Somestr tatilinde Afyon Gazlıgol'de bulunan Ozgul Termal Otel, muşterilerini uzdu. Otelde konaklayan muşteriler, salı gununden itibaren termalde yaşanan arızanın 'birkac saate kadar duzelecek' acıklamasının ardından devam ettiğini ve gunlerce otel yonetiminin kendilerini oyaladığını ifade ettiler.

Rotahaberin yaptığı habere gore; somestr tatillerini bir termal otelde değerlendirmek amacıyla Afyon Gazlıgol’deki Ozgul Termal Otel’e gidenler hayal kırıklığı yaşadı. Muşteriler, otelin termal su sisteminin Salı gunu arızalanmasına rağmen, "birkac saate duzelecek" denilerek gunlerce oyalandıklarını soylediler.

Ozgul Termal Otel; Gazlıgol bolgesinin en kapsamlı ve en iddialı tatil koyu olarak hizmet veriyor. Somestr tatilinde pek cok ailenin cocuklarıyla birlikte zamanlarını gecirmek istedikleri adres olarak one cıktı.

Ozgul Termal’e gelenler ilk gunler bekledikleri termal ortamını doyasıya yaşamaya başladılar. Otelde konaklayanlar, salı sabahından itibaren devre dışı kalan termal sistemiyle birlikte hayatın cekilmez noktasına geldiğini soylediler.

Termal sisteminin devreden cıkmasıyla kalorifer sistemi dahil pek cok şey kullanılamaz hale geldi.

Muşteriler işletme yoneticilerine arızanın ne zaman giderileceğini sorduklarında, “birkac saate kadar duzelecek” cevabını aldılar. Pek cok muşteri gunlerce oyalanmalarına isyan ederek tatil koyunu terk etti.

Rotahaber’in goruştuğu muşteriler tepkilerini şoyle dile getirdi:

Muhammet Yılmaz: Ailemle Isparta’dan termalden yararlanmak amacıyla geldim. Bir iki gun gayet guzeldi ancak sonrasında cekilmez bir hal aldı. Bizi gunlerce oyladılar. Uc gunumuz olmasına rağmen bugun oteli terk ediyoruz.

Abdulkadir (soyadını vermek istemedi): Eşimle şubat tatilini burada gecirmeyi cok onceden planlamıştık. Maalesef termalde hayal kırıklığına uğradık. Burası termal otel. Termal otelden sıcak suyu cıkarırsanız geriye bir şey kalmaz. Sağlam geldiğim otelden bugun hasta olarak ayrılıyorum.

Sibel Balaban: Eşim ve cocuklarımla uc gundur buradayım. Eşim soğuk demeden bugun havuza girdi. İnşallah hastalanmaz. Bize sorunla ilgili aydınlatıcı bilgi veren olmuyor. Kalmaya devam edersek devre mulk donemimizi heba eder miyiz bilmiyorum.

Kemal Torun: Biz devre mulk kullanım hakkını bir başkasından aldık. Ben emekliyim. Buraya gelmek benim icin kolay değil. Bu boşa gecen gunlerimizin telafsi edilecek mi bilmiyorum. Edilmeye kalkışılsa bile bizim yeniden buraya glmeye imkanımız olabilmesi mumkun olur mu bilmiyorum. Bel fıtığı ameliyatı olmuş biriyim şifa olsun diye geldim ama kac gundur odada kabanla oturuyoruz. Bırak termalden yararlanmayı sırtımız ısınmadı.

Ercan Arslan: Ben Antalya’da turizm sektorunde calışıyorum. Bir işletmenin kriz donemleri icin B planı vardır. Burada bir sorun yaşanmış. Bu cok ciddi bir sorun olabilir. İşletmelerin her turlu soruna karşı bir B planı vardır. Kac gunden bu yana muşterilere karşı durust davranılmadığını goruyorum. Devre mulku aldığımız şahıs bize yardımcı olmuyor. Paramızı istediğimizde başkasının adına satış yaptığını soyleyerek para iadesini yapmıyor. Bizi mağdur etti.

OTEL YONETİMİ NE DİYOR?

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Ozgul Termal’in yoneticileri ile de goruştuk. Muşterilerin yaşadıklarını Otel Muduru Bekir Akyar ile goruştuk. Bekir Akyar, muşterilerin şikayetlerin kendilerine ulaştığını ve cozum geliştirmeye calıştıklarını belirterek şunları soyledi:

“Salı gunu bolgede genel bir sorun yaşandı. Bu sorundan bizim otel de etkilendi. Termal kuyudaki mekanik aksam arızalandı. Muhendislerimiz calışmalarını yapıp perşembe gunu sistemi devreye aldılar ancak bu kez de suyun debisi ve ısısının duşuk olduğu goruldu. Daha once 80 dereceleri sıcaklıkta su alınırken şimdi 38 -42 derecede ancak su alınıyor. Kaynaktan cıkan suyun dağıtımda kaybettiği sıcaklık da eklenince su odalara oldukca soğuk veriliyor.
Biz muşterilerimizi salı gununden itibaren arayıp haberdar ettik ondan sonra gelenler bu durumu bilerek geldi.”

KAYNAK