İstanbul'un 100 Lezzeti
1. Baylan'ın kup griyesi: Yıllardır bilinen spesiyal: Vanilya, yanmış karamel, balkaymaklı dondurma uzerine ufalanmış ceviz ve fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur. İnsanın tarif ederken soluğu Kadıkoy'de alıp, kupun icine gomulesi geliyor. (Mutlaka deneyin, super bir lezzet, pastaları da super, valla super)
2. Hunkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında cevrilmiş iri ayva parcaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarcınla lezzetlendiriliyor. Ve son dokunuş bir kaşık pekmezle gercekleştiriliyor.(Guzeldir guzelll)
3. Bulgar'ın kaymağı: Beşiktaş'taki salaş Bulgar'ı bilen bilir ama bohem burjuvaların zihninde yer etmesi Wallpaper dergisine cıkmasıyla olmuştur! Balkaymaklı, taze yumurtalı, cıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir o kadar da lezzetlidir.(Maalesef benim tarzımda bir kahvaltı değil

4. Emek Cafe'nin sahanda yumurtası: Deniz kenarında, masanıza konan sercelerle birlikte kahvaltı keyfi gibisi yoktur. Sahanda yumurtası ve karışık menemeni icinizdeki ekmek banma hissini korukler.(Guzel bir gunde Emek'te deniz kenarında oturuyorsanız taş getirseler yersiniz valla)
5. Uskudar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: Coban kavurması, sac kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak lezzettedir. Ekmek kadayıfı da pek meşhurdur.(Turk mutfağı sevenler mutlaka gitmeli, yemeli, icinden cıkmamalı)
6. Yaşar Usta'nın kavunlu dondurması: 32 yıldır Bostancı'da gercek meyvelerden dondurma uretiyor Yaşar usta. Kabuklarını fırcaladığı kavunu iştahla oneririz.(Bak bunu denemedim)
7. Kantin'in cheese cake'i: Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i bunyenize iyi gelecek, istikamet Nişantaşı.(Cheesecake sevmem)
8. Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi: Kadıkoy Carşısı'ndaki Fehmi, husrana yol acmayan birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır. Ama tek şeye indirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir!(Esnaf lokantalarına canım kurban, ye ic, uc kuruş ver cık)
9. Salomanje'nin mucveri ve mozaik pastası: Kucukken annemizin evde yaptığı kabak mucverinin lezzetine en yakın olanı burada. Ustune ev tipi mozaik pasta cok iyi geliyor.(Bunu da denemedim, yorum yapamıyacağım)
10. Adem Baba'nın istavriti: Burada balık, sosuyla susuyle değil lezzetiyle on plandadır. Yalnızca gunluk taze balık ve bol salata. İcki yok. İstavritleri o kadar lezzetli ki, parmaklarınızı yiyebilirsiniz.(Kırmızı etcil bir adamım, beyaz etle işim olmuyor)
11. Ali Baba'nın koftesi: Onceleri bir minibus koftecisiydi. Unu kulaktan kulağa yayıldı, giderek dukkÂnı buyutuyor. Vaktiniz varsa masalarda kofte piyaz, yoksa ayakustu kofte ekmek tavsiye ederiz.(Kofte piyaz, kofte piyazzz)
12. Rejans'ın piroşkisi: Rejans zaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır. Piroşkisi de ağızda kopuk gibi erir.(Ne diyosunuz abi ambiyans, mambiyans. Yemekten bahsediyoruz biz, film cekmiycez, alla alla)
