Prenses Tatlısı

Malzemeler
Tabanı İcin:
5 su bardağı sut
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
Ust Katı İcin:
1 su bardağı sut
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
3,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Arası İcin:
Evde olan herhangi bir kaymaksız buskivi
YAPILIŞI:
Taban icin gereken malzemeleri yağ ve vanilya haric karıştırın, koyulaşana kadar surekli karıştırarak pişirin.
Yağı ve vanilyayı ekleyip cırpıcı ile bikac dakika putursuz hal alana kadar cırpın .
Hazırladığınız muhallebiyi ıslattığınız orta boy bir cam tepsiye dokun, uzerine biskuvi dizin.
Ust katı icin gereken malzemeleri karıştırın, orta ateşte koyulaşana kadar surekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi yine cırpıcı ile cırpın.
Koyu renkli muhallebiyi biskuvilerin uzerine eşit bicimde dokun, uzerini duzeltin.
Buzdolabında tercihen bir gun dinledirip istediğinizi gibi susleyerek servis edin.
Ben dinlendirmedim .aceleye gore dinlendirmeden de yiyebilirsiniz..
Afiyet Olsun ..
Malzemeler
Tabanı İcin:
5 su bardağı sut
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
Ust Katı İcin:
1 su bardağı sut
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
3,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Arası İcin:
Evde olan herhangi bir kaymaksız buskivi
YAPILIŞI:
Taban icin gereken malzemeleri yağ ve vanilya haric karıştırın, koyulaşana kadar surekli karıştırarak pişirin.
Yağı ve vanilyayı ekleyip cırpıcı ile bikac dakika putursuz hal alana kadar cırpın .
Hazırladığınız muhallebiyi ıslattığınız orta boy bir cam tepsiye dokun, uzerine biskuvi dizin.
Ust katı icin gereken malzemeleri karıştırın, orta ateşte koyulaşana kadar surekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi yine cırpıcı ile cırpın.
Koyu renkli muhallebiyi biskuvilerin uzerine eşit bicimde dokun, uzerini duzeltin.
Buzdolabında tercihen bir gun dinledirip istediğinizi gibi susleyerek servis edin.
Ben dinlendirmedim .aceleye gore dinlendirmeden de yiyebilirsiniz..

Afiyet Olsun ..