Yalnız Kur’an diyenlerle 19’culuk bÂtıl dininde olanlar, Nur suresinin, (Mumin kadınlara soyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yuz gibi] gorunen kısmı haric, ziynetlerini [Sac ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] gostermesinler, başortulerini yakalarına kadar [sac, kulak ve gerdanlarını] ortsunler!) mealindeki 31. Âyetinin yalnız ziynet takmayı yasakladığını, bir de sadece yaka kısmını ortmeyi emrettiğini soyluyorlar. Diğer maddede yeteri kadar acıklamıştık ama bir hususa daha değinmek istiyoruz. Nasreddin Hocanın kabri icin, dort tarafı acık, ancak kapısında koca bir kilit var derler. O zaman kilidin ne kıymeti var. Deve kuşunun, başını kuma sokarak saklandığını sanmasına benzemez mi? Bu zındıklara gore de, kadın her tarafını acacak, sadece yakasını kapatacak, boylece tesettur emrine uyacak, bu kadar gulunc, sacma iddia olur mu?

İsra suresinin (Ana-babana of deme) mealindeki 23. Âyetini okuyan, ana-babasına of demese, fakat gozlerini cıkarsa, kulaklarını kesse, sopa ile dovse, sonra da (Ben of demedim, Kur’anın emrine uydum) dese, Kur’ana uymuş mu olur? Kur’an-ı kerimde en hafif husus soyleniyor, daha ağırları elbette yasaktır. (Sana indirdiğim Kur’anı insanlara acıkla) emrine uyarak Resulullah efendimiz Âyetleri acıklamıştır. Bu Âyetin manası, (Ana-babanı uzme, hatta of bile deme) demektir. (Beydavi)

İsra suresinin, (Zinaya yaklaşmayın) mealindeki 32. Âyeti de aynı anlamdadır. Kotu bir kimse, kotu bir kadınla aynı yatakta yatsa, zina haric her şey yapsa, sonra da, (Kur’an zinaya yaklaşmayın) diyor, ben zina etmedim dese, gunah işlememiş mi olur? Bu Âyetin manası da acıklanmıştır. Zinaya yaklaşmayın demek, (Zinaya goturecek sebep, hareket ve işlerden sakının, yabancı kadınları duşunmeyin, onlarla konuşmayın, onlara bakmayın, onlarla tokalaşmayın, onları kucaklamayın, opmeyin) demektir.

Yabancı kadına bakmak zinaya goturen yollardan biridir. Bunun icin hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Yabancı kadını gorup, başını ondan cevirene Allahu teÂl ibadetin tadını duyurur.) [Hakim]

(Kadının yuz ve iki eli haric butun bedeni avrettir.) [Ebu Davud]

Resulullah efendimizin bu acıklamasından sonra, (Başortulerini yakalarına ortsunler) Âyeti, vucudun tamamını ortsunler, boyun, yaka ve gerdan kısmını da kapatsınlar demektir. Bazı kadınlar eşarp taktıkları halde bu kısımları acık kalıyor. Hicbir yer acık kalmasın demektir. Hazret-i Âişe validemiz de bildiriyor ki: (Tesettur Âyeti gelince, muhacir kadınlar hemen peştamallarını yırtıp başlarını orttuler.) [Buhari]

Herkes Kur’an-ı kerimden hukum cıkarabilseydi, (Kur’anı insanlara acıkla) buyurulmaz ve hadis-i şerifler luzumsuz olurdu. Kur’an-ı kerimin 17 yerinde Resulullaha (De ki, bana tÂbi olun) buyuruluyor. Allahu teÂlÂnın Resulune tÂbi olup Onun bildirdiği şekilde tesetture riayet etmelidir! Bir kadın acık gezse kÂfir olmaz. Fakat kapanmanın luzumsuz olduğunu soylerse kÂfir olur. Gunah ile kufur farklıdır.

Herkesin bir tıp kitabı okuyarak, ilac yapmaya, ameliyat etmeye kalkması cinayettir. Yalnız Kur’an diyerek Kur’andan hukum cıkarmaya calışmak da bundan daha buyuk cinayettir. Yanlış ilac kullanan sakat kalabilir, olebilir. Fakat yanlış hukum cıkaran imanını kaybedip, sonsuz azaba duşebilir. Hadis-i şerifleri bir tarafa atıp, Kur’ana herkes el uzatınca dinin yıkılacağını, insan sayısınca din cıkacağını zındıklar cok iyi bildiği icin Yalnız Kur’an diyerek dini yıkmaya calışıyorlar. Bu oyuna dikkat etmeliyiz.

KAYNAK