Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay, İzmir'in bir Barcelona, bir Roma gibi gelir duzeyi yuksek turistlere yonelik butik turizme yonelmesi gerektiğini belirterek, ileri donemde bakanlık olarak bu konuda calışmalar yapılacağını soyledi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret eden Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay, İzmir'in Antalya'dan farklı bir turizm yapısına sahip olduğunu belirterek, ileri donemde zengin turistlere yonelik butik turizmin kazandırılması icin calışmalar yapılacağını soyledi.

Bakan Gunay değerlendirmesinde, "Bir ayağı Bergama'da, bir ayağı Efes'te olan, sırtını Aydın'da Afrodisias'a, Manisa'da Sart'a dayamış olan bir oren yeri sanıyorum dunyada cok az yerde vardır. İzmir ile ilgili son zamanlarda bazı yakıştırmalar, benzetmeler yapılıyor. İzmir'in gelecekte bir Barcelona olabileceğini, bir Roma olabileceğini hayal ediyorum. Benim İzmir ile ilgili hayalim, projem; kitle turizm merkezi değil, daha butik bir turizm. Doğa, damak tadı ve folklorla ic ice daha yuksek gelir gruplarının ilgi gostereceği, daha butik bir destinasyon. Kuşadası'ndan Ayvalık'a kadar olan bolgede bunu duşunebiliriz" dedi.

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili olarak da calışmalara şimdiden başladıklarını dile getiren Gunay, Fransa'nın başkenti Paris'te bir buro acıldığını ve bakanlığın katılacağı tum tanıtım fuarlarında İzmir'in EXPO 2020 adaylığının on plana cıkarılacağını belirtti.

kaynak : turizmgazetesi.com