Yasin suresi, vahyin doğruluğu ve Hz. Muhammed (s. a. v. )'in peygamberliğinin gercek olduğuna dair Kur'an-ı Kerim uzerine yemin ile başlar. Sonra azgınlık ve sapıklıkta devam eden ve peygamberlerin efendisi Muhammed b. Abdullah'ı (s. a. v. ) yalanlayan, dolayısıyla uzerlerine Allah'ın azap ve intikamı hak olan Kureyş kÂfirlerinden soz eder.
Sonra bu sure vahyi ve peygamberliği yalanlamanın sonucundan sakındırmak maksadıyle, peygamberleri yalanlamış olan Antakya beldesinin halkı ile ilgili kıssayı anlatır. Bunu, Kur'an'ın; ret ve oğut alınması icin kıssaları anlatma hususundaki uslubuyla ifade eder.
Yasin suresi, kavmine nasihat eden, sonunda kavmi tarafından oldurulen ve Yuce Allah tarafından cennete sokulan mu'min davetci Habîbu'n-neccÂr'ın durumunu anlatır. Onu oldurenleri, Yuce Allah muhlet vermeksizin oldurucu ve yok edici şiddetli bir sesle cezalandırmıştır.
Yasin suresi, bu harika kÂinatta Allah'ın birliğini ve gucunu gosteren delillerden soz eder. Buna, icinde hayat bulunan kupkuru arz sahnesinden başlayarak sırasıyla, gunduzun kendisinden sıyrılmasıyla kapkaranlık bir hal alan gece sahnesinden, Allah'ın kudretiyle, sapmadan bir yorungede donen parlak guneş sahnesinden, yorungelerinde derece derece şekil alan aydan ve. ilk insanların nesillerini yuklenip taşıyan dolu gemiden bahseder ki bunların hepsi Allah'ın gucunu gosteren apacık delillerdir.
Yasin suresi, kıyamet ve onun korkunc hallerinden, ufurulduğunde insanların kabirlerinden kalkacağı diriliş ve haşir ufuruğunden, cennet ve cehennem ehlinden, o korkunc gunde mu'minlerle sucluların birbirlerinden ayırt edileceğinden, neticede bahtiyarların Naîm cennetlerinde, bedbahtların da cehennemin alt tabakalarında yer alacağından bahseder.
Yasin suresi, "oldukten sonra dirilme ve hesap" denilen ana konuyu ele alıp onun meydana geleceğine dair kesin delilleri anlatarak sona erer.
1. Ayet : Yasin
Anlamı : Yasin
2. Ayet : Vel kur'anil hakiym
3. Ayet : İnneke le minel murseliyn
Anlamı : 2 ve 3. Ayet : Ayet : Ey Muhammed! Hikmetli Kur'Ân'a andolsun ki, sen risÂlet gorevi
4. Ayet : Ala sıratım mustekıym
Anlamı : Dosdoğru bir yol uzerindesin. Ayet :
5. Ayet : Tenziylel aziyzir rahıym
6. Ayet : Li tunzira kavmem ma unzira abauhum fehum ğafilun
Anlamı : 5 ve 6. Ayet - Babaları korkutulmamış ve kendileri de gafil olan bir kavmi, cok guclu ve cok merhametli olan Allah'ın indirdiği (Kur'Ân) ile korkutasın.
7. Ayet : Le kad hakkal kavlu ala ekserihim fehum la yu'minun
Anlamı : Andolsun ki onların coğunun uzerine azab sozu hak olmuştur. Onlar imana gelmezler.
8. Ayet : İnna cealna fı a'nakıhim ağlalen fe hiye ilel ezkani fehum mukmehun
Anlamı : Cunku biz onların boyunlarına kelepceler gecirmişiz. O kelepceler cenelerine dayanmıştır da burunları yukarı, gozleri aşağı somurtmaktadırlar.
