Turkiye'de 2011'in "Kuzey Kıbrıs Yılı" ilan edilmesi cercevesinde İstanbul'da 3 gun boyunca "KKTC Tanıtım Gunleri" duzenleniyor. Tanıtım gunleri, İstanbul'da, 27-29 Mayıs tarihleri arasında, Bakırkoy, Taksim ve Kadıkoy meydanlarında, eş zamanlı olarak KKTC'den halk dansları, konserler, Kıbrıs Turk mutfağından sunumlar ve el sanatlarından gosterilerle gercekleştirilecek.

Etkinliklere katılmak ve hazırlıkları incelemek uzere dun akşam İstanbul'a giden Turizm, Cevre ve Kultur Bakanı Unal Ustel yarın saat 14:00'te Bakırkoy Cumhuriyet Meydanı'nda, saat 17:00'de Taksim Galatasaray Meydanı'nda, saat 20:00'de ise Kadıkoy İskele Meydanı'nda Tanıtım Gunleri etkinliklerinin acılışını yapacak.

Etkinlikler boyunca KKTC'den giden ekipler tarafından halk dansları gosterileri ve Kıbrıslı grup ve sanatcıların konserleri yer alacak, el sanatları sergileri acılacak. Etkinliklere katılanlara Kuzey Kıbrıs'ı tanıtan broşur ve kitapcıklar, heybe, sırt cantası dağıtılacak, ayrıca Baf sakızı, peksemet, hellim ve gul suyu ikram edilecek. Etkinlikler cercevesinde "Kuzey Kıbrıs'ta "Su Gibi Tatil" kampanyası duzenlenecek.

Durusu icme suyu ile birlikte dağıtılacak tatil cekiliş kuponlarını doldurarak, meydanlardaki stantlara bırakan katılımcılar arasında yapılacak cekilişte 30 kişi Kuzey Kıbrıs'ta 4 gece 5 gun ucretsiz tatil hakkı kazanacak.

Tum faaliyetler ve tatil cekiliş sonuclar www.2011kibris.com sitesinde duyurulacak. Tanıtım faaliyetleri Bakırkoy, Beyoğlu ve Kadıkoy ilce belediyeleri ve İstanbul Buyukşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gercekleştirilecek.

KKTC Turizm Cevre ve Kultur Bakanlığı ile TC Kultur ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol cercevesinde "KKTC'nin, Turkiye'de kulturel ve turizm alanlarındaki tanıtım faaliyetlerinin artırılması, iki ulke vatandaşlarının yakınlaşmasının geliştirilmesi ve Turkiye'den Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret eden kişi sayısında artış sağlanması" amacıyla 2011 Turkiye'de Kuzey Kıbrıs Yılı ilan edilmişti.

kaynak : turizmgazetesi.com