Didim Ticaret Odası uc alanın UNESCO Dunya Kultur Mirası Listesine eklenmesi icin başvuruda bulundu.
Didim Ticaret Odası Didim'in kulturel değerleri arasında bulunan Milet Oren Yeri, İlyas Bey Kulliyesi ile dunyanın en buyuk tapınağı olan Apollon Tapınağını icinde bulunduran Didyma Oren Yeri'nin UNESCO Dunya Kultur Mirası Listesine eklenmesi istedi.
Konuyla ilgili Didim Ticaret Odasında yapılan basın acıklamasında, "İlcemiz sınırları icerisinde bulunan Miken ve Aka dan sonra Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma, Bizans, Menteşe beyliği ve Osmanlı donemi yaşanmış Milet Oren Yeri, aynı oren yeri icerisinde yer alan Anadolu Beylikleri Donemine ait olan İlyas bey camii ve yanındaki medrese ile hamam yapıları grubunu iceren İlyas Bey Kulliyesi ile, Antik coğrafyacı Strabonun ifadesi ile, dunyanın en buyuk ve en gorkemli tapınağı, Apollon Tapınağını icinde bulunduran Didyma Oren Yeri'nin UNESCO Dunya Kultur Mirası Listesine eklenmesini icin Strateji Geliştirme komisyonumuzun tavsiyesi ve yonetim kurulu kararı ile TC. Kultur ve Turizm Bakanlığı Kultur Varlıkları ve Muzeler Genel Mudurluğu'ne talep yazımızı ilettik. Gerekli yazışmalar yapılarak sahip olduğumuz bu hazinelerin UNESCO Dunya Kultur Mirası Listesine eklenmesini sağlamak icin calışacağız ve surec icerisinde halkımızı bilgilendireceğiz" denildi.
turizmgazetesi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Turizm ve Tatil
- Didim'in uc zenginliği icin kultur mirası başvurusu