9. Ayet : Ve cealna mim beyni eydihim seddev ve min halfihim sedden fe ağşeynahum fehum la yubsırun
Anlamı : Hem onlerinden bir sed, arkalarından bir sed cekmişiz, kendilerini sarmışızdır. Baksalar da gormezler.
10. Ayet : Ve sevaun aleyhim e enzertehum em lem tunzirhum la yu'minun
Anlamı : Onları korkutsan da korkutmasan da onlara gore birdir, inanmazlar.
11. Ayet : İnnema tunziru menittebeaz zikra ve haşiyer rahmane bil ğayb fe beşşirhu bi mağfirativ ve ecrin kerım
Anlamı : Sen ancak Kur'Ân'a tabi olan ve gorunmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın. İşte onu bir bağışlanma ve cok şerefli bir mukafatla mujdele.
12. Ayet : İnna nahnu nuhyil mevta ve nektubu ma kaddemu ve asarahum ve kulle şey'in ahsaynahu fı imamim mubiyn
Anlamı : Gercekten biz oluleri diriltiriz, onların onceden yapıp gonderdiklerini ve bıraktıkları eserlerini yazarız. Zaten biz her şeyi acık bir kutukte, bir "imam-ı mubin"de (ana kitapta, yani Levh-i mahfuzda) sayıp tesbit etmişizdir.
13. Ayet : Vadrib lehum meselen ashabel karyeh iz caehel murselun
Anlamı : Sen onlara, o şehir halkını ornek ver. Hani oraya peygamberler gelmişti.
14. Ayet : İz erselna ileyhimusneyni fe kezzebuhuma fe azzezna bi salisin fe kalu inna ileykum murselun
Anlamı : Hani biz onlara iki peygamber gondermiştik, fakat onlar ikisini de yalanlamışlardı. Biz de (onları) ucuncu bir peygamberle destekledik. Onlara: "Şuphesiz ki biz size gonderilmiş elcileriz." dediler.
15. Ayet : Kalu ma entum illa beşerum misluna ve ma enzeler rahmanu min şey'in in entum illa tekzibun
Anlamı : Onlar da: "Siz bizim gibi insandan başka birşey değilsiniz, hem Rahman olan Allah, hicbir şey indirmedi. Siz sadece yalan soyluyorsunuz." dediler.
16. Ayet : Kalu rabbuna ya'lemu inna ileykum le murselun
Anlamı : Peygamberler dediler ki: "Rabbimiz biliyor ki biz gercekten size gonderilmiş elcileriz."
17. Ayet : Ve ma aleyna illel belağul mubın
Anlamı : "Bize duşen de sadece apacık tebliğdir."
18. Ayet : Kalu inna tetayyarna bikum leil lem tentehu le nercumennekum ve le yemessennekum minna azabun eliym
Anlamı : Onlar dediler ki: "Herhalde biz sizin yuzunuzden uğursuzluğa uğradık. Eğer bu işten vazgecmezseniz, andolsun ki, sizi hic tınmadan taşlarız ve mutlaka bizden size pek acıklı bir azab dokunur."
19. Ayet : Kalu tairukum meakum ein zukkirtum bel entum kavmum musrifun
Anlamı : Peygamberler de şoyle cevap verdiler: "Sizin uğursuzluğunuz beraberinizdedir. Size oğut verildi diye mi (uğursuzluğa uğradınız)? Doğrusu siz israfı Âdet etmiş bir kavimsiniz."
20. Ayet : Ve cae min aksal medıneti raculuy yes'a kale ya kavmittebiul murseliyn
Anlamı : O sırada şehrin ta ucundan bir adam koşarak geldi ve: "Ey kavmim! Uyun o elcilere!"
21. Ayet : İttebiu mel la yes'elukum ecrav vehum muhtedun
Anlamı : "Uyun sizden hicbir ucret istemeyen o zatlara ki, onlar hidayete ermişlerdir."
22. Ayet : Ve ma liye la a'budullezı fetaranı ve ileyhi turceun
Anlamı : "Bana ne oluyor da kulluk etmeyecekmişim beni yaratana? Hep dondurulup O'na goturuleceksiniz."
