Musibet zamanı cok uzundur, safa zamanı pek kısa oluyor.
Hastalık, sabun gibi, gunahların kirlerini yıkar, temizler. Hastalıkların keffaretuz-zunub (gunahların kefareti) olduğu da hadis-i sahihle sabittir. Yazılarıma ara verişimin sebebini anlamışınızdır bu girizgÂhtan değerli kardeşlerim.
‘’De ki; Duanız olmasa, Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var?’’Furkan suresi 25;77 Ayetin sırrıyla insanın yaratılış hikmeti ve sebebi olan dua ve niyazın bir sebebi hastalık olduğundan hastalığın actığı dua musluğunu kapatmamak icin bol bol dua ettim.Hayatımızın her anı değişik imtihanlarla dolu.Bu imtihanlar sabır ve azimle karşılandığı taktirde bizi olgunlaştırıyor ve niyetimize gore rabbimize yaklaşıyoruz.
Bu zorunlu arayı vermeden yazdığım son yazıda (Kurban bayramı munasebeti ile) vereceğim mesajlarda yanlışa duşmemek adına bazı alıntılar yapmıştım, ve bu alıntıları da hep aynı yerden diyanet işleri başkanlığının sitesinden yapmıştım.Yazımın sonunda bunu belirtmeyi unutmuşum,duyarlı bir okurumuz mail yoluyla uyardı! (cok nazik suclamaya girişmeden) Kendisine teşekkur ediyor hepinizin bu vesile ile hakkınızı helal etmesini istiyorum.
O gun bugun bu ozru bile yazamadım cunku girişte belirttiğim hastalığım elimdeydi, evet elimden ameliyat oldum ve ancak kullanabiliyorum o da kısıtlı olarak.
Bu arada dunyada ve ulkemde gelişen olaylarda cok canımı acıtıyor.Herkesin uzman kesilip yazdığı, cizdiği, konuştuğu bir ortamda ben sadece şunu soylemek istiyorum.
BU DUNYADA SANA HASRET YAŞIYORUZ YA RASULALLAH.
BU DUNYADA NUR YUZUNU GOREMEDİK, SENİN YOLUNDA ŞEHİT OLAMADIK.
BU ACİZ UMMETİNİ NE OLUR SEV YA RASULALLAH.
Selam, sevgi, dua ve HUSNU ZAN ile kalın.
Şengul Yiğit
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Musibet Zamanı Cok Uzundur