8 GUNLUK EGE TURU
İcimdeki gezme arzusu oyle coştu ki… hele yazılanları okudukca kıskandım doğrusu. Yalnız forumlarda arkadaşlar hep armut piş ağzıma duş vari yazmışlar, ben bir hayli araştırdım ve ondan sonra sizlerle paylaşmaya, sormaya, akıl danışmaya karar verdim. Belki şimdi okuyacaklarınız bu tip arkadaşlara da yol gosterici olur.
Her ne kadar guzel memleketimin cennet diyarlarından birinde ikamet ediyor olsam da keşfetme heyecanı, yeni yerler, kişiler tanıma fırsatı kemiriyor icimi. Şoyle kıyı şeridinden guneye doğru bir akayım, Ege ile Akdeniz’in kucaklaştığı, tanrıların uğruna savaşlar yapıp, insanların binlerce yıl uzerinde medeniyetler bıraktığı toprakları bir daha goreyim istedim. Yıllar once, oğrenciyken gitmiştim. O zamanlarda insanın aklı bir karış havada oluyor. Ne kalacağın yerin onemi ne de tarih kurcalıyor beynini, lakin damardaki kan deli akıyor. Şimdi eşimle gideceğim ve zaman kısıtlı olacağı icin ayrıntılı planlama, temiz ve guvenilir yerler arıyorum. (Ayrıntılı planlama demişken elbette bu kadarcık zamanda her yerin gorulmesi İMKANSIZ. Ben sadece herkesin aklında kalan yerleri tercih etmeye calıştım.) Siz saygıdeğer arkadaşlarım da yardımcı olursanız aşağıda ayrıntılarını yazacağım tatilin hem (oncelikle) bana hem de konunun devamını okuyacak gezi severlere yardımcı olacağı kanaatindeyim. Gezilecek yerlerle ilgili yazacaklarımdan başka muhakkak gorulmesi, yenilmesi ve yapılması gereken şeylerle ilgili bilgi verebilir, konaklama icin tavsiyelerde bulunabilirseniz guzel bir paylaşım olacağı duşuncesindeyim. Maddi olarak elbette uygun olması duşunulebilir ama yeri geldiğinde paraya kıyma konusunda comert olduğumu da soyleyebilirim, netice itibariyle eşimle gideceğim…
Not: Temmuzun ortaları gibi, kendi aracımla gideceğim.
1. GUN
Sabahın ilk ışıklarıyla Balıkesir Edremit’ten yolculuğumuz başlıyor istikamet İzmir-Ceşme.
Ben hali hazırda yerlisi olduğum ve cok gittiğimden Ayvalık’ı pas geciyorum ama gitmeyenlere tavsiyem ayvalık tostu yemeden, şeytan sofrasında fotoğraf cekilmeden, Alibey ve Cunda adalarına tekne turu yapmadan, Ayvalık carşısını gezmeden ve tabii ki Sarımsaklı plajında denize girmeden gecmeyin bu doğa harikası memleketimi. Daha uzun sureli konaklamalarda elbette korfezin karşı kıyısında bulunan Akcay, Altınoluk, Kucukkuyu (Karadağlar dizisinin cekildiği koyler hemen burada), Assos ve Behramkale’ye gitmemek hata olur diyor ve zaten buralarıyla ilgili cok fazla yazı olduğundan bu kadarcık kısa geciyorum Kazdağları’nın eteklerindeki cennet yoreyi.
Ceşme’de, merkez veya dalyankoy’de cok da pahalı olmayan bir yerde kalmayı planlıyorum.(Nerede, hangi otel veya pansiyonda, ne kadara kalabilirim?) Ceşme’de duraklama sebebim hem yol yorgunluğuna kaptırmamak hem de Ayayorgi koyundaki clubların (Sole Mare, Shayna, Babylon veya Paparazzi -akşam yemeklerini de guzel bir ambiyansta sunuyorlar- ) birinde iyice dağıtmak. Muhakkak gunduz denizden arta kalan vakitte Ceşme Kalesini ziyaret, carşıda kucuk bir tur atmak ve kumru yemek olmazsa olmazlardan. Boylece ilk gunu hızlı bir girişle bitirmiş olacağımı değerlendiriyorum.