23. Ayet : E ettehızu min dunihı aliheten iy yuridnir rahmanu bi durril la tuğni annı şefaatuhum şey'ev ve la yunkızun
Anlamı : "Hic ben O'ndan başka ilÂhlar edinir miyim? Eğer O Rahman, bana bir zarar dileyecek olsa, onların şefaati benden yana hicbir şeye yaramaz ve onlar beni kurtaramazlar."
24. Ayet : İnnı izel le fı dalalim mubın
Anlamı : "Şuphesiz ki ben, o zaman apacık bir sapıklık icinde olurum."
25. Ayet : İnnı amentu bi rabbikum fesmeun
Anlamı : "Şuphesiz ki ben, Rabbinize iman getirdim, gelin dinleyin beni."
26. Ayet : Kıyledhulil cenneh kale ya leyte kavmı ya'lemun
Anlamı : (Sonra ona) "haydi gir cennete!" denildi. O da dedi ki: "Ne olurdu kavmim bilseydi!"
27. Ayet : Bima ğafera lı rabbı ve cealenı minel mukramiyn
Anlamı : "Rabbimin beni bağışladığını ve beni kendilerine ikram edilen kullarından kıldığını."
28. Ayet : Ve ma enzelna ala kavmihı mim ba'dihı min cundim mines semai ve ma kunna munziliyn
Anlamı : Biz arkasından kavminin uzerine bir ordu indirmedik, indirecek de değildik.
29. Ayet : İn kanet illa sayhatev vahıdeten fe iza hum hamidun
Anlamı : Sadece bir gurultu oldu, onlar da hemen sonuverdiler.
30. Ayet : Ya hasraten alel ıbad ma yetiyhim mir rasulin illa kanu bihı yestehziun
Anlamı : Yazıklar olsun o kullara ki, kendilerine glen her bir peygamberle mutlaka alay ediyorlardı.
31. Ayet : Elem yerav kem ehlekna kablehum minel kuruni ennehum ileyhim la yarciun
Anlamı : Gormediler mi ki, kendilerinden once nice kuşakları helak etmişiz. Onlar artık kendilerine donup gelmiyorlar.
32. Ayet : Ve in kullul lemma cemiy'ul ledeyna muhdarun
Anlamı : Onların hepsi toplanıp, sadece bizim huzurumuza getirilmişlerdir.
33. Ayet : Ve ayetul lehumul erdul meyteh ahyeynaha ve ahracna minha habben feminhu ye'kulun
Anlamı : Hem bir delildir onlara olu toprak. Biz ona hayat verdik ve ondan taneler cıkardık da ondan yiyip duruyorlar.
34. Ayet : Ve cealna fiyha cennatim min nahıyliv ve a'nabiv ve feccerna fiyha minel uyun
Anlamı : Biz orada hurmalıklardan, uzum bağlarından bahceler yaptık. İclerinde pınarlardan sular fışkırttık.
35. Ayet : Li ye'kulu min semerihı ve ma amilethu eydiyhim efela yeşkurun
Anlamı : (Bunu), Onun urununden ve kendi elleriyle yaptıklarından yesinler diye (yaptık). HÂl şukretmeyecekler mi?
36. Ayet : Subhanellezı halekal ezvace kulleha mimma tumbitul erdu ve min enfusihim ve mimma la ya'lemun
Anlamı : Yerin bitkilerinden, kendi nefislerinden ve daha bilemeyecekleri şeylerden butun ciftleri yaratan Allah'ın şanı ne yucedir.
37. Ayet : Ve ayetul lehumul leyl neslehu minhun nehara fe iza hum muslimun
Anlamı : Gece de onlara bir delildir. Biz ondan gunduzu soyar cıkarırız, bir de bakarlar ki karanlığa dalmışlar.
38. Ayet : Veş şemsu tecrı li mustekarril leha zalike takdiyrul aziyzil aliym
Anlamı : Guneş de bir delildir ki kendi yolunda akıp gidiyor. İşte bu cok guclu ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir.
