ALLAH, HER AN İNSANLARI CENNETE KOYMAK İCİN FIRSAT YARATIR!
“Sakın, Allah’la beraber başka ilahlara yalvarma!” (Şuara/213)
“İnkÂr edenler, Allah yolundan alıkoyanlar ve kendilerine hidayet yolu belli olduktan sonra peygamber’e karşı gelenler, hicbir şekilde Allah’a zarar veremezler. Allah, onların amellerini boşa cıkaracaktır.” (Muhammed/32)
“Onlar, ağızlarıyla Allah’ın nurunu sondurmek istiyorlar. Halbuki kÂfirler istemeselr de, Allah nurunu tamamlayacaktır!” (Saff/8)
“De ki; “Eğer biliyorsanız soyleyin. Yer ve yerde bulunanlar kime aittir?
“Allah’ın” diyecekler. “Oyleyse siz hic duşunup oğut almaz mısınız?” (Muminun/84-85)
İnsanlar surekli olarak icinde bulundukları şartları bahane ederler. Okul yıllarında ayrı, iş hayatında ayrı, evlenince, cocukları olunca ayrı bahaneler ileri surerler. Din ahlakını yaşamaya samimi niyetleri olmadığı icin ceşitli konuları ibadetlerini yerine getirmelerine engel olarak gorurler. One surdukleri engellerden en başta gelenleri de musait zamanlarının olmaması ve şartların uygun olmaması iddiasıdır.
Oysa gunluk hayatları icinde insanlar pek cok işe rahatlıkla zaman ayırırlar. Ozellikle bir cıkarları soz konusu olduğunda, gerekirse başka isteklerinden fedakarlık eder, ama yine de o iş icin gereken zamanı ayarlarlar. Ancak insanların geneline bakıldığında ibadetler konusunda aynı kararlılığı gostermedikleri gorulur.
"Namaz kılmak istiyorum, ama hic zaman bulamıyorum", "işlerim cok yoğun, ibadete vakit ayıramıyorum" gibi veya "ofkelenmek istemiyorum, ama ortam cok stresli", “şartlar beni boyle davranmaya zorladı” benzeri bahaneler one suren pek cok kişi gormuşsunuzdur. Bu insanlar genellikle Kuran ahlakını yaşama konusunda samimiyetsiz bir yaklaşım icindedirler. Allah, dunyada kendilerini kandırarak, one surdukleri mazeretlerin kabul edileceğini zanneden ve bu yuzden ibadetlerini yerine getirmeyen veya surekli erteleyen insanların ahirette karşılaşacağı durumu bize şoyle bildirmiştir:
“İnsana o gun, onceden takdim ettikleri ve erteledikleri şeylerle haber verilir. Hayır; insan, kendi nefsine karşı bir basirettir. Kendi mazeretlerini ortaya atsa bile.” (Kıyame/ 13-15)
İnsanların coğu Allah’ın varlığını bilir ve kabul ederler ama O’nun kudretini gereği gibi takdir edemezler. Yanılgıya duştukleri konu Allah’ın varlığı değil, Allah’ın sıfatlarıdır. Mesela; Allah’ın kullarına karşı cok lutufkar, bağışlayıcı ve merhametli olduğunu duşunurler de, inkarcılardan intikam alan, onlara azap eden, kahreden sıfatlarını duşunmeye pek yanaşmazlar. Allah korkusu olmayan, yaptıklarının karşılığında ceza goreceğine inanmayan bir insan her turlu kotuluğu, zulmu rahatlıkla yapabilir. Allah’ın yasakladığı, haram kıldığı her turlu sucu işleyip, sonra da "nasıl olsa Allah affeder" gibi gerceklerden uzak sapkın bir duşunceye kapılabilir. İşte bu yuzden şeytan insanlara hep bu yonden yaklaşır ve insanların kendilerini "nasıl olsa affedilirim" duşuncesiyle kandırmalarını teşvik eder.
Şoyle bir hesap yapalım; omrumuzu 60 yıl olarak hesap edelim. Bunun 12 yılını mukellef oluncaya kadar gecen zamana ayıralım. Geriye 48 yıl kalır. 48 yıl, 576 ay eder. 576 ay, 17280 gun yapar. Bu gun icinde kıldığımız 5 vakit namaz toplamı 86.400’dir. Bu sayı, tek başına, cemaatsiz ve camiye gitmeden kıldığımız rakamdır. Cemaatle kılınan namaz, tek başına kılınandan 27 kat daha faziletli olduğunu goz onune alırsak, ortaya 2.332.800 sayısı cıkar.
Şimdi şunu duşunelim; 86.400’luk odulle mi yetiniriz? Yetinmeliyiz? Yoksa 2.332.800’luk buyuk odule doğru mu koşarız?
Bunu bir başka acıdan ele alalım; bir işyerinde calışıyorsunuz, işveren; “Arkadaşlar! Şu şu işleri yaparsanız size her iş icin 27 kat daha fazla odeme yaparım. Eğer buna “evet” demezseniz, 1 kat odulle devam edersiniz. Hangi birimiz, “ben 1’e talim ederim, 27 kat fazla odulu istemem” der mi? derse, “Bu ne mantık?” Denmez mi?
Allah’ın; “kullarım! Verin ellerinizi bana, sizi Cennete gotureyim. Bunun icin size her an fırsat yaratıyorum. Her gun, her saniye ve her salise bana karşı ibadette ihmalkÂr davranmayın. Herkese selam verin, hal hatır sorun, gonuller yapın…” dediğini aklımızdan cıkarmamak zorundayız. Bu guzelliği kim istemez?
kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah, her an insanları cennete koymak icin fırsat yaratır