2. GUN
Cok gece kalmadan ufak bir deniz sefası ve iyi bir kahvaltıdan sonra Ceşme’den ayrılarak Kuşadası’na doğru yola devam ediyoruz.
Selcuk’ta veya yol boyunda cop şiş yemeden gecmeyin. Yer adı soyleyemem ama genel kaide bellidir: “Ne kadar araba ve kalabalık, o kadar kalite, iyi hizmet ve lezzet!”. Katılmayanlar mekÂn ismi (yer tarif ederek) verebilir, her turlu yoruma acığız, tadına bakar yorumumuzu ekleriz.
Daha once gezdiğimden oturu Efes, Meryem Ana ve Yedi Uyuyanları pas geciyorum ama size şiddetle tavsiye ediyorum. Sakın ha taş deyip gecmeyin ve rehbersiz (yabancı diliniz orta ve ustu seviye ise gezen turist gruplarının birine kaynak olun), broşursuz veya dinleme cihazsız(oradan kiralık veriyorlar yuruduğunuz yere gore istediğiniz dilde cihaz anlatıyor) gezmeyin ve şapkanızı hatta şemsiyenizi ve suyunuzu yanınızdan eksik etmeyin.
Kuşadası’na doğru gidiyoruz dedim ama maksadım Şirince’ye uğrayarak hem turlu turlu şarapların tadına bakmak (o sıcakta icmek ne kadar doğru bilmiyorum ama bu fırsatı da yakalamışken co-pilota guvenmekten başka care yok, eee boşuna mı ehliyet aldırıyoruz eşlerimize) hem de sevdiklerimize hediyeler almak. Musadenizle Kuşadası’nı pas geciyorum (daha once kaldım da- ne cok gezmişsin demeyin şimdi).
Dileyenler Kuşadası girişindeki Adaland Aqua Parka uğrayabilirler. Kucuk buyuk herkese hitap eden su oyun parkı hafta ici ve hafta sonu farklı fiyat uyguluyor. İceri su dÂhil icecek ve yiyecek alınmıyor. Anlaşılacağı uzere icerdeki fiyatlarda cok makul değil ama Avrupa’nın en buyuk su oyun parklarından birinde inanın akşamın nasıl olduğunu anlamayacak ve tum gun guneşten yanmış cildiniz ve klorlu suyun mahvettiği midenize rağmen cok eğlenecek, kaydırakların birinden inip diğeri icin hemen sıraya gireceksiniz. Ben gittiğimde tum tesis calışanları guler yuzlu ve yardımcıydı, duşununki kapalı kaydırakta botumuzun arkasından ittirmesini rica ettiğimiz calışan teklifimizi reddetmeyerek hızımıza hız katmaya calışırken duşerek nasıl olduysa bizden once cıktı tunelden. Bu da, bu işin cilvesi olsa gerek J.
Şirince molasından sonra Soke’den transit gecerek, Bafa Golu manzarasıyla Milas’a ulaşıyoruz.
Tahminen okuyan arkadaşların yuzu duştu. Ne alaka “Milas” dercesine… Eeee geceyi yıllardır yediğiniz ictiğiniz ayrı gitmeyen bir dostun yanında gecirecekseniz tum planlar ertelenebilir ki bu zaten benim planım. Ama dileyen arkadaşlar muhakkak rotayı deniz kenarından devam ettirsin. Kuşadası’ndan sonra gidilebilecek en guzel yer Dilek Yarım Adası ve Menderes Deltası Milli Parkı. İnsan boyle yerleri gorunce, gezince binlerce kez şukrediyor yaradana ki, gercekten, cennet ulkemizde, Turkiye’mizde. Anlatılmaz yaşanır diyeyim. Yalnız sizi ikaz etmeliyim, biz bir defasında fazla ileri gitmişiz yarı yoldan jandarma askerleri cevirdi. Malum Yunanlı kardeşlerimizin Sisam adası hemen burnumuzun dibinde olduğu icin askeri yasak bolgeymişmiş…
3. GUN
Milas’ta can dostlarla gecirilen guzel bir geceden sonra ver elini eğlencenin merkezi (herkes katılmayabilir) Bodrum.