39. Ayet : Vel kamera kaddernahu menazile hatta ade kel urcunil kadiym
Anlamı : Ay'a gelince, ona menziller tayin ettik. Nihayet o eski hurma salkımının copu gibi (yay haline) donmuştur.
40. Ayet : Leşşemsu yembeğıy leha en tudrikel kamera velel leylu sabikun nehar ve kullun fı felekiy yesbehun
Anlamı : Ne guneşin aya catması yaraşır, ne de gece gunduzu gecebilir; onların her biri kendi yorungesinde yuzerler.
41. Ayet : Ve ayetul lehum enna hamelna zurriyyetehum fil fulkil meşhun
Anlamı : Onlar icin bir delil de bizim, onların neslini dolu bir gemide taşımamızdır.
42. Ayet : Ve halakna lehum mim mislihı ma yarkebun
Anlamı : Yine kendileri icin onun gibi binecek şeyler yaratmamızdır.
43. Ayet : Ve in neşe' nuğrıkkum fela sariyha lehum velahum yunkazun
Anlamı : Eğer dilesek onları boğarız da o zaman ne onların feryadına yetişen bulunur, ne de onlar kurtarılır.
44. Ayet : İlla rahmetem minna ve metaan ila hıyn
Anlamı : Ancak tarafımızdan bir rahmet ve bir zamana kadar yaşatmak başka.
45. Ayet : Ve iza kıyle lehumutteku ma beyne eydıkum ve ma halfekum leallekum turhamun
Anlamı : Durum boyle iken onlara: "Onunuzdekinden ve arkanızdakinden korkun ki size rahmet edilsin" denildiği zaman,
46. Ayet : Ve ma te'tiyhim min ayetim min ayati rabbihim illa kanu anha mu'ridıyn
Anlamı : Ve kendilerine Rablerinin Âyetlerinden herhangi bir Âyet geldiği zaman mutlaka ondan yuz cevirirler.
47. Ayet : Ve iza kıyle lehum enfiku mimma razekakumullahu kalelleziyne keferu lilleziyne amenu e nut'ımu mel lev yeşaullahu at'amehu in entum illa fı dalalim mubın
Anlamı : Onlara: "Allah'ın size rızık olarak verdiği şeylerden hayra harcayın" dendiği zaman, o kÂfirler, muminler icin: "Allah'ın dileyince doyurabileceği kimseyi biz mi doyuracağız? Siz apacık bir sapıklık icinde değil de nesiniz?" dediler.
48. Ayet : Ve yekulune meta hazel va'du in kuntum sadikıyn
Anlamı : Yine onlar: "Eğer doğru soyluyorsanız bu (kıyamet) vaadi ne zaman?" diyorlar.
49. Ayet : Ma yenzurune illa sayhatev vahıdeten te'huzuhum vehum yehıssımun
Anlamı : Onlar sadece bir tek cığlığa bakıyorlar, bir cığlık ki, onlar cekişip dururken kendilerini yakalayıverir.
50. Ayet : Fela yestetıy'une tevsıyetev ve la ila ehlihim yarciun
Anlamı : O zaman bir vasiyette bile bulunamazlar. Ailelerine de donemezler.
51. Ayet : Ve nufiha fis suri fe iza hum minel ecdasi ila rabbihim yensilun
Anlamı : Sûr'a ufurulmuştur, bir de ne baksınlar kabirlerinden Rablerine doğru akın ediyorlar.
52. Ayet : Kalu ya veylena mem beasena mim merkadina haza ma veader rahmanu ve sadekal murselun
Anlamı : Onlar: "Eyvah başımıza gelenlere! Mezarımızdan bizi kim kaldırdı? O RahmÂn'ın vaad buyurduğu işte bu imiş. Gonderilen peygamberler de doğru soylemişler" derler.
