........Selamunaleykum kardeşlerim. Bir sure once arkadaşımdan Sahabelerden Ebu Hureyre hakkında;
........O'nun rivayet ettiği hadisler sahih değildir, fazla itibar gormez, kimin soylediği belirsiz hadislerin coğu Ebu Hureyre'ye atfedilmiştir, O boyle zayıf, sozlerine guvensizlik hissi duyulan bir sahabedir şeklinde cumlelerin insanlar arasında sarfedildiğini duymuş ve uzulmuştum. İcimde bir "acaba?" da oluşmadı değil hani. İnsan nede olsa etkileniyor.
........Bu sabah (25.03.2006) Kanal 7' de va'zeden Prof.Dr.Faruk BEŞER'in programında da aynı konuyu duyunca hemen dinledim. Mu'minlerden inananlar, şupheye duşenler olmuş demekki bu hoca efendiye sorarak cevabını arıyorlar. ........Hocam da cevaben;
........Boyle bir durum mevcut değildir (Ebu Hureyre'nin guvenilir olmayışı), bizler ve konunun uzmanları bunu zaten duşunuyor, araştırıyoruz ve sizler icin calışıyoruz. Soylentilere inanmayın, sahabenin yıpratılmasına mahal vermeyin. Sahih olduğu tartışılabilir hadisleri vardır ama yine de boyle olumsuz bir kanının doğmasına sebep değildir. Soylediğimiz gibi sizin yerinize uzmanlar olarak biz konuyu inceliyoruz. Ve de Allah (C.C.) Ebu Hureyre'den de sizlerden de razı olsun...
........Lutfen itibar etmeyin din kardeşlerim. Hele araştırmadan, uzmanına danışmadan kanılarımızı bilgisi az insanlara acayalım ki zaten vebali buyuktur sahabelerimiz, Din-i İslam zarar gormesin. Bu polemik maksatlı da, duşuncesizce de cıkmış olabilir.
........Biz bunlara itibar etmeden Sahabelerimize sahip cıkalım. Bu vesileyle de O'nların Ruhları icin birer Fatiha okuyup gonderelim. Rabbım hepimizden razı olsun. Doğrulardan ayırmasın.
........Allah'a (C.C.) emanet olun. Selamun Aleykum ve Rahmetullah.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- ...:Şimdide Sahabeyi Dejenerasyona Başladılar:...