13. Tarihi Kirecburnu Fırını'nın kıymalı boreği: Tam 47 senelik gecmişi var. Ozelliği; kıymasında kuşuzumu olması.(Universite okurken ev hemen Fırının ustundeyi, sabah akşam yerdik borek, banamısın demezdik. Guzeldir guzel)
14. Divan Pub'ın pub salatası: Artık biraz demode olsa da, peyniri, dil kupleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri ebedi olmalı.(Salatayla işim olmaz)
15. Barba Yani'nin karidesli boreği: Burgazada'daki Yani amcanın Rum mezeleri ve mastika likoru cok meşhurdur. Ama en iyisi karidesli boreği.(Denemedim valla)
16. Vefa'nın bozası: Ekim gibi cıkan bozayı Tarihi Vefa Bozacısı'nda denemelisiniz.(Bundan bahsetmeye gerek bile yok)
17. Zeynel'in tavukgoğsu & kazandibi: Onca muhallebici var fakat Zeynel'in tavukgoğsu ve kazandibi, hele de uzeri dondurmalıysa, başkadır.(On numero)
18. Karakoy Gulluoğlu'nun baklavası: Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır. Harcında ve şerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, corekotu, hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep, tarcın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji urunu.(Su boreğine de hastayımdır)
19. Sarıyer Borekcisi'nin poğacası: Sarıyer meydanından Rumeli Kavağı'na giden yolun uzerindeki Tarihi Sarıyer Borekcisi yıllardır bu işin ustası. Poğacası o kadar lezzetlidir ki boreğe benzer.(Hele fırından yeni cıkmışsa 10 tane falan rahat yiyebiliyorum)
20. Emek Mantı'nın mantısı: Kayseri usulu mantıyı en guzel yapan yerlerin başında gelir. Ciğborek ve yaprak sarma konusunda da cok başarılııdr.(Mantıyı en iyi anneler yapar, dışarda mantı yemiyorum nedendir bilinmez)
21. Şampiyon Kokorec: Adın*dan da anlaşılacağı gibi kokorec konusunda 'şampiyon'dur. Beyoğlu Balık Pazarı'ndaki şubesini ozellikle tavsiye ederiz; sacda domatesli ve acı pul biberli yapıyorlar.(Var ya resmen ağzımın suyu aktı)
22. Savoy'un milfoy pastası: Kat kat cıtır milfoy pastayı Cihangir'in en eski pastanelerinden Savoy'da denemelisiniz.(Bak bunu da denemedim)
23. Teşvikiye Saray'ın tavuklu pilavı: Lokanta ilk kurulduğunda tavukgoğsu yapımında kullanılan tavuk etleri artınca pilava katılmış. Boylece tavuklu pilav ortaya cıkmış. Şu anda en cok sipariş aldığı yemek.(Saray iyidir, ucuzdur, porsiyonları da buyuktur)
24. Kızılkayalar'ın hamburgeri: Lezzeti ozel salcalı sosundan kaynaklanıyor. Ozellikle gece yarısı Taksim'de eğlenceden donerken yenmeli.(Eğlenceye giderken, eğlence esnasında ve donerken yemeye ozellikle dikkat gosteririm

25. Bambi'nin durum doneri: Sıraselviler'de sıra sıra dizilmiş bufeler icinde en guzel durum doner yapan Bambi'dir.(Oda iyidir, uc oğun yiyebilirim)
26. Barış Bufe'nin dilli kaşarlı tostu: Bağdat Caddesi'nin klasiği, dillikaşarlı pide tostuyla tanınır.(Tosta besin gozuyle bakmıyorum, sakız gibi bişi, karnımı doyurmadığından hic yemiyorum valla)