53. Ayet : İn kanet illa sayhatev vahıdeten feiza hum cemiy'ul ledeyna muhdarun
Anlamı : Başka değil, sadece bir tek cığlık olmuş, derhal hepsi toplanmış huzurumuza getirilmişlerdir.
54. Ayet : Fel yevme la tuzlemu nefsun şey'ev vela tuczevne illa ma kuntum ta'melun
Anlamı : Artık bugun hic kimseye zerre kadar zulmedilmez. Ancak yaptıklarınızın cezasını cekeceksiniz.
55. Ayet : İnne ashabel cennetil yevme fı şuğulin fakihun
Anlamı : Gercekten cennetlik olanlar bugun bir meşguliyet icinde zevk etmektedirler.
56. Ayet : Hum ve ezvacuhum fı zılalın alel eraiki muttekiun
Anlamı : Kendileri ve eşleri golgelerde koltuklar uzerine kurulmuşlardır.
57. Ayet : Lehum fiyha fakihetuv ve lehum ma yeddeun
Anlamı : Onlara orada bir meyve vardır. İsteyecekleri her şey onlarındır.
58. Ayet : Selamun kavlem mir rabbir rahıym
Anlamı : (Onlara) Rahîm olan Rab'den "selÂm" sozu vardır.
59. Ayet : Vemtazul yevme eyyuhel mucrimun
Anlamı : Ey gunahkÂrlar! Bugun siz bir tarafa ayrılın.
60. Ayet : Elem a'hed ileykum ya benı ademe el la ta'buduş şeytan innehu lekum aduvvum mubiyn
61. Ayet : Ve enı'buduni haza sıratum mustekıym
Anlamı : 60 ve 61. Ayet - "Ey Âdemoğulları! Şeytana tapmayın, o size apacık bir duşmandır ve bana kulluk edin, doğru yol budur, diye size and vermedim mi?" (buyurulacak)
62. Ayet : Ve lekad edalle minkum cibillen kesiyra efelem tekunu ta'kılun
Anlamı : Boyle iken o sizden bircok nesilleri yoldan cıkardı. Ya o zaman duşunmuyor muydunuz?
63. Ayet : Hazihı cehennemulletı kuntum tuadun
Anlamı : İşte bu size vaad edilen cehennemdir.
64. Ayet : Islevhel yevme bima kuntum tekfurun
Anlamı : Bugun yaslanın ona bakalım inkÂr ettiğiniz icin.
65. Ayet : El yevme nahtimu ala efvahihim ve tukellimuna eydıhim ve teşhedu erculuhum bima kanu yeksibun
Anlamı : Bugun biz onların ağızlarını muhurleriz de neler kazandıklarını bize elleri soyler, ayakları da şahitlik eder.
66. Ayet : Velev neşau letamesna ala a'yunihim festebekus sırata fe enna yubsırun
Anlamı : Hem dileseydik gozlerini uzerinden silme kor ediverirdik de yola dokulurlerdi. Fakat nereden gorecekler?
67. Ayet : Velev neşau le mesahnahum ala mekanetihim femestetau mudiyyev ve la yarciun
Anlamı : Yine dileseydik oldukları yerde kılıklarını değiştirirdik de ne ileri gidebilirlerdi, ne de geri donebilirlerdi.
68. Ayet : Ve men nuammirhu nunekkishu fil halk efela ya'kılun
Anlamı : Bununla beraber kimin omrunu uzatıyorsak, yaratılışta onu (guc ve kuvvetini alarak) tersine ceviriyoruz. HÂl akıllanmayacaklar mı?
69. Ayet : Ve ma alemnahuş şı'ra ve ma yembeğıy leh in huve illa zikruv ve kur'anum mubiyn
Anlamı : Biz ona şiir oğretmedik. Bu ona yaraşmaz da... O sadece bir oğut ve apacık bir Kur'Ân'dır.
70. Ayet : Li yunzira men kane hayyave ve yehıkkal kavlu alel kafirın
Anlamı : (Bu), diri olanları uyarmak ve kÂfirlere de azab sozunun hak olması icindir.
