Turkiye’de ilk olarak “Okullar Ligi”ni hayata geciren Antalya Buyukşehir Belediyesi, bir ilki daha gercekleştiriyor. Buyukşehir Belediyesi, Milli Eğitim, ALTİD ve AKTOB işbirliği ile Antalya’daki tum ortaokul ve liselerin okul birincilerini odul olarak 5 yıldızlı otele tatile gonderiyor. Proje ile başarılı oğrencilerle birlikte en buyuk destekcileri aileleri de odullendiriliyor.

Antalya’da eğitimin en buyuk destekcilerinden olan Buyukşehir Belediyesi, Turkiye’ye ornek “Başarılı Oğrenciye Tatil İyi Gelecek” projesi ile okul birincilerini aileleriyle birlikte tatille odullendiriyor. Antalya İl Milli Eğitim Mudurluğu, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) ve Alanya Turistik İşletmeciler Birliği (ALTİD) işbirliği ile gercekleştirilecek proje, Antalya’nın 19 ilcesindeki tum ortaokul ve liseleri kapsıyor.

23 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili ile birlikte Antalya’daki toplam 446 ortaokul ile 176 lisenin okul birincileri, aileleri ile birlikte AKTOB ve ALTİD’e bağlı 5 yıldızlı otellerde 3 gun her şey dahil tatil yapacak.

Oğrencileri başarıya motive etmek, calışma azimlerini artırmak ve teşvik etmek amacıyla gercekleştirilen projede okul birincileri, İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından ortaokullarda 8, liselerde 12 sınıflardaki oğrencilerin yılsonu ağırlıklı ortalamaları hesaplanarak belirlenecek. Okul birincileri ile birlikte başarılarında en buyuk payı olan aileleri de tatil odullendirilecek.

Buyukşehir Belediyesi, Milli Eğitim Mudurluğu ve turizmcileri bir araya getiren proje ile başarılı oğrenci, anne, baba ve kardeşleri ile birlikte 5 yıldızlı otelde unutulmaz bir tatil yaşayacak.

Ozel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Doc. Dr. Şukran Tacoy ise anne ve babaların cocuklarını gonul rahatlığıyla gunde 8 saat emanet edebileceği bir merkez olmayı hedeflediklerini soyledi.

Konuşmalardan sonra ise Ebru Turel, oğrencilerin oyunlarına eşlik etti, onlarla birlikte halay cekti. Ebru Turel, daha sonra basın mensuplarına tesis hakkında bilgi vererek tesisi gezdirdi.

Kayanak