafı cıkışındaki Caminin arkasında
Ortam ic mekan hoş 10 uzerinden 7
Turk Kahvesi lezzet 10 uzerinden 5
FİYATLAR KAZIK!(2 Turk Kahvesi bir şişe su 8.5 YTL)
Kolay Kolay bir daha yolum duşmez!
Marmarise gidenlere Afiyet olsun ve İyi Tatiller...