71. Ayet : E ve lem yerav enna halakna lehum mimma amilet eydına en'amen fehum leha malikun
Anlamı : Şunu da gormediler mi: Biz onlar icin kudretimizin meydana getirdiklerinden birtakım hayvanlar yaratmışız da onlara sahip bulunuyorlar.
72. Ayet : Ve zellelnaha lehum fe minha rakubuhum ve minha ye'kulun
Anlamı : Onları, kendilerinin hizmetine vermişiz de, hem onlardan binekleri var, hem de onlardan yiyorlar.
73. Ayet : Ve lehum fiyha menafiu ve meşarib efela yeşkurun
Anlamı : Onlarda daha bircok menfaatleri ve turlu icecekleri de var. HÂl şukretmeyecekler mi?
74. Ayet : Vettehazu min dunillahi alihetel leallehum yunsarun
Anlamı : Onlar, Allah'tan başka birtakım ilÂhlar edindiler. Guya yardım olunacaklar.
75. Ayet : La yestetıy'une nasrahum vehum lehum cundum muhdarun
Anlamı : Onların, onlara yardıma gucleri yetmez. Kendileri ise onlar icin bazı askerlerdir.
76. Ayet : Fela yahzunke kavluhum inna na'lemu ma yusirrune ve ma yu'linun
Anlamı : O halde onların sozleri seni uzmesin. Biz onların iclerini de biliriz, dışlarını da.
77. Ayet : Evelem yeral insanu enna halaknahu min nutfetin fe iza huve hasıymun mubın
Anlamı : İnsan, kendisini bir damla sudan yarattığımızı gormedi mi de, şimdi apacık bir hasım kesildi?
78. Ayet : Ve darabe lena meselev ve nesiye halkah kale mey yuhyil ızame ve hiye ramım
Anlamı : Yaratılışını unutarak bize bir de mesel fırlattı: "Kim diriltecekmiş o curumuş kemikleri?" dedi.
79. Ayet : Kul yuhyıhellezı enşeeha evvele merrah ve huve bi kulli halkın alım
Anlamı : De ki: "Onları ilk defa yaratan diriltecek ve o her yaratmayı bilir."
80. Ayet : Ellezı ceale lekum mineş şeceril ahdari naran fe iza entum minhu tukıdun
Anlamı : Size o yeşil ağactan bir ateş yapan O'dur. Şimdi siz ondan tutuşturmaktasınız.
81. Ayet : Eveleysellezı halekas semavati vel erda bi kadirin ala ey yahluka mislehum bela ve huvel hallakul alım
Anlamı : Gokleri ve yeri yaratan, onlar gibisini yaratmaya kÂdir değil midir? Elbette kÂdirdir. Cunku o her şeyi yaratandır, her şeyi bilendir.
82. Ayet : İnnema emruhu iza erade şey'en ey yekule lehu kun fe yekun
Anlamı : O'nun emri, bir şeyi dileyince ona sadece "Ol!" demektir. O da hemen oluverir.
83. Ayet : Fe subhanellezı bi yedihı melekutu kulli şey'iv ve ileyhi turceun
Anlamı : O halde her şeyin mulku ve tasarrufu (hukumranlığı) elinde bulunan Allah'ın şanı ne yucedir. Siz de yalnız O'na donduruleceksiniz.
http://www.yasinsuresi.gen.tr
YASİN
Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam:
“İnnehu teala kırae Taha ve Yasin kalbe en yahlukusSemavati velardı bi elfi am felemma semiul melaike ve kaletubu liecvaf tahmili haza ve tubili elsinetun tekerrumet bi haza”
“Hak teala Taha ve Yasin sure-i şerifelerini yer ve gokleri yaratmadan bin yıl evvel kıraat buyurmuşlardır. Melaike-i kiram hazaratı bu sureleri işittiklerinde bu sureleri vahiy yolu ile alan ve bu sureleri okuyan gonuller ve diller sonsuz mutluluk icindedirler.”