Tarihi olarak sadece kalesini gezeceğimi soylerken utanıyorum ama zaten buraya geliş maksadımız eğlenmek. Orada da dostlarla olacağımız icin cok araştırma yapmadım – onlar bilir, bulur, goturur – ama tecrube ve tavsiyelerinize hayır demem. Deniz icin Gumbet eğlence icin ……??????????? . İnternette var bir suru mekan ismi ama dedim ya eşimle gideceğim, insan, affedersiniz ama, it kopuk olmasın istiyor. Yoksa eğlenmek yerine katil olmamak icin caba sarfediyorsunuz..
Bodrum’da kalacak bir yer icin de tavsiyelerinizi bekliyorum desem cok mu yuzsuzluk olur… Şehir merkezinde temiz ucuz bir yer olursa değmeyin keyfime gitsin. Bir gece kalacağım icin cok araştırmak mantıklı gelmiyor. Zaten muhtemelen otele geldiğimde yattığım yeri bile bilemeyecek vaziyette olacağım.
( BURADAN SONRA BAHSEDECEĞİM HER YERE İLK GİDİŞİM OLACAK, SADECE ARAŞTIRMALAR UZERİNE PLAN YAPTIM. TUTARSIZLIK OLURSA AFFOLA, AYRICA HER TURLU YARDIMA VE TAVSİYEYE ACIK OLDUĞUMU KOCAMAN KOCAMAN BİLDİRMEK İSTERİM. )
4. GUN
Bodrumdan ayrılma vakti diyoruz ve birazda arabamız deniz yuzu gorsun yorulmadan yol gitsin diye Bodrum marinadan Datca feribotuna biniyoruz.
Araştırmalarım sonucu 1-2 firma var bu hatta calışan kimi her gun demiş kimi belli gunlerde ama genel durum; Bodrumdan sabah 09:00/09:30 saatlerinde kalkıyor, aracla binecekseniz en az bir gun once rezerve gerekiyormuş, otomobil 70tl, icindekiler şofor haric 10tl ve yolculuk 2.5 saat suruyormuş. Ama nereye bırakıyor onu anlayamadım. Yanınıza ruzgÂr ceketinizi, fotoğraf makinenizi almayı unutmayın diye not duşmuşler. Gunah benden gitti. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
11:30 gibi Datca’ya varıyoruz ve doğru ver elini Knidos Antik Kenti, Eski Datca (Can YUCEL’in evi de burada) ve Kargı Koyu. Konaklamayı buyuk ihtimal Kargı Koyunda yapacağız. Kucuk pansiyonlar olduğu filan yazıyor. Bodrum gecelerinden sonra kafayı dinlemek iyi olur. Ama yine de bolgeyi bilen ve tanıyanlardan yardım…
5. GUN
İyice dinlenmiş olarak başlıyoruz yeni gune ve bu dinclikle rotayı ceviriyoruz Hisaronu’ne, oradan da meşhur Kızkumu’n bulunduğu Orhaniye’ye. Netten araştırınca goreceksiniz Kızkumu’nun bir suru hikÂyesi var ama bence sizi oraya cekecek olan yine mucizevî doğa ve deniz icinden devam eden yol.
Muteakip Turgutkoy’deki şelale piknik yerine uğrayarak yemek ve balık imkanlarını test ediyor, yok bize uymaz diyorsak hic durmadan Selimiye, Bozburun istikametine devam ediyoruz ki burada kesin guzel balık yapan bir yerler vardır, bilenler de vardır…
Nitekim akşam olmadan İcmeler uzerinden Marmaris’e giriş yapıyoruz.
