Kibirli kişiler tarih boyunca milyonlarca insanı kendileri ile birlikte azaba suruklemişlerdir.

Gunumuzde de kibir sayısız insanı karanlık bir dunyaya cekmektedir.

Bu karanlık dunyada insanlar samimiyetten uzaktır.

Tek hoşlandıkları şey kendilerini ovmek, başkaları tarafından ovulmek ve on plana cıkmaktır.

Bulundukları her ortamda en iyi, en guzel, en başarılı kişinin kendileri olduklarına inanırlar. Ve bunu her yolla dışarı vurmaya calışırlar.

Bu ruh hali butun davranışlarına yansır.

Bu filmde kibirlenmenin şeytanın en temel karakter ozelliği olduğu anlatılmaktadır.

Şeytanın buyuklenmesi ve bundan dolayı Allah'ın rahmetinden kovulması Kuran'da insanlara ibret olarak anlatılmıştır:

Hani Rabbin meleklere: "Gercekten Ben, camurdan bir beşer yaratacağım" demişti. "Onu bir bicime sokup, ona Ruhumdan uflediğim zaman siz onun icin hemen secdeye kapanın." Meleklerin hepsi topluca secde etti; Yalnız İblis haric. O buyukluk tasladı ve kafirlerden oldu. (Allah) Dedi ki: "Ey İblis, iki elimle yarattığıma seni secde etmekten alıkoyan neydi? Buyuklendin mi, yoksa yuksekte olanlardan mı oldun?" Dedi ki: "Ben ondan daha hayırlıyım; sen beni ateşten yarattın, onu ise camurdan yarattın." (Allah) Dedi ki: "Oyleyse oradan (cennetten) cık, artık sen kovulmuş bulunmaktasın." (Sad Suresi, 71-77)

Muminler Allah'ın her şeyi yarattığını ve insanlara tum nimetleri verenin Rabbimiz olduğunu bilirler.

Bu nedenle haksız bir buyuklenme icine girmezler.

Verilen nimete, kibirle değil şukurle karşılık verirler.

Mpg Dosyası (.zip) - 3103 download

Kaynak : HarunYahya
83.17 MB