Namaz kılmıyorum . uşeniyorum mu diyorsunuz . cok mu zor geliyor size .
gercekten zor mu bukadar ? nesi zor ? allah kuluna zulum eder mi ? zulumu insanların dilleri ile tasıdıklarından geliyor .batıldan uydurmadan hurafeden rivayetten geliyor . zulumu allah deil takvayı emrettigini zanneden kul yapıyor . sen onlara kulak asma . namaza yaklas . allah ın cagrısına gel .
abdest almak mı zor olan ?
al eline birkac selpak . birde kucuk su . ıslat selpakları . elini yuzunu sil . kollarına kadar elini sil . kulagını ensenı kafanı sil . agzını bir kere calkala bir kere burnuna su al . kalanıda ayaklarına dok .
1 kucuk su 3 tane kagit mendil . ayıracagın muhtemelen 1 dk .
sumu bulamadın . mendile sil . onu bile bulamdın mı temiz gordugun birseyi ister ust baş olsun ister baska sey . isterse gomlegin . isterse toprak . onunla sil .
bukadar basit .
namaz mı zor geliyor ?
abi oğlen 10 rekat baslıyorum bitmek bilmiyor zor geliyor . kısa surse hadi kılmaya baslıyacagım ama 10 rekat her rekat 1.5 dakika olsa 15 dk sırf o . o yuzden kılmıyorum .
zor geliyorsa ozaman farzı kıl . yeter ki kıl . namazdan uzak durmada . kimse sunneti neden kılmadın demiyecek sana . ama sevabı cok buyuk unutma .
ekstra birsey yani ister kıl iister kılma . ama yeter ki otur farzını kıl . oda 5 dk nı alır en uzunu . sunneti kılmaz isen farzdan ayrılmıssın gibi uzulme . sunnet agır geliyor diye farzı boşlama.
tamamda kılacak yer yok ortam musait deil
namaz vakitleri uzun sure suruyor . en az olan 1.5 saat . bol bol vaktin var .
bir yer bulabilirsin . kaldıkı temiz olsun sokakta bile kılabilirsin . bir tarlada olsan bile kulabilirsin . heryerde kılabilirsin . namazda yer sorunu yok . sana kılamazsın diyeni seni men edeni o takvayı emrettigini sananı allah yalancı alnından yakalayacak
abi gercek konusayım ben uykuma duskunum biliyor musun o yuzden sabah namazı zor geliyor kılmıyorum . sabah başlamayınca hic başlıyamıyorum o gun
tamam da oğlen namazı girmeden sabah namazı suresi bitmez ki . 12 e kadar suruyor nerdeyse .hatta 13 e kadar suresi oldugu bile oluyor.zorlanmadan kılabilirsin .
ama ben bunu bilmiyordum hani erkenden kılmam lazımdı guneş doktuktan belli sure sonra vakit geciyordu sanıyordum ben .
her namazı ezan okundugunda yani kılmak iyidir. nekadar erken kılarsan okadar iyi. bekletmemek lazım .unutupta kacırmayasın diye . ama unutma namaz vakitleri ezanla girer ezanla cıkar . namazda bir farz suresi başlamadan diger farz suresi cıkmaz .
o seni guneş dogduktan sonra sabah namazını kılmanı men edenlerin allah cezasını cok agır verecek . onlar takvayı emrettigini zannediyorlar . uydurma rivayetle konusuyorlar .
allah seni namaz kılmaktan men eden o yalancıları o yalancı alnından yakalayacak . işte onlar senin asıl dininin duşmanları . onlar dinini zor gosterip insanlara zulum ediyorlar . zalimliklerinin cahilliklerinin hurafelerinin allah cezasını verecek . onları o yalancı alınlarından yakalayacak allah. sen kıl namazını icin rahat olsun . yaklaş namaza saat kac olursa olsun .
olur mu ama hani guneş tam tepede iken kılınmaz batarken dogarken belli sure gecmeden kılınmaz . oyle deil mi
o takvayı emrettigini zanneden zalimler cahiller dinini taşıma lafla yaşayanların seni o namazından men edenlerin allah cok agır cezasını verecek . allah onları o yalancı alınlarından yakalayacak . sen o taşıma laf ile dinini yaşayan bir avuc cahile bakma . namazına yaklas .
tamam anladımda neden dini boyle zorlastırıyorlar ozaman ?
cunku onlar taşıma laf ile yaşıyorlar . allah ın yasak etmedigini yasak ediyorlar . ve sana bana karsı sanki takvayı emrediyormus havasındalar. onlar allah ın iznine helaline yasak koyuyorlar . allah ın verdigi sureden calıyorlar.cunku onlar cahil onlar zalim .
cahiller cunku onlar nekadar kendimi sıkarsam okadar sevap kazanırım zannediyorlar .
zalimler cunku sen onlara uymayınca seni hor goruyorlar .takvayı emrettiklerini sanıyorlar .taşıma lafla seni men bile edebiliyorlar. bukadar arsızlar bukadar cahiller bukadar zalimler .
asıl horlanacak kişiler onlar . seni men edeni allah yalancı alnından yakalaycak .
onların senin onune takvayı emreden delil diye getirdikleri allah ın huzurunda boş. sen onların uydurmalarına uyma dinini zor sanma . allah onlara cezalarını verecek .
sen yaklaş namazına . 5 dk nı bile almaz bir vakit namaz. bol bol vaktin var kılmak icin. zora sokma kendini.
namazı kendin icin kılıyorsun allah sana bunun sayısız faydası ve hicbir zararı olmadıgı kılınmazsa asıl zararı oldugu icin gerekliliği şart koymuş .
namaz allah ın sana rahmeti . namaz allah ın sana verdigi en buyuk nimet .
her acıdan ama her acıdan buyuk bir nimet . zararı hic olmayan .
zorlayıcı hicbir yanı olmayan .
her acıdan seni rahatlatan bedenini ruhunu herseyini rahatlatan bir nimet.
etrafına ışık sacan bir nimet .
gundelik yaşamını bozmayan . ister gece bekcisi ol . ister normal calısan biri ol
hicbir sekilde seni zorlamayan zora sokmayan ustun bir nimet .
kendin icin sevdiklerin icin bundan uzak durma . yaklaş .
sizi takvayı emrettigini zannedip men edenlere kulak asma . allah onları yalancı alınlarından yakalayacak .
namaza durdugunda allah ın huzuruna cıktıgını dusunuyorsan ayakkabını cıkar . allah boyle istiyor cunku . bunların hepsi dana bozulmadan gelen kuran da . oku ve gor aklını kullan . bunların arsızlıgı cahilliği zulumu seni bezdirmesin . dinin senin en guzel din .
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Namaz kılda nerede nezaman nasıl olursa olsun kıl