27. Kanatcı Haydar'ın tavuk kanatları: Komur ızgarada pişen kanatlar muthiştir.(Bu kanatcı Beylikduzu'nun orda demi? Super oluyo valla kanat olayı)
28. The Marmara'nın salata ve kupları: Ceşit de, sunum da zengindir. Fonda ise şehrin en merkezi meydanının kozmopolit tadına varılır.(Abi salata deme bana)
29. Yenikoy Borekcisi'nin kurabiyeleri: Uzeri susamlı tatlı kurabiyeleri cayın yanında vazgecilmez tattır.(Yenikoye gidicem, borekciye giricem, cay soyliycem ve sadece kurabiye yiyicem, hic aklıl karı değil)
30. Cengelkoy İskele'nin deniz mahsulleri guveci: Lezzeti ve butun o malzemelerin verdiği
enerji duşunulerek bu yemeğe Atom adı verilmiş.(Deniz mahsuleriyle aram kotu)
31. Ağa Lokantası'nın şekerparesi: Beyoğlu ve Guneşli'deki Ağa Lokantası'nın şekerparesi kocaman, tam kıvamında.(Denemedim)
32. Bebek Abbas'ın waffle'ı: Tum waffle'cılara taş cıkartır. Bir de ekstra boğurtlen koyulursa, yemeyip yanında yatılır.(Aman be abicim ben waffle'dan da bir şey anlamıyorum)
33. Loft'un incir ezmeli profiterolu: Loft'un başansı, bildik tatlara değişik yorumlar getiren, aşcılık eğitimi almış sahibinden geliyor.(Profiterollllll, hımmm, bence adresi İnci)
34. Kaşıbeyaz'ın lahmacunu: Ozelliği soğansız olması. Sarımsak ve tuzlu pide hamurundan yapılıyor ve sadece kuzu eti kullanılıyor.(Oyyy oyyy oyyy)
35. Beyti'nin beyti kebabı: İsmini de spesiyali olan etten alıyor restoran. Beyti kebabında o kadar iddialılar yani.(Of be abicim, yemek yemediğim yer kalmamış benim nerdeyse)
36. Doğa Balık'ın salatası: Doğa Balık hem balıkları hem manzarasıyla unludur. Balık tabii ki salatasız yenmez. Doğa'da salatalar Kazdağı'ndan getirilen ozel otlarla yapılıyor.(Balığa hayır)
37. Kıyı Restoran'ın yaprak ciğeri: Kıyı'nın balıklarının yanı sıra mezeleri de cok iyidir. Kuzu ciğeri bilumum baharatlara bulanıp kızgın yağda pişiriliyor. Ve uzerine dereotu serpilip sıcak servis ediliyor.(Balığa hala hayır)
38. Cafe Wien'in şinitzeli: Reasurans'ın icindeki Cafe Wien, Viyana usulu şinitzeli en iyi yapanlardan.(E heralde adamlar iyi yapmasalar o kadar unlu olamazdı)
39. Marmaris Bufe'nin Leyla'sı: Leyla, Marmaris Bufe'nin cikolatalı muzlu tostuna veri*len ad. Mudavimleri bu tosta dunyanın 8. harikası diyor.(Tost yemiyorum demiştim)
40. Ayder'in kuru fasulyesi: Bağlarbaşı'ndaki salaş bir dukkÂnda, şehrin en iyi kuru fasulyesi yapılıyor. Fasulyeler bir gun oncesinden sutte guzellik uykusuna yatırılarak...(Orda yemedim de kurufasulyeye hastayımdır valla)
41. Konak Pastanesi'nin cikolatalı badem ezmesi: Konak Pastanesi'nin her şeyi ayrı bir efsanedir. Aycoreği, ekler pastaları... Ama mantar şeklindeki cikolatalı badem ezmesinin ustune yoktur.(Cık hafızamı yokladım konakla ilgili bir şey cıkmadı)
42. Apik'in işkembe corbası: Eğlenceden sonra geceyi iyi bir işkembe corbasıyla tamamlamak adettendir. Apik Dolapdere'de, yılların emektarıdır.(Ya ne Apiği, gidicen Şayan'a ohhhh)