Cennet ehli Yasin suresini okumaktadırlar. PeygAmber efendimiz bir gun Hz ali k.v ye demiştirki “Ya Ali! ekserun men kıraatihi Yasin fiha hisal” anlamı şudur ki “Ey Ali ! Yasin-i şerifi cok oku ki onda sayılamayacak kadar cok hassalar vardır.”
“Yasin suresine Tevrat’ta "Mu’ımme" denilir. Sahibine (okuyanına) dunya ve ahiret hayrını yaygınlaştırır ve onu, dunya ve ahiret sıkıntılarına karşı korur, dunya ve ahiret korkularını ondan uzaklaştırır. Buna, "Mudafi'a-i Kadiyye" de denilir. Sahibinden her turlu kotuluğu uzaklaştırır ve her turlu hayırlı hacetini kaza eder."
Her şeyin bir kalbi olduğu gibi kur’an-ı Azimuşşan’ın kalbide Yasin-i Şeriftir.
Allah katında AZİME, sahibinede ŞERİF denir. Yasin suresinin okuyanı, ( sahibi ) kıyamet gununde Rabi'a ve Mudar kabilelerinden daha cok kimse hakkında şefaat ederler.
Buyurmuştur.
KİM Kİ YASİN-İ ŞERİFİ OKUMAYI VİRD EDİNİRSE VE YAZILI OLARAK UZERİNDE TAŞIRSA;
Ac ise doyar.
Korktuklarından emin olur.
Gurbette ise tez zamanda sılaya kavuşur.
Borclu ise borcunu odemek nasib olur.
Maddi manevi zenginliklere erer.
Haksız olarak hapse duşmuşse kurtulur.
Haceti varsa kabul olunur.
AllaHın himayesinde olur.
Ruhaniler hayra amade olarak yanında bulunurlar.
Gunahkar ise mağfireti umulur.
Allahın velilerinden olur.
Melaikeler surekli onun icin dua ederler
Ve bizce maluM daha bir suru sırları mevcudtur..
Her bir ayetinin her bir kelimesinin ve dahi her bir harfinin muazzam faziletleri ve ledunni sırları vardır. Bazı ayetlerinin vefkini hazırlayıp uzerinde taşıyan icin ise manevi kapılar ardına kadar acılır.
Denizler murekkeb olsa ağaclar kalem olsa Yasin- i Şerifin ledunni sırlarını yazamaz.
Sure numarası 36
AyEt sayısı 83
Kelime sayısı 733
Harf sayısı 2988
Ebced-i kebir değeri : Yazılışa gore 70
Okunuşa gore 71
BU HARFLERİN SAYISINCA MUVEKKEL MELEK BU SURE-İ ŞERİFENİN HADİMLERİDİR.
Bir insan, layıkı vechile adab ve edebe riayet ederek Yasin-i Şerifi okuduktan sonra bu melekler şoyle niyazda bulunurlar;
“ Ya Rabbi, bu Salih kulunun uzerinden tum şekavetleri kaldır. Onu mutlu kullardan et” derler. Ve bu Salih kulada alacakları mujdeli haberi iletirler.
“Ey Salih kul ! Sen levh-i Mahfuzda şaki iken okuduğun Yasi-i şerifin berekati icin tecellin saidliğe yani mutluluğa donuştu”
Yasin-i Şerif suresinde yedi yerde “ MUBİN” esması gecmektedir. Bu hic bir surede olamayan bir sır icermektedir yedi adeT oluşu ve bu surede bulunması itibari ile… Sure okunurken Mubin’lere geldiğinizde ozel duaları vardır bunlar adedi kadar okunursa sır kapıları acılır. Dilekleriniz yerine gelir tum ruhaniler sizinle birlikte olmak icin can atarlar. Melaikeler Cenab-ıHakka sizin icin dua ederler ve her işinizde yardımcı olurlar. Mubinlerde okunacak duanın adı bizce malum olan “Cazibe-i Rahmaniyye-i Cemaliyye” dir. https://www.facebook.com/notes/dual%...99331313559719
Hulasa, muazzam bir emek sarf edilerek YASİN-İ ŞERİF suresi yuzuk yapılmak uzere Necef taşına nakkaşlandı. Hamdolsun. Bu şekilde uzerinde yazılı yuzuk bulunan kulun havassi calışmaları daha etkili olmaktadır.
