Bitlis Valiliği tarafından yapılan acılamada, stant actıkları EMITT Fuarı'nda gurultu nedeniyle tanıtım yapılamadığı belirtilerek, "fuar adeta pavyon ve panayır havasına donuşturuldu" denildi.

Bitlis Valiliği'nin konuya ilişkin ilk acıklamasında fuarla ilgili olarak 'pavyon' yakıştırması yapılırken, konunun basında yer alması uzerine acıklamadaki soz konusu bolumun 'duğun salonu' ifadesiyle değiştirilmesi dikkat cekti.

Yapılan ilk acıklamada şoyle denmişti:

“Fuar adeta pavyon ve panayır havasına donuşturuldu. Fuar yetkilileri kapalı alanda cok ciddi eğlence ve muzik yapılmasına musaade etmiştir. Bu şekilde tanıtım yapılması engellenmiştir. Fuar yetkilileri gerekli hassasiyeti gostermemiştir. Bizler 4 gun boyunca cok yuksek seste yapılan muzik ve eğlence dolayısıyla gerekli tanıtımımızı yapamadık. Bu şekilde kapalı alanda konser ve pavyon mantığı ile yapılmış bir tanıtıma bir daha katılmayacağımızı belirtmek istiyorum. Bu amacla burada yaptığımız masrafları tazminatı ile birlikte geri alınması icin calışmalarımızı başlattık. Boyle bir fuar ulkemizin dışarıdaki tanıtımı icin ciddi bir zarardır. Fuar yetkilileri uzerlerine duşen hassasiyeti ve sorumluluğu yerine getirememektedirler. Bu şartlarda Bitlis Valiliği olarak bundan sonra EMITT fuarına katılmayacağımızı belirtmek istiyorum.”

KAYNAK