- Ebu Hureyre (r.a)’den rivÂyete gore, Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurdu: “Kim Allah’ın dinini yeryuzune hÂkim kılma yolunda cift cift infak ederse Cennette o kimseye: “Ey Allah’ın kulu, bu yaptığın buyuk bir hayırdır” denilecek. O kimse namaza karşı fazla duşkun ise Cennete namaz kapısından cağrılacak. Cihad yapan biri ise cihad kapısından, sadakaya duşkun ve cok veren biri ise sadaka kapısından, cok oruc tutan biri ise Reyyan kapısından cağrılacaktır.” Bunun uzerine Ebu Bekir: “Bir kişinin bu kapıların hepsinden de cağrılması mumkun mudur?” diye sordu. Rasûlullah (s.a.v)’de: “Evet, umarım ki sen de onlardan olursun” buyurdu.

(DÂrimi, Cihad: 13; Tirmizî, Menakıb: 16)

- Ebu Hureyre (r.a)’den rivÂyete gore, şoyle demiştir: “Kim Allah’ın dini yeryuzune hÂkim olsun diye malından cifte cifte infak ederse Cennet bekcileri Cennetin kapılarından: “Ey falan kişi gel buradan gir diye seslenirler” buyurdu. Bunun uzerine Ebu Bekir: “Ey Allah’ın Rasûlu! bir kimse butun kapılardan cağrılabilir mi?” diye sordu. Rasûlullah (s.a.v)’de: “Senin onlardan olacağını umid ederim” buyurdu.

(DÂrimi, Cihad: 13; Tirmizî, Menakıb: 16)

- Sa’sa’ b. Muaviye (r.a)’den rivÂyete gore, şoyle demiştir: Ebu Zerle karşılaştım ve bana bir hadis soyle dedim. Peki dedi ve şu hadisi soyledi: Rasûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Musluman bir kimse sahip olduğu her turlu maldan cift cift sadaka verirse, Cennet bekcileri onu karşılar ve her biri kendi bulunduğu kapıdan onu davet ederler.” Bunun uzerine ben: “Cift cift sadaka nasıl olur?” diye sordum. Ebu Zer: “Devesi varsa iki deve, sığırı varsa iki sığır” dedi.

(Musned: 20480)

- Hureym b. Fatik (r.a)’ten rivÂyete gore, şoyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurdu: “Kim Allah’ın dini yeryuzune hÂkim olması icin bir şeyler infak ederse o kimseye infak ettiğinin yedi yuz katı karşılık verilir.”

(DÂrimi, Cihad: 13; Tirmizî, Fedailul Cihad: 14)