Bir hadisteki bazı kelimelerin mÂnÂlarına işarette bulunmak istiyorum. Oyle umid ediyorum ki, siz de benim gibi bu kelimeleri okuyunca hayretle duşunecek, ibretle gunumuzdeki kadın giyim-kuşamına bakacaksınız. Evet, Âhirzamanda oyle cığırından cıkmış kadın giyim-kuşamları meydana cıkacak, oylesine olcusuz, tartısız bir elbise anarşisi ortalığı istila edecek ki, masum kadınlar bile bu cığırından cıkışın etkisine girecek, bu cinsî cazibe selinin bulanık sularına kapılıp gideceklerdir.
Sozu daha fazla uzatmadan hadisteki kelimelere gecelim ve gunumuze bakan cihetlerine bir goz atalım.
Şoyle buyuruluyor hadiste:
"KÂsiyÂtun" Kadınlar giyinmişler, evet giyinmişler. Ancak yine de (ÂriyÂtun) yani uryandırlar, cıplaktırlar, tesetturlu sayılmazlar.
Evet, Âhirzamanda oyle kadın giyim-kuşamları ortalığıistila edecek ki, bunların tesirine kapılıp giyen kadınlar giyinmiş sayılmayacak, giyindikleri halde uryan, cıplak sayılacaklar.
Cunku kadının giyinmesinden maksat, bedenindeki cazibesini gizlemesi, bakanları tahrik etmemesidir.
Halbuki moda adı altında sunulan bu giyimler oylesine dar, ince ve kısa ki, bedendeki cazibeyi gizleme şoyle dursun, aksine daha da tahrikci hale getiriyor, hatt olmayan ozellik ve guzelliği bile var gibi gosterebiliyor.
İşte bu yuzden boyle tahrikci bir giyim-kuşam icinde olan kadın gorunuşte (kÂsiyÂtun] yani giyinmiş de olsa gercekte (Âriyatun)dur uryandır, cıplaktır. Cunku cıplakken yapacağı etkiyi bu giyimle de yapıyor, benzeri fitneyi bu giyimle de uyandırabiliyor.
Evet, Âhirzaman kadınlarının bir kısmında oylesine bir orf, Âdet anarşisi yayılır ki, bunlar kendilerini bağlayacak belli bir olcu ve kaide tanımazlar, bir bakıma sınırsızlık arzusunda olurlar.
Bu yuzden kendileri: "MÂilÂtun"durler. Yani kendilerine meylederler.
Sonra da: "MumilÂtun'durler. Yani kendilerine meylettirirler.
Giyim kuşamları, tutum ve tavırları kendilerine bakanları meylettirir, cazibelerine takarlar.
Halbuki bir kadının ozellik ve guzelliği kimseyi kendisine meylettirmemesi, kendisinin de kimseye meyletmemesi, sadece ve yegÂne meyledeceği kimsenin nikÂhlısı olmasıdır. NikÂhlısının dışında ne kendisi meyleder, ne de kendisine meyledilmesinden memnuniyet duyar, gururlanır.
Daha doğrusu imanlı hanım inandığı kimselere benzemek ister. Resulullahın (a.s.m.) aziz evladı Fatıma Validemize kulak verir; onun tarif ve tavsifine değer verir.
O ne buyurmuş? Ne demiş acaba?
İsterseniz bir de Fatıma Validemizin sozune bakalım, onun, kadını tarif edişine kulak verelim.
Soruyorlar:
"Hanımların hayırlısı hangisidir?"
Şoyle cevap veriyor, Efendimizin biricik kızı Fatıma Validemiz:
"Hanımın hayırlısı, kendisi erkeğe bakmayan, erkeği de kendisine baktırmayandır."
İşte bizim orneğimiz, erkeğiyle kadınıyla...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Kadın Giyiminde Kargaşa