Turkiye Varlık Fonu Yonetimi Anonim Şirketi'nin Yonetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

2016 yılının ağustos ayında kurulan ve Turk Hava Yolları, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Turk Telekom, Milli Piyango, PTT, Borsa İstanbul, BOTAŞ, Turkiye Petrolleri gibi kamu varlıklarının yanı sıra, uzerinde 5 yıldızlı oteller ve tatil koyleri de bulunan kamu arazilerini bunyesine alan Turkiye Varlık Fonu Yonetimi Anonim Şirketi'nin yonetim kurulu başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Turkiye Varlık Fonu Yonetimi Anonim Şirketinin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararında, şirketin yonetim kurulu başkanının Erdoğan olduğu belirtiliken, yonetim kurulu uyelerinden birinin Cumhurbaşkanı Başkan vekili olarak gorevlendirilebileceği ifade edildi.

2018/163 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında ise, Varlık Fonunun genel mudurluğu gorevine Zafer Sonmez'in getirildiği acıklandı. Berat Albayrak başkan vekili olurken, daha onceki yonetimde yer alan Yiğit Bulut yeni yonetimde yer almadı.

TurizmGuncel