Nerde kalacağız… Bilmem… Bir suru 5 yıldız her şey dahil konseptinde otel var da hem fiyatları ucuk, hem 2-3 gun kalmak isteyenlere rezerve yok, hem ben gezmek icin gelmişim tıkılıp kalamam ki otele, hem bunların coğu şehir dışında, hem… hem… hem… Gezmeyi sevenler beni anladı ama yine de yapayım bir acıklama:
Şehir merkezinde bir otel olsun istiyorum ki hem eğlence mekÂnlarına hem diğer aktivitelere yakın olayım. Her şey dÂhil olmasına gerek yok, kahvaltı, hadi bilemedin akşam yemeği ve temiz odaları olsun kÂfi. Bir de uygun fiyatlı olsun tabii. Bakın kac gundur yollardayız cuzdan incelmeye başladı. Cok mu şey istiyorum yaa, sadece gittiğiniz bildiğiniz bir iki tavsiye.
Sayenizde otele yerleştiysek haydi gecelim yeni gune.
6. GUN
Bugun kendimizi odullendirerek kral ve kralice edasıyla Marmaris kuzeyinde kalan, Camlı Koyunden kayıklarla/sandallarla/teknelerle 20dk da gecilebilen Sedir Adasındaki Cleopatra Plajına gidiyoruz. İllaki arabanız olmasına gerek yok. Bu bahsettiğim yerlere surekli minibus calışıyormuş. (Ben okuduklarımın yalancısıyım.)
Butun gunumuzu alır mı bilmem ama gunun geri kalanında da yatmayı kral olarak kendimize hediye ediyorum.
Bu arada unutmadan yarın tekne turuna cıkacağız o yuzden merkezdeki liman kenarındaki turlardan birinden rezervasyon yapmayı pas gecmeyelim. Bir suru secenek olduğu soyleniyor. Ama genel guzergÂhlar aynıdır. Cennet Adası, Fosforlu Mağara, Kumlubuk, Turunc… (Bir de merak ettiğim Koyceğiz Dalyana da direkt Marmaris merkezden tur var mı yoksa onun icin oraya gitmek mi gerekiyor?)
Gece kimilerine gore Bodrum kadar olmasa da barlar sokağı iyi diyorlar. Arena diye bir mekÂn varmış ve buna benzer birkac yer daha. Muhakkak arayan bulur da yine nerelere gidilir bir akıl veren olur mu acaba?
7. GUN
……………………………………………………………………………………………………………………… …………… ……………………………………………………………………………………………………………………… …………… ……………………………………………………………………………………………………………………… …………… ……………………..
Eeee canım sizde, tekne turuna cıkmadan yorum yazamam ki hele bir gercek olsun şu iş ilk olarak yukarısını dolduracağım.
Ve yine gece ve yine ver elini eğlence…. Tabii duzgun mekÂn tavsiye eden olursa… Cok mu muhafazakarım ne…. Neyse…
8. GUN
Otel sahipleri bizi kovmadan erkenden cıkıyor ve soluğu Koyceğiz Dalyan’da alıyoruz. Ne mi yapacağız? Dalyanda tekne turu, camur banyosu, muteakip İztuzu plajında arınma, oğlen yemeğinde mavi yengec veya kefal ızgara ve kral mezarları onunde bol bol fotoğraf……
Diyeceği olanlar ya şimdi konuşsun ya da gezdikten sonra yorumlarını guzelce yazsın.
Arkadaşlar,
Boyle bir gezi tatili planladım. Ucuk bulanlar, tasvip etmeyenler, cok beğenenler, yok canım diyenler v.s. olabilir. Herkesin fikrine ve yorumuna saygılıyız, yeter ki paylaşım olsun. Arkadaşlar rica ettiğim konularda cevap verebilirse ben başta olmak uzere herkesin cok mutlu olacağına inanıyorum.
__________________
Edremitten marmarise 8 gunluk gezi planı hazır ya sizin tavsiyeleriniz?
Turizm ve Tatil0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Turizm ve Tatil
- Edremitten marmarise 8 gunluk gezi planı hazır ya sizin tavsiyeleriniz?