Alıntıdır... Tarcın'a teşekkur ediyorum..

Annenizin Makarnası

Aslında bu makarna herkesin bildiği bir tat. Kucukken hepimizin annesi muhakkak Kıymalı Makarna yapıp akşam yemeklerinde ikram etmiştir. Zaman ilerledikce ve yaşam şartları, alışkanlıklar, beğeniler değiştikce damak zevkimizde sınır tanımaz oldu. Herzaman daha farklısını, lezzetlisini ve ozelini arar olduk. İşte tum bunlardan olsa gerek canım bildik, anne kokusu olan bu makarnayı istedi ve kendimi mutfakta buluverdim. İyiki bu hayallere dalıp sıradan, bilindik ama leziz bu makarnayı yapmışım. Sizde bazen sıradan tatlara sarılmak, cocukluğunuzu hatırlamak, ailenizle gecirdiğiniz masa başı sohbetlerine donmek ve hatta cocukken sırf biz sevelim diye annenizin pişirdiği ve peşinizden saatlerce bir lokma yiyelim diye koşturduğu bu makarnayı denemek isterseniz yapmanız gereken cok basit. Mutfağınız, malzemeleriniz, gozunuzde ışık ve heyecan, gonlunuzde anneniz ve hayalleriniz olması yeterli.

MALZEMELER:

1/2 paket kelebek makarna

250 gr. kıyma

Domates, sivri biber, kuru soğan, sarımsak

Tuz, karabiber, nane, kırmızı biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Makarnaları haşlayın ve bu sırada bir tavada sıvı yağ ile doğranmış soğanı pembeleştirin. İcine kıymayı koyup kavurup, biber, domates, sarımsak ve baharatları ilave ederk pişirin.

Pişen bu harcı makarnanızla karıştırıp servis edin.
----------------------------------------

Tavuklu Kremalı Makarna

Bazen işten yorgun geldiğim anlarda yada ani misafir geldiğinde hemen bu yemeğe sarılırım. O yuzden benim mutfağımda, mantar, tavuk, soya sosu, krema ve sarımsak hic eksik olmaz. Bu malzemeler elimin altında olduğu zaman cok az bir malzemeyle bile bir şolen yaşanacağını bilirim. Birde sizin eşinizde benimki gibi yemek konusunda cok seciciyse, benim gibi yapın ve kucuk hilelerle buyuk lezzetler ortaya cıkarıp ona yemediği yemekleri bile yedirin

Ustelik bu yemek okadar basit ve lezzetli olmasının yanı sıra besleyici. İcinde soya sosundan, mantara, tavuktan, sarımsağa kadar herşey var. Bunların tek tek besin değerlerini inceleyince fazla soze gerek kalmıyor sanırım. E daha ne duruyorsunuz? Guzel bir hafta sonu icin hadi mutfağa)))

MALZEMELER:
( 3-4 kişilik )

1/2 paket makarna

300 gr. tavuk goğus

1 paket ( 200 ml. ) krema

2 tatlı kaşığı soya sosu

200 gr mantar

1 adet kırmızı dolmalık biber

3-4 diş sarımsak

Tuz, karabiber, kekik

HAZIRLANIŞI:

1/2 paket makarnayı kaynamış tuzlu su icerisinde kaynatın.

Makarna haşlanırken mantarları temizleyip bir tencereye alın ve mantarları butun olarak tencerenin kapağı kapalı şekilde suyunu salıp cekene kadar pişirin. Mantarların suyunu cekmesine az kala iri kuşbaşı doğranmış tavuğu ve kare doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurun. Kavrulan malzemenin icine sarımsak, soya sosu, baharatları ilave edip kapak kapalı olarak pişirin. Son olarak kremayı ilave edin ve pişirin.

Haşlanan makarnalarınızı suzup bir servis tabağına alın ve hazırladığınız sos ile karıştırıp sıcak olarak servis yapın.