Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın Adıyla;

Yuce ALLAH insana ole bir akıl vermiştir ki ona kendi nurundan ufurmuştur.Bunun anlamını bir duşunun.ALLAH'ın nuru...Ki bu Nur Hallac-ı Mansura ''En el Hakk''(Ben ALLAH'ım) dedirtmedimi keza Yunus Emre'ye ve evliyaulahlar Mansur'a demediler mi biz bu sırrımızı dağlara taşlara vuruyoduk o tutamadı.
Bugun Yapılan araştırmalar şunu gosteriyor insanoğlu beyninin sadece %0.3 luk kısmını kullanabiliyor '' 0.3 ''..! 0.5 - 0.6 gibi rakamlarda kullananlar super zeka sayılıyor.

İsteyin. İstenen Her şey bulunur.Bulunmayacak olan istenemez.Duşunulemez ki istensin...

Peki beynimizi Nasıl daha fazla bir oranda kullanabiliriz ?

''DUA''

''Dua Mu'minin Silahıdır'' Der ResulullÂh Muhammed Mustafa aleyhi's-selÂm.
''Eğer Kulum bana ellerini kaldırır da dua ederse ben o elleri boş olarak geri cevirmekten hay ederim.'' Bu bir Hadisi kudsi bir başkası;
''Bana dua edin icabet edeyim.'' Diyor Yuce ALLAH.

Dua Nedir ?

Dua insanın varlığındaki ilahi gucun ortaya cıkartılmasından başka bir şey değildir.
Dua Mekanizmasından en buyuk verimi almak istiyorsak ozellikle ve oncelikle şekli yeri ve zamanı konusunda bazı hususlara onem vermek zorundayız.
ResulullÂh Muhammed Mustafa aleyhi's-selÂm der ki ; ''Herhangi bir kul koltuğunun altı gorulecek şekilde ellerini kaldırır ve Allah'dan bir dilekte bulunursa; acele etmediği takdirde kesinlikle duasına icabet edilir...''

Ellerden parmak uclarından yayılan dalgalar ile beyinden yonlendirilen dalgalar bir noktada birleşerek laser ışını gibi belli hususların oluşmasında son derece etkindir.Dua'nın oluşmasını sağlayan ana guc insana dışarıdan değil tamamiyle insanın varlığında mevcut olan ALLAH isimlerinin manevi gucunden ortaya cıkar...Kısaca Dua Beynin yonlendirilmiş dalgalarıdır.
Dua da konsantrasyon ne derece guclu olursa duaya da icabet o derece suratli olur.Duymuşsunuzdur Mazlumun ahı yerde kalmaz ahını alan felah bulmaz sozunu mazlum bir haksızlığa uğrayınca ole bir dua eder ole bir konsantrasyonla ah ceker ki menfi beyin dalgalarını o kişiye yonlendirir ki o yayın okundan kurtulmak asla mumkun olmaz..! Dedesinde cıkmassa torununda cıkar. Nasıl mı?
Dedenin aldığı ah dalgaları onun genetik duzenini ole bir etkiler ki neticesi kendisinde olmasa bile cocuğunda veya torununda genetik intikal dolayısıla ortaya cıkar.Bu yuzden denir ''Dedesi erik calmış, torunun dişi kamaşmış''
Secde halinde son derece gucludur.Cunku Secde halinde iken bedendeki kan yoğun bir bicimde başa beyne akmakta oksijen ve diğer enerji kaynakları tarafından beyin son derece mukemmel beslenir.bu yuzden guclu dalgalar yayabilir.
ResulullÂh Muhammed Mustafa aleyhi's-selÂm der ki ''Şeksiz- şuphesiz, kabul olacağından emin olunarak'' Dua edilmesini soler.
Dua'nın tesirini kesen en onemli faktor Vesvesedir. Bu vesveseyi şeytan vasıflarıyla bilinen cinler ''Aman canım niye dua edeyim, nasıl olsa kaderde varsa olur...'' Dua etsem de etmesemde iş olacağına varır'' gibib vesvesler ile bizi yolumuzdan cevirir.Ve en guclu silahımız ola Duayı kullanmaktan bizi men eder.
Kader konusu tam olarak kavrayamayan biri bu vesveseleri yer fakat şole bi olay anlatayım
Hz.Omer bir gun Şam'a ordusuyla gidiyor yaklaştığı zaman şehirde veba salgını olduğu haberini alıyor ve ordusunu geri cekiyor.Bu durum uzerine kader kavramını anlayamayan ve işin şeklinde kalanlar şaşırır ve şole der: ''Allah'ın Kaderinden mi kacıyorsun ya Omer ? Kader'in tekniğini anlayan Omer (R.A)
''Allah'ın kazasından Allah'ın kaderine kacıyorum..!
Hz.Omer (R.A) bu cevabı uzerine duşunun kader konusunun puf noktasıdır.

Beyin konusuna bir şu acıdan bir ornek vereyim bi tane sovyetlerin bilim adamı var adını unuttum (bunun icin hepinizden ozur dilerim) kaznat lı falan bişeydi bilen varsa yazarsa sevinirim. Her Neyse adam diyor ki geleceğin savaşları insan beyninin telepati yoluyla olacağını savunuyor.rusya bu adama muthiş bir guvenlik sağlıyor KGB nin en iyi ajanları bu bilim adamını CIA yin kacırmasından korktukları icin koruyorlar.Bu adam sovyetlerin bi televizyon programına katılıyor 1991 yılında labaratuarında bullunan bir bitkiyi uzun uzun gosteriyo ve prog. u izleyenler 1 saat boyunca bitkinin gelişimini duşunmelerini istiyor.Ve sonuc gercekten şaşırtıcı bitki cok kısa bir zaman zarfı icinde akıl almaz bir gelişme gosteriyor.
Kader demiştik birkac hadis-i şerif geldi aklıma nakledeyim;
''Kader'i ancak DUA değiştirir.Omru ise ancak iyilik uzatır.Şuphesiz ki kişi işlemiş olduğu gunah sebebiyle rızıktan mahrum edilir''

Kaderi anlamayan cahil Dua'yı terkeder Tum mahrumiyet ve cileler de onu bekler...!

Arkadaşlar ALLAH'ın İzniyle yazdığım bu yazı umarım beyninizde bir takım kucuk de olsa şimşekler caktırır.Bu hususta sorularınızı yoneltmekten cekinmeyin.Cevaplayamassam benim acizliğimdir.İslam'ın Değil...!