arkadaşlar bu soru hep kafama takılmıştır ve bulduğum bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim..
1-Batı devletlerinin ilerlemelerinin temelinde somuru,kan,vahşet vardır:Afrika'yı somurup,yeraltı ve yer ustu zenginliklerini yağmalayan batılı emperyalistler, afrikalı zencileri amerika'da kole diye satarlar.Amerika'yı işgal eden ingiltere,fransa,ispanya ...gibi emperyalist devletler oradaki " aztek-maya-inka" medeniyetlerini yok edip, katliamlar yaparak altınlarını ele gecirip ,yer ustu zenginliklerini de batıya taşırlar ...!Şu an kovboy deyince cesur ve atılgan insanlar , kızılderili denince kafaderisi soyan yabani insanlar akla gelir ...Halbuki o kızılderililer ulkelerini savunan vatansever insanlar topluluğu idi ama medya-sinema insanların beynini yıkayarak olayları tam tersine bizlere belletmişlerdir .İngiltere Hindistanı işgal edip yaklaşık iki yuz yıl somururken ,İngiltere'deki halı fabrikaları halı satabilsin diye hindistan'da el emeği halı yapan tam 50.000 hintlinin ellerinin kesilmesine izin verirler ingiliz hukumeti...Hindistanlılar bisiklete binen bir ingiliz kıza gulup alay ettikleri icin ingiliz silahlı kuvvetleri tarafından silahlı yaylıma ateşine tutulurlar ve onlarca kişi sadece bir alay guluşunun sonunda canlarından olurar...Batılılar Cin'i yonetim altında tutabilmek icin yuzbinler-milyonların esrarkeş-eroinman olmalarına goz yumar hatta desteklerler...Evet batı ileri ama temeli kan-vahşet ve gozyaşı ile orulu!
2-Batılılar Ronesans'ın temellerini İslam ulkelerinden aldıkları bilgi , ilim sayesinde atmışlar ve bu sayede hamle yapabilmişlerdir...Orta cağ denen donemde batı karanlık ve zulum icinde yuzerken İslam ulkeleri ilim-fen-matematikte batıya liderlik yapıyor , batılı oğrenciler Arap ulkelerine ve Endulus'e ilim tahsiline geliyorlardı...Evet bir zamanlar İslam ulkeleri ileri batı ulkeleri geri idi cunku Muslumanlar ;İslam ile ic ice idi ve İslam hayata aktarılmış idi , Kısaca ;
3-İlk emri " OKU " olan,8 yıllık eğitimi değil ; " Beşikten mezara dek ilim oğrenmeyi " tavsiye eden, O zamanın uzak ulkelerinden olan Cin hedef gosterilip , " İlim Cin'de bile olsa onu alın " buyurulan, "ilim Oğrenmek kadın -erkeğe farzdır" diye emredilen , Kutsal Kitabında (Kur'an-ı Kerim'de) "Hic duşunmez misiniz ?" , "Akılınızı hic kullanmaz mısınız ?" , " Ne de az duşunursunuz !" gibi yonlendirici ayetleri bunyesinde bulunduran MUSLUMANLAR GUNUMUZDE NE YAZIK KI İSLAM'DAN UZAKLAŞIP ,ADLARI İLE MUSLUMAN , YAŞAYIŞLARI İLE HIRİSTİYAN OLDUKLARI İCİN İLİM-TEKNOLOJİ-KULTURDEKİ ONDERLİKLERİNİ KAYBETMİŞLER VE CAĞIN İLERİSİNDE BULUNAN KUR'AN'IN GERİSİNDE BULUNAN BATILI ULKELERİNDE GERİSİNDE KALMIŞLARDIR ! OKU EMRİ BİZDE OKUYAN BATILILAR , İCKİ ONLARIN KİTABINDA SERBEST BİZİM DİNİMİZDE YASAK,İCKİ TUKETİMİNDE DUNYA 3.SU ULKEYİZ !
İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un Hıristiyanları ve Musluman kıyaslayan bir mısrası ile konumuzu bitirelim :
( Hıristiyanların icin ) " İşleri dinimiz gibi , işlerimiz dinleri gibi "
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- ""Muslumam Ulkeler Neden Az Gelişmiş""