Yenibiris.com raporuna gore, ocak ayında turizm ve otelcilik en cok eleman arayan sektor olurken, iş aramalarında ise dorduncu sırada tercih edilen sektor oldu.
Turizm-otelcilik, eğitim, perakende ve sağlık sektorleri 2015'e hızlı girdi.
İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com’un, iş ilanları ve iş başvuruları doğrultusunda hazırladığı ocak ayı istihdam raporuna gore, turizm otelcilik aralık ayına gore eleman arayışını daha da artırarak yine birinci oldu. Eğitim, en fazla eleman aranan sektorler listesinde 4. sıradan ikinciliğe yukseldi.
Rapora gore yeni yılın ilk ayında en cok eleman aranan sektorler turizm, perakende ve eğitim oldu. İş arayanlar yine en cok bankacılık-finans sektorune iş başvurusu yaptı.
Turizm ve otelcilik, eleman aramada ilk sırada yer alırken, buna karşılık iş aramada ise dorduncu sırada yer aldı.
Eğitim ve sağlık sektorleri gectiğimiz yılın son 3 ayına gore eleman arayışını artırdı. Aralık 2014'te en cok iş ilanı verilen sektorler sıralamasında 4. olan eğitim, ilanlarını iki katına cıkartarak 2. sıraya yukseldi.
En Cok İş İlanı Yayınlanan Sektor (Ocak 2015)
1-Turizm-Otelcilik (%10)
2-Eğitim (% 8)
3-Perakende (%8)
4-Sağlık-Tıp (% 7)
5-Uretim-İmalat (% 7)
6-Yapı-İnşaat (%6)
7-Gıda (%5)
8-Bilişim (% 4)
9-Tekstil (% 4)
10-Hizmet (%4)
En Cok Başvuru Yapılan Sektor (Ocak 2015)
1-Bankacılık-Finans (%14)
2-Perakende (% 9)
3-Eğitim (% 7)
4-Turizm-Otelcilik (%6)
5-Yapı-İnşaat (%5)
6-Hizmet (%5)
7-Sağlık-Tıp (% 5)
8-Gıda (%4)
9-Uretim-İmalat (%4)
10-Lojistik-Taşımacılık (%3)
Ocak ayında butun sektorler genelinde satış temsilcileri en cok aranan kişiler olurken, aralık ayına gore muhasebe elemanı, sekreter ve mağaza muduru ilanlarında artış goruldu.
İlk 10 sektorde en cok aranan pozisyonlar ise şoyle:
Turizm-Otelcilik: Garson
Eğitim: İngilizce Oğretmeni
Perakende: Mağaza Satış Danışmanı
Sağlık-Tıp: Hemşire
Uretim: Uretim Sorumlusu
Yapı-İnşaat: İnşaat Muhendisi
Gıda: Gıda Muhendisi
Bilişim: Satış Temsilcisi
Tekstil: Satış Temsilcisi
Hizmet: Muşteri Hizmetleri Gorevlisi, Kat Hizmetleri Elemanı
İstanbul ilk sırada
En cok iş ilanı verilen iller İstanbul'un ardından Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa olarak sıralandı. Aralık 2014'te İzmir, Antalya'dan sonra geliyordu. Ocak ayında Aydın'da iş ilanları iki katına cıktı.
En Cok İş İlanı Yayınlanan Pozisyon (Ocak 2015)
Satış Temsilcisi (%12)
İngilizce Oğretmeni (%12)
Genel Başvuru (%11)
Kasiyer (% 10)
Satış Danışmanı (% 9)
Muhasebe Elemanı (% 8)
Muşteri Temsilcisi (% 8)
Cağrı Merkezi Muşteri Temsilcisi (% 7)
Mağaza Satış Danışmanı (%7)
Yonetici Asistanı (%7)
Ote yandan 2014 yılı genelinde en cok calışılmak istenen sektor olan bankacılık-finans, bu yılın ilk ayında da en populer sektor oldu. İş arayanlar en cok bankaların gişe elemanı/gişe yetkilisi pozisyonuna başvuru yaptı. Satış temsilcisi ve cağrı merkezi muşteri temsilcisi ilanları, en cok ilgi goren diğer ilanlar oldu.
Ocak ayı istihdam verileriyle ilgili olarak Yenibiris.com Yonetim Kurulu Uyesi KÂmil Ozornek, "En cok iş ilanı verilen sektor sıralamalarında son donemde fazla değişiklik gorulmezken, turizm-otelcilik sektorunun, gecen yılın ocak ayı birincisi perakendeyi gectiğini goruyoruz. Ozellikle buyuk otel zincirlerinde işe alımlar yılın her donemine yayılmış durumda. Eğitim ve perakende de, gerek calışan sirkulasyonu, gerek yeni acılan şubeler ve mağazalar nedeniyle alımlarını surduruyor. Benzer eğilimin ilk 3 ayda devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
turizmgazetesi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- Turizm ocak ayında en cok eleman arayan sektor oldu