Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ve Slow Food Antalya, yaptığı ortak calışma sonucu Antalya'ya ozgu 5 farklı 'Tarhana' ceşidini turizmcilerle duzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

ATAV ve Slow Food Antalya, Akra Barut Hotel’de gercekleştirdiği “Tarhana Deyip Gecmeyin” isimli toplantı ile Antalya’ya ozgu 5 farklı Tarhana ceşidini turizmcilere tanıttı. Tanıtım etkinliğine Antalya Vali Yardımcısı Recep Yuksel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Bocek, TUROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısuleyman, POYD Başkanı Ali Kızıldağ ve cok sayıda turizmci katıldı. Toplantıda, Yelten Tarhanası, Gombe Tarhanası, Koca Tarhana, Ekşi Tarhana ve Cerezlik Tarhana’nın tadımı gercekleştirildi. Tarhana’nın yanında yine Antalya’ya has farklı yiyecek ve tatlılar da turizmcilere ikram edildi. -TARHANA TURİSTLER İLE BULUŞACAK Toplantıda konuşan ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Antalya’ya has cok sayıda bilinmeyen yerel lezzet bulunduğunu belirterek bu toplantı ile farkındalık yaratmak istediklerini soyledi. Nizamettin Şen konuşmasına şoyle devam etti: “Antalya’ya has 5 farklı Tarhanayı turizmcilerimizle tanıştırmak istedik. Bu lezzeti otellerimizde turistlerle tanıştırmak istiyoruz. Yerel tatların bilinirliliği gunumuzde cok buyuk onem taşıyor. Turizmdeki rakiplerimiz olan İspanya ve İtalya, yerel mutfaklarını cok guzel bir bicimde kullanıyor. Turkiye ve Antalya olarak bizlerin de yerel lezzetlerimizi misafirlerimize sunmamız gerekiyor” dedi. Antalya Vali Yardımcısı Recep Yuksel ise hem kendimiz icin hem de misafirler icin bu tur değerlerimizi on plana taşınması gerektiğini soyledi. Toplantıda konuşan Ezgi Bağlan da “Gecen yaz Tarhana araştırması yaptığım sırada aslında Antalya’ya ozgu cok sayıda yerel lezzetin olduğunu gordum. Tarhana uzerine bir belgesel hazırlayarak farkındalık yaratmak istedik” diye konuştu. Toros Dağları’nın eteğinde yaşayan Yorukler ve bu kulturun bir parcası olan Tarhana’yı mercek altına alan ATAV ve Slow Food Antalya, 1 aylık calışma sonucunda Antalya’ya ozgu 5 farklı Tarhana ceşidini su yuzune cıkardı.

turizmgazetesi