43. Lokanta'nın kırmızı biber corbası: Mehmet Gurs, tum yemekleriyle mest ediyor. Kozlenmiş kırmızı biber corbasına oncelikle bayılıyoruz.(Denemedim)
44. Hacı Abdullah'ın kompostoları: TurkOsmanlı mutfağının en şohretlilerindendir. İster frambuaz, ister nar; kompostolar lezizdir.(Bunu da denemedim)
45. Develi'nin ciğkoftesi: Develi'nin Samatya'daki şubesi esastır. Burada ciğkofte şamfıstıklı yapılıyor.(Kebap olayında aklıma ilk gelen isimlerden)
46. Boğazici Borsa'nın hunkarbeğendisi: Turk mutfağını en iyi yapan yerlerin başında gelen Borsa'da klasik lezzetler, şık sunulur. Hunkarbeğendisi hicbir yere benzemez.(Borsa mutfağı guzeldir, nerdeyse her yemeğini severim)
47. Feriye'nin cilavı: Turk mutfağını enfes bir manzarayla birleştiriyor Feriye. Cilavımn nefaseti, icinin sakızlı olmasından kaynaklanıyor.(Bu ne ya, denemem lazım merak ettim, Feriye'de acaip kazık be kardeşim)
48. Teşvikiye Bahar Pastanesi'nin cikolatalı kestane tatlısı: Kafkas'ın kestane şekerlerine bir İstanbullu olarak rakiptir. Hep tazedir. Cikolata ile kestanenin bileşimi ve ağızda dağılışı insanı mest eder.(Kestane şekeriiiiiii, olurum beee)
49. İnci'nin profiterolu: Profiterolun icat edildiği pastanedir. Oz İnci, Hakiki İnci diye taklitleri turemişse de gerceği İstiklal Caddesi'ndedir.(Bumudur, budurrrr)
50. Bebek badem ezmesi: Tarihi Bebek Badem Ezmecisi'nin badem ezmesi insan ağzına gotururken erimeye başlar adeta. Cok hafiftir.(Valla kadın işini biliyor, gercekten guzel yapıyor badem ezmesini, yurt dışından arkadaşlar bile duymuşlar şohretini)
51. Balıkcı Hasan'ın lakerdası ve coban salatası: Balıkların tazeliğinin sebebi haldeki balıkcıların sabah ilk olarak buraya satış yapmasındandır.(Deniz mahsulunde sıfırım)
52. Sarıyer Muhallebicisi'nin kazandibi: Sutlu tatlılar, sahiplerinin ciftliğinde sağılan taze sutle yapılır.(Yok ya, tavsiye etmem şişirmişler baya, pek bir şeye benzemiyor)
53. Asitane'nin sebzeli sarması: İstanbul'da Osmanlı mutfağını en iyi sunan yerlerdendir. Sebzeli Asitane sarmasında kozlenmiş patlıcan ve sarmısaklı kofte, nane asidesi ile ser*vis edilir.(Asitane'ye gitmek kısmet olmadı ya, merakta ediyorum)
54. Daruzziyafe'nin koftesi: Suleymaniye Camii'nin Kulliyesi'ndeki restoranın spesiyali olan bu yemek biraz baharatlı ve inanılmaz lezzetli. İcinde uc farklı et bulunuyor. Kofteye fıstık ve baharatlar eklenip, yufkaya sarılıp pişiriliyor.(Bak bunu da denemedik daha)
55. Ciya'nın kirece yatırılmış kabak tatlısı: Kadıkoy Carşısı'ndaki Ciya'da maceradan korkmayın. Kapanışı mutlaka dışı cıtır, işi yumuşak olan kirece yatırılmış kabakla yapın.(Ramazanda Kadıkoy'deysem iftarı orda yaparım, pişman olmazsınız)
56. Gezi Pastanesi'nin sıcak cikolatası: Kullanılan malzeme o kadar kaliteli ki, sıcak cikolata gercek cikolata tadında.(Denemedim, Gezi pastanesi nerde onu bile bilmiyorum???)
