Bismillahirrahmanirrahiym

1.Kaim'in Kıyamından once vuku bulacak alametler.

5- …Muhammed bin Muslim’den: İmam Caferi Sadık aleyhisselam şoyle buyurdu:
Kaim’in kıyamından once belirtiler vardır: “Yuce Allah tarafından mumin kullarına belalar gelecektir. Bu belirtiler nelerdir? Diye arzettim.
Buyurdu ki: O, Allah azze ve celle’nin şu buyruğudur. “Sizleri korku, aclık, mal, can ve mahsullerin eksilmesi ile mutlaka imtihan edeceğiz. Ve sabredenleri mujdele.”[1]
Buyuruyor ki: Siz muminleri mutlaka imtihan edeceğiz. Korku ile yani saltanatlarının sonlarına doğru filanca (Abbas) oğullarının hukumeti ile korkutacağız. Ve aclıkla, yani mahsullerin pahalılığı ile. Malların azalması yani, ticaretlerin kesat olması ve faziletinin azalması. Canlar (ın azalması) yani, hızlı ve ani olumler. Mahsuller(in azalması) yani, ciftciliğin azalması ve meyvelerin bereketinin azalması. Sabredenleri mujdele yani, işte o zaman Kaim aleyhisselam’ın zuhuru ile (onları mujdele)
Sonra bana buyurdu ki: Ey Muhammed! Bu onun te’vilidir. (asıl mana ve yorumu budur). Allah azze ve celle buyuruyor ki: “Onun tevilini sadece Allah ve ilimde derin olanlar bilirler.”[2]
[1] Mubarek “Bakara” suresi, 155 ayeti şerife.

[2] Mubarek “Ali İmran” 7 ayeti şerife

(Okuyan anlamışdır.Şuanda Hemen hemen veya Yukarıdaki sozde gecen Butun Alametler zuhur etmişdir.(Allah-u Alem).

İsbağ bin Nebate şoyle der: Emirulmuminin aleyhisselam’ın şoyle buyurduğunu duydum: “Doğrusu Kaim’den onceki yıllar cok hilecidir. O yıllarda doğru soyleyenler yalanlanacak, ve yalancılar tasdik edilecek. Orada “mahil”ler onem kazanacak. “Bir hadise gore” Riveybezeler konuşacaktır. Arzettim ki: Riveybeze ve Mahil nedir? Buyurdu ki: Kur’an okumuyor musunuz? Kuran buyuruyor: “Onun mihali (hilesi) coktur ve şiddetlidir.”[19] Buyurdu ki: Yani hileci.”

[19]- Mubarek “Ra’d” suresi 13. ayeti şerife.

(Acıklamaya gerek var mı?Allah(c.c.)'u Bizi Hilecilerin şerrinden korusun.)

Ebu Basir şoyle der: İmam Caferi Sadık aleyhisselam şoyle buyurdu: “Kaim, Aşura gunu kıyam edecek.”(Dikkat Edin Aşura gunu).

Ali bin Muhammed bin A’lemi Ezdî, babasından o da dedesinden Emirulmuminin aleyhisselam’ın şoyle buyurduğunu nakleder: “Kaim’in kıyamından hemen once kızıl olum, beyaz olum, mevsim cekirgesi ve mevsime ait olmayan kana benzer kızıl cekirgeler cıkacaktır. Kızıl olum katlimdır, beyaz olum ise taun’dur.”(Gunumuzde Katliamlar coğalmışdır.Taun Hastalıkdır bildiğim kadarıyla.Taunun Manasını araştıralım inşaAllah.)

İbrahim bin Ubeydullah bin Al babasının şoyle dediğini nakleder. İmam Caferi Sadık aleyhisselam şoyle buyurdu: Emirulmuminin aleyhisselam kendisinden sonra Kaim’in kıyamına kadar gercekleşecek olan olaylardan bahsetti. Bunun uzerine Huseyn aleyhisselam dedi ki: Ey Emirulmuminin! Allah yeryuzunu ne zaman zalimlerden temizleyecek? Emirulmuminin aleyhisselam şoyle buyurdu: “Dokulmesi haram kanlar dokulmedikce Allah yeri zalimlerden temizlemeyecektir. -Sonra uzun bir hadiste Emevilerle Abbasilerin durumunu anlattıktan sonra şoyle buyurdu. Kaim Horasan’da kıyam ettiğinde Kufe ve Moltan’a galip gelecek ve Beni KÂvÂn adasını[16] ele gecirecek. Ve bizden olan bir Kaim Gilan’da kıyam edecek ve Abir’lilerle Deyleman’lılar[17] ona itaat edecekler. Ve koşe bucakta benim oğluma yardım edecek olan dağınık Turk bayrakları zuhur edecek. Onlar kısa aralıklarla zuhur ederken Basra şehri harabe olacak ve emirlerin emiri Mısır’da kıyam edecek.
Sonra Hz. Ali uzun bir hikayeden sonra şoyle buyurdu: İşte binlerce insan techizatını kuşanıp da herkes gruplara ayrılınca ve bir koc oldurulduğunde orada bir başkası kıyam edecek ve fitneler cıkaracak, kafirler helak olacak. Sonra arzulanan Kaim ve mechul imam kıyam edecek. Onundur şeref ve fazilet. O senin oğlundur ey Huseyn. Onun gibi evlat yoktur. İki ruknun arasında zuhur edecek ve iki eski elbisenin arasında insanlara ve cinlere galip gelecek. Ve hicbir yeri ekilmemiş bırakmayacak. Onun zamanına ulaşanlara ve ona katılıp onun gunlerini gorenlere ne mutlu.”

16.Moltan, Pakistan’ın guney şehirlerinden biridir. Beni Kavan adası ise bugunku İran korfezindeki “Laft” adasıdır.

17.Abir ve Deyleman, İran’ın kuzeyinde Hazar denizinin guneydoğusundaki iki şehir olup, bugun Gorgan adıyla anılmaktadır.

(Kaim Horasan'da kıyam ettiğinde ifadesi dikkate alınmalıdır.Horasan ifadesinin Bir Manası Turklerin yaşadığı yer olarakda soylenir.(Allah-u Alem).İyice Araştırlması gereken bir ifade.).

(Kaim'e Yardım edecek olan Dağınık Turk Bayrakları zuhur edecek.inşaAllah Hz.Mehdi(A.s.)'a Turkler yardım edecekdir.Allah-u Alem).

(Devamı gelecek inşaAllah).