Hic Musluman kardeşinin ihtiyacını gidermek icin evladınızı satmayı duşundunuz mu?
--------------------------------------------------------------------------------
Selamun aleykum
Hic Musluman kardeşinin ihtiyacını gidermek icin evladınızı satmayı duşundunuz mu? Belki ilk defa boyle bir soruyla karşılaşıyorsunuz.Ama bunu yapmak isteyen insanları okudum.
Bu insanlar şimdi cok zor gunler geciriyor.Bahsettiğim insanlar PAKİSTAN halkı.
Balkan savaşı sırasında oluk oluk musluman turk kanı akarken kilometrelerce uzaktaki pakistan halkının evlattları sanki oluyordu.Osmanlıya yardım icin sandıklar acılmış hemde kendilerinin ingiliz işgalinde olmalarına rağmen.Orada gorevli bir ingiliz bir olayı şoyle anlatır:"Osmanlı icin yardım sandıkları kurulmuş ve herkes neyi var neyi yoksa getiriyordu. Bir ara kalabalıkta bir hareketlenme oldu.Fakir bir kadın kucağında bebeğiyle sağa sola seslenerek YOK MU ALLAH RIZASI İCİN ŞU BEBEĞİ SATIN ALIPTA BEDELİNİ OSAMANLI YA YARDIM OLARAK GONDEREYİM??? Bunun uzerine bir hayır sever gereken bedeli o kadın adına odedi ve bebeği annesine geri verdi."
Trablusgarb savaşında DUŞMANIN CEBİNE BİR KURUŞ GİRMEMELİ diyerek italyan mallarını boykot etmişler ve bu boykot italyan hukumetine yıllığı 5 milyon sterline patlamıştır.
93 Harbinde BİZİM TURKLERE YARDIN ETMEMİZ FARZDIR YERYUZUNDE İSALAMİYET BU ŞEKİLDE HAYSİYETLİ İSE BU TURKLER SAYESİNDEDİR demişler ve o zamanın muazzam değerde olan 125000 Osmanlı Lirası yardım toplamışlardır. Birde Aynı seneler 2 milyona yakın insan kıtlık ve aclıktan olunce bu para daha değerli oluyor.
KARDEŞLERİM SİZCE ARTIK BİRİKEN BORCUMUZU ODEME VAKTİMİZ GELMEDİ Mİ????
not alıntıdır
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- evladınızı satmayı duşundunuzmu???