57. Divan Pastanesi'nin cikolatası: İstanbul'un en iyi cikolatacısıdır. Ozellikle prenses cikolata diye bilinen, ici bademli, ustu cikolata ve kakao kaplı olanları bir efsanedir.(Divan'ın pastalarını da seviyorum ama baya pahalı be)
58. Kanlıca'nın yoğurdu: O rengi pembemsi yoğurdun ustune pudra şekeri dokunce ummadık bir tat cıkar ortaya. İstanbul'un kendine has bu yoğurdunu vapurda tatmak da ayrı bir keyiftir.(Yoğurt hikaye, sadece atmosfer para eder. Yoğurt icin gideceksen hayal kırıklığı garanti)
59. Park Şamdan'ın kuzu kaburga veya kuzu kulbastısı: 20 yıldır İstanbul'da klasikleşmiş bir restoran olan Park Şamdan mutfağının yıllardır değişmeyen ozel yemeği kuzu kaburga ve kuzu kulbastıdır.(Şamdan ozellikle uzak durduğum bir mekandır)
60. Sultanahmet koftesi: Orijinali Sultanahmet'teki Selim Usta'nın dukkÂnıdır. Kıyma, kofte haline geldikten sonra bir gun dinlendirilir.(Ne soylenebilir ki)
61. Markiz Pastanesi'nin makaronu: Genellikle badem aromalı olan bu lezzetin, Markiz'de fıstıklı, gullu ve vanilyalısını da bulabilirsiniz.(Denemedim)
62. Murtaza'nın buzlu bademi: Ozellikle rakıyla cok iyi gider. Nişantaşı'nda seyyar arabada satan Murtaza'nın buzlu bademi en iyilerdendir. Canakkale'den geliyor ve her daim taze oluyor.(Nişantaşında otursak denerizde, nerden bulup alıcan şimdi)
63. Hamdi'nin kebapları: Mısır Carşısı'nın hemen arkasındaki Hamdi Et Lokantası'nın kebapları da muhteşem Halic manzarası kadar iz bırakır.(Burayı da babam cok sever)
64. Yakup'un ciroz salatası: Meyhane kulturunun onculerinden Yakup'un mezelerinin en guzeli ciroz salatasıdır.(Denemedim)
65. Beyoğlu Lades'in menemeni: Kendilerine ozgu bu menemenin en onemli malzemesi, olmazsa olmazı salca. 30 senedir tadı hic değişmeyen ev yapımı salca kullanıyorlar.(Abi menemen yaaa, off sabah kahvaltıya yapıyım hemen)
66. Han'ın inegol koftesi: Bostancı'da ve Şaşkınbakkal'da iki şubesi var Han Restoran'ın. Yıllardır en cok tercih edilen lezzet İnegol kofte.(Valla İnegol koftenin sırrını oğrendim, ben evde kendim yapıyorum)
67. Hain Kofte'nin sucuk kof*tesi: Levent sanayinin icindedir Hain Kofte. Uc ceşit koftesinden en iyisi sarımsaklı sucuk koftesidir.(Denemedim)
68. Ethemefendi 36'nın frambuazlı muhallebisi: Bu muhallebi, bildiklerinizden cok farklı. Sakızlı, frambuaz soslu ve de ustu dondurmalı.(Tavsiye ederim)
69. Filibe Koftecisi'nin koftesi: Ekmek arası kofte, Sirkeci'de vapura binmeden once ayak ustu cok iyi gider.(Cok uzun zamandır yolum Sirkeci'ye duşmuyor valla bir ara gitmeli)
70. Gunaydın'ın etli pidesi: Eti kendi ciftliklerinden sağladıkları icin yıllardır aynı lezzette.(Yok baba Gunaydın değilde, Bostancı'da Konyalılar var onların etli pidesini yiyeceksin, superdir)
71. Anadolu Kavağı'nda midye tava: Ekmek arası, tarator soslu iki cop midye tava, Boğaz'a karşı en buyuk keyiftir.(Oooo, lisedeyken ne yapardık o işi be, Kadıkoyden atla vapura in Anadolu Kavağında, luplet midyeleri, yuru tepeye, manzaraya karşı bira stokla mideye. Ahhh ahhh)
72. Erenkoy'de sokak simitci*si: Erenkoy'de Starbucks'm karşı kaldırımındaki simitciyi deneyin. Simidi ikiye bolup arasına krem peynir ve zeytin ezmesi suruyor. Simit Sarayları'ndan cok daha cıtır.(Ya kahvaltıya vaktin yoksa yap bu işi, yoksa bildiğin simit satıyo adam, neden yazmışlarsa listeye)
73. Koprualtı'nda balık: Altınboynuz manzarasına karşı hesaplı yemek icin doğru adres buradaki 'balıkekmek'ciler.(Hala balık diyor bana ya)
74. Cengelkoy hıyarı: Cengelkoy'un salatalığı daha korpe, hoş kokulu ve kutur kuturdur. Haziran 20'den Temmuz 10'a kadar cıkar. Bu tarihler dışında Cengelkoy'den geldi denilirse sakın ola aldanmayın!(Hıyarları her daim sevmişimdir

75. İmroz'un hamsisi: Zeytinyağında kızarmış, cıtır cıtır ve uzeri kekikli servis edilir.(!!!!!!!!)
