HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 7'nci gununde 17'ye yukseldi. Cocukları teror orgutu tarafından dağa kacırılan Saliha Edizer ile Suleyman Aydın, cocuklarının bulunması icin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onundeki oturma eylemine katıldı.
Oğlu Yakup Edizer'in dağda olduğu goruntusunun yayınlandığını belirten anne Saliha Edizer, cocuğunu dağa HDP'nin yolladığını savundu. Anne Edizer, "9 Haziran 2015'te cocuğumu kandırıp gonderdiler. İstanbul'dan geldim, lise oğrencisiydi, evden cıkmayan bir cocuk birdenbire kandırılıp kayboldu. Arkadaşlarından biriyle konuştu, biri Kağıthane ilcesine gonderip, ben geliyorum demiş, o cocukta oğrenciydi. O cocuktan şuphelendim, Kağıthane'de HDP başkanlığımı var bilmiyorum, ben desteklemedim hicbir zaman desteklemem de, cocuğumu istiyorum. Benimki de olmak uzere butun annelerin yureği yanıyor, cocuğumu bulamıyorum diye gece gunduz ağlıyorum.
Cocuğumun bana ihtiyacı var, yanımda olsun istiyorum, kendi iradesi olmadan cocuğu kacırıp gonderdiler. 14 yaşını bitirmişti kacırılırken, şuanda 19 yaşında. Hic haber alamadım, sadece bir akrabamız, Kurt kanalı izlerken videosunu goruyor. Bizde oradan gorduk, yoksa bilmiyordum. Cocuğumu değiştirmişler ama tanıdık, yoresel kıyafetlerini falan giydirmişler. Cocuğumu HDP goturdu başkada kimse goturmedi, cunku onların ilcesinde gitti. Biz burada eylem yapacağız, cocuklarımız getirilinceye kadar, cocuklarımızı da getirmelerini istiyoruz” dedi.
[h=3]"Gerekirse burada olmeye razıyız"[/h] Ozkan Aydın'ın babası Suleyman Aydın ise Diyarbakır'da barış surecinde cocuğunun kacırıldığını aktardı. Aydın, "Cocuğum 2015'te kayboldu, bir eve geldim evdekiler Ozkan gelmemiş dediler, sorduk soruşturduk cocukları dağa goturduklerini soylediler. Ben gidip polise soyledim, onlarda Lice'ye buyuk bir ihtimal goturduklerini soylendi. Bende minibuse bindim Lice'ye gittim teror orgutlerinin yanına, onlarda geldi, cocuğumun kaybolduğunu soyledim, adını soyadını aldılar. Soruşturdular oğlumun orada olduğunu soylediler, dedim oğlum 15 yaşında verin ne işi var burada, daha sonra oğlumu gonderdiklerini ve burada olmadığını soylediler.
Daha sonra zorluk cıkardılar hicbir şey yapamadan eve donum. Tekrardan polisi bilgilendirdim, 4 yıldır oğlum kayıp 15 yaşındaki cocuğun ne işi var dağda, hicbir şekilde haber alamadım. Annesi hasta evde kalkamıyor, oğlumdan dolayı babam rahmet etti, perişan bir haldeyiz oğlumun gelmesini istiyoruz. Oğlumu buraya getirmeden goturmezler, onun icin ben buradayım ve arkadaşlarıma katılıyorum. Gerekirse biz burada olmeye de razıyız, oğlumu versinler. Oğlum kuafor salonunda calışıyordu” diye konuştu.
Ailelerin HDP il binası onundeki oturma eylemi suruyor.
Murat Başal
HDP onunde eylem yapan aile sayısı 7. gunde 17’ye yukseldi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- HDP onunde eylem yapan aile sayısı 7. gunde 17’ye yukseldi