Arkadaşlar herkese merhabalar,
Yaz sezonu bitti bitecek bende bodrumdan kısa bir tatilden yeni dondum.
Size birkac onerim olacak.
En onemlisi BİTEZ dondurmacısı;
Oncelikle Bitez dondurmacısını bulma macerasını anlatayım.
Gulse Birsel'in bir koşe yazısı sayesinde bodrum bitezdeki bu dondurmacıyı keşfettim. Sağolsun Gulse hanım Bitez dondurmacısını Aktur'un girişinde diye tarif etmiş.
Bitez dolmuşundan Aktur'un girişinde indik.Ara durki bulasın Bitez dondurmacısını! Neyse birkac kişiye sorduktan sonra tahminen 2 km guneşin altında kafamda yumurta kırsan 3 dakikada omlet olacak kıvamda yurudukten sonra bitez dondurmacısını bulduk iyikide bulduk!
Ben size biraz daha ayrıntılı tarif edeyim.Aktur'a gelmeden yaklaşık 2 km once ana cadde uzerinde bitez koyu merkezine yakın hemen yanında CAPKIN isimli bir MANAV var.Capkın Manav yazısı kocaman yazıyor.
6 ceşit dondurmasını tatma olanağı buldum.Tattıklarım arasında en superi bence VİŞNELİ dodurmaydı.
İcinde resmen kocaman kocaman vişne parcaları super bir lezzet ben hayatımda MADO dahil boyle bir vişneli dondurma yemedim.
2.cisi Karadutlu dondurma idi.Oda super icinde karadut parcaları en az MADO dondurmacısı kadar iyi belki daha iyiydi.
3.cusu konyaklı cikolatalı dondurmaydı.Bu dondurma buraya has sanırım daha once hic duymamış ve yememiştim.Cikolata tadı baskın değişik bir dondurma.(Gulse Hanım koşe yazısında kuru uzumlu falan inanılmaz bir şey diye yazmış koşe yazısında) ben o gun yerken kuru uzumu pek hatırlamıyorum tadınında inanılmaz olduğu goruşune katılamayacağım.Belki benim şansıma o gun oyleydi bilemeyeceğim.Değişik bir lezzet tadına bakmak lazım.
4.şeftalili dondurmaydı.Daha once hic şeftalili dondurma yemediğim icin karşılaştırma yapamam.İcinde şeftali parcaları vardı iyi sayılır.
5.tadına baktığım dondurma ceşiti tahinli susamlı idi.Bu da ilk kez tattığım bir dondurmaydı.Tahin severim.Ama bu dondurmayı pek sevemedim.
6.cısı limonlu dondurmaydı ve tam bir hayal kırıklığıydı inanamadım icinde buz parcaları falan vardı.İnşallah o gune hastır.Yoksa Bitez dondurmacısı Limonlu dondurma satmaktan vazgecsin. Resmen diğer dondurmaların lezzet buyusu bozuluyor...
Gelelim Halkın Gurmesi Puanlamasına
Bitez Dondurmacısı dondurma ceşitleri değerlendirmesi
Vişneli dondurma 10 uzerinden 10 puan *10
Karadutlu dondurma 10 puan
Konyaklı cikolatalı dondurma 7 puan
Şeftalili dondurma 6 puan
Tahinli Susamlı dondurma 5 puan
Limonlu dondurma 2 puan
Gulse hanım kayısılı dondurmayıda yazısında ovmuş ne yazıkki benim gittiğim gun yoktu.Sanırım oldukca iyidir.
Sonuc olarak Bodruma her gidişimde 1-2 saat boş vaktim varsa sırf VİŞNELİ ve KARADUTLU dondurma yemek ve tabiki başka ceşitleride tatmak icin BİTEZ Dondurmacısına gidebilirim.
Mekan sempatik kucuk bir yer,onunde 3-5 masa var.
Ortam 10 uzerinden 7
Kalite -Fiyat Oranı 10 uzerinden 9
Kulahta 3 buyuk parca dondurma 2YTL
Duvarlarda Rahmi Koc gibi bazı tanınmış kişilerin bu dondurmacıdaki fotoğrafları var.
Bu sene olmasada gelecek yaz bodruma giderseniz Mutlaka gidin dondurma severler pişman olmazsınız!