76. Tuğra'nın Osmanlı usulu tavuk corbası: Cırağan Sarayı'ndaki Tuğra'da tavuk suyu corba ozel bir tarifle, yoğurt ve pırasa katılarak hazırlanıyor.(Bir Feriye'de birde Cırağanda yemeğe para vermeye icim gidiyor, acaip kazık be abicim, mutfaklarıda oyle cok super değil valla, sadece iyi şişirilmişler)
77. Pandeli'nin boreği: Mısır Carşısı'nın girişindeki restoranda masa bulabilirseniz, ustunde bir parca donerle servis edilen boreği denemelisiniz.(Ulen ben bunu nasıl denememiş olabilirim???)
78. Refik'in gul işkembesi: Asmalımescit'teki Refik mezeleriyle meşhurdur. Bu mezelerden en ilginci gul işkembesi.(Bunu da denemedik)
79. Ortakoy'un kumpiri: Bol kaşarlı, sosisli, salamlı, Rus salatalı, mayonezli, ketcaplı dev kumpir icin Ortakoy girişindeki cift sıralı kumpircilerden birini secebilirsiniz.(Koyde ufakken tarlada yaktığımız ateşte yaptığımız kumpirlerin yerini tutamaz bunlar ama ne yapalım)
80. Padişah Sofrası'nın kozde pilici: Şişli'deki mekÂnın ozelliği, pilic ve kuzuyu tamamen doğal odun ateşinde pişirmesi. Hem lezzetli hem cıtır oluyor.(Haydaaa bunu da denemedim ben)
81. Fatih Sarmacısı'nın sar*ması: İcine bolca kayısı marmeladı surulup rulo yapılmış, şerbete yatırılmış, buyukce bir pandispanya. 60 yıldır aynı ufak dukkÂnda satılır.(Fatih'e pandispanya yemeğe gitmem valla akıl karı değil)
82. Asri Turşucu'nun turşusu: Sırrı kullanılan koruk ve Uludağ suyunda saklı. Klasiklerin yanı sıra bamya ve erik gibi ceşitler de var.(Turşu, pilav ustu kuru, ayrannn)
83. Arnavutkoy'un cileği: Artık cilek deyince kocaman, tuhaf şekilli hormonlu bir meyve geliyor aklımıza. Arnavutkoy'un pembebeyaz, mis kokan cilekleri nadir bulunuyor.(Hatta hic bulunmuyor)
84. Emirgan Cınaraltı'nın cay ve poğacası: Burada 'tavşankanı' cay icme keyfi bambaşka. Bunca yeni, alternatif su kenarı kahvaltı mekÂnına rağmen.(Yaaa ne tavşankanı ama, imamın abdest suyu gibi)
85. Lacivert'in uskumru dolması: Pirincten cok soğan iceriyor. Asıl sırrı ise icine katılan kişnişte.(Lacivert super bir mekan yaw, Anadolu yakasının en iyisi)
86. Beyaz Fırın'ın paskalya coreği: Kadıkoy Carşısı'ndaki eski dukkÂndan farklı olarak Ciftehavuzlar'da 'modernize' ceşitler de var. Ama paskalya coreği her zaman bir numara.(Pastaları da iyidir, kakaolu kestaneli pastasına dibim duşer valla)
87. Hacıbekir'in akide şekeri: Anlatmaya gerek var mı? Lokumları da nefistir ama asıl akideleri oyuncak gibidir.(Şeker, lokum diyince tek adres valla)
88. Giritli'nin ahtapotu: Minyatur kaselerde gelen tum mezeleri ayrı guzellikte ama salkım sacak gelen ehlileştirilmemiş goruntudeki pamuk ahtapotu, ruyalara giren cinsten.(Hala ahtapot falan diyo bana)