Ayrıca tum ayetlerin tek tek hassaları ile ilgili calışmalarımız surmektedir. O manada zaman zaman kardeşlerin faydasına sunacağız inşaallah.
kaynak
Azaimi (En ustun ) sure-i yasini şerif:
Havvas ilminin buyukleri ve bu yolun şeyhi olan zatlar yasini şerifi bu minval uzere okumayı vird edinmişlerdir.
Her ne turlu hacet icin olursa olsun gunde 1 defa yada 3 defa yada 5 defa okusalar butun hacetlerin reva olur, her turlu dileğin yerine gelir.
Her namaz ardından 1 defa okusalar gece ruyasında ruhaniler alıp manevi Âlemde seyahat ettirirler. Gozlerin gormediği kulakların işitmediği yerlere gosterip seninle dost olurlar. İnayeti ilahi ile hergun hayırlı bir haber alırsın. Kotulukleri def olup, her taraftan hayırlar celb olur. Duşmanların hepsi kati surette dost olurlar. Kimse senin hakkında kotu soz soyleyemeyip butun insanlar katında sevgili olursun. Dunya da ve ahirette hak tealanın keremi ile zengin olursun.
Eğer bu sure-i şerifeyi ile butun mahlûkatı kendine musahhar kılmayı dilersen, guzelce bir gusul abdesti al, riyazetli olarak Carşamba Perşembe Cuma gunleri oruc tut ve her gece insanlar yattıktan sonra 2 rekÂt nafile namaz kılıp ardından 3 kere mubarek yasin suresini bu tertip uzere okuyup yatarsın. Butun mahlûkat fermanı ilahi ile sana musahhar olurlar.
Her gun 1 defa okumayı adet edinsen, gece ruyasında ruhaniler gelip gayb Âlemine goturup, Âlemleri dolaştırılar.
Bu yasini şerifi bu minval uzere bir evde okusalar, o evde ne kadar cin ve şerli varlık varsa hepsi kacıp giderler.
Eğer ervahı tayyibeyi davet etmeyi dilersen, Carşamba gununden başlayarak riyazetli oruc tut, sabah oğle ve yatsı namazından sonra 3 er defa yasin suresini bu minval uzere oku, 3 gun dolduktan sonra 4.cu gunden itibaren 7 gun doluncaya kadar her gun 12 defa okursun. 7. ci gun matlubun hÂsıl olup hakk tealanın fermanı ile ervah divan durup her ne turlu hacetin varsa reva ederler. Sana musahhar olurlar. Amma bunun şartı budur ki 7.ci gunden sonra dahi her gun 1 defa okumak lazımdır.
Resulu Ekrem(a.s.) buyurdu:
"Ya Ali,Sure-i Yasin'e devam et. Muhakkak onda bereket vardır."
1-Ac okursa doyar.
2-Susuz okursa suya kanar.
3-Cıplak okursa giydirilir.
4-Bekar okursa evlendirilir.
5-Korkan okursa korktuğundan emin olur.
6-Hasta okursa iyileşir.
7-Zindanda olan okursa cıkarılır.
8-Misafir okursa,seferinde ona yardım edilir.
9-Bir şey kaybeeden okursa, kaybettiği şeyi bulur.
10-Sıkıntı ve kederli kimse okursa,sıkıntı ve kederden kurtulur..."
Yasini Şerifin Havvası
İmam cağferi sadık hazretleri buyurduki: Yasini şerifte hakk tealanın 82 ismi şerifi vardırki, yasini şerif dahi 82 ayettir, Rabbul Âlemin her ayette bir esmai ilahiyi yazdırdı