89. Mavi'nin patlıcanlı borekitası: Nişantaşı'ndaki Mavi, yıllardır değişmeyen buluşma noktalarından. Krepleri, salataları, ceşidi az olsa da tatlıları hep iyidir ama patlıcanlı borekitası az bulunur ozelliktedir.(Ya Nişantaşına kim yemek yemeğe gidiyor allahını seviyorsan, piyasaya gidiyo millet oraya)
90. Todori'nin marine edilmiş ciğ balığı: Caddebostan'daki Todori, 'karşı'nın en iyi balıkcılarındandır. Başlangıclardan marine ciğ balığı, balık koftesi ve uskumrusu muthiştir.(Bana balık demeeee!!!!)
91. House Cafe'nin naneli limonatası: Şehrin gobeğinde, ıhlamur ve dut ağaclan altında yapılan cok ozel bir keyif.(Ora nere?? Burayıda bilmiyorum)
92. Ceşni'nin işkembe sotesi: Ciftehavuzlar'daki mutevazı et lokantası, damağınızı delirtebilecek kudrette bir işkembe sote yapıyor; guvecte.(Gercektende super)
93. Set'in balık kokoreci: Kirecburnu'ndaki Set'in her şeyi taze ve lezizdir. Balık kokoreci başka dunyalara goturur.(Iyyyyy)
94. Pera Palas'ta 5 cayı: Suslu koltuklara kurulup, 'kuru pasta' ile bir fincan cay icmeyeli ne kadar oldu?(Pera Palas'tan korkuyorum ben, kapıdan girince bir anda yaşlanıcakmışım gibi geliyor)
95. 'Sabırtaşı'nın iclikoftesi: İstiklal Caddesi'ndeki 'Sabırtaşı' Ali amcanın doyumsuz iclikoftelerini, eşi evde yapar.(??????)
96. Zencefil'in sebze salatası: Vejetaryen lokantası Zencefil'de kabaklı, soya fasulyeli sebze salatasını denemelisiniz; uzerinde nar taneleri bile var. Yanında Zencefil'in ozel ekmeklerinden de isteyin.(Ne vejetaryeni yaaa, ıyyy, yaşanmaz oyle)
97. Antre'nin peynirleri: Tam 35 ceşit Turk peyniri var burada. Peynir konusunda seciciyseniz uğrayın.(??????)
98. Has Ekmek Fırını'nın ekmeği/pidesi: Cınaraltı kahvaltılarında Cengelkoy'deki Has Ekmek'in simitleri, pideleri cok iyi gider. 150 yıllık fırında her daim 'Ramazan pidesi' bulmak mumkun. Ustune 'şifa' denilen ozel bir karışım surulen pideler odun fırınında pişiriliyor.(Yok valla bunu da denemedim)
99. Kanaat Lokantası'nın 'sorbe'si: Uskudar'daki Kanaat'in sorbe havasındaki meyveli dondurmaları meşhurdur. Katkı maddesi yok, salep Yozgat'tan, sut Cekmekoy'den...(Abicim Kanaat'a gitmemiş adam, yemekten anlamıyor demektir)
100. Hunkar'ın ılık irmik helvası: Feridun Ugumu'nun ozel tereyağlı, ılık irmik helvası, tatlıyla hic işi olmayanları bile teslim alır.(Aynı şey Hunkar icinde gecerli, irmik helvası yiycen abicim yemeğin ustune, Feridun amcam'ın aşureside iyidir valla, odul falan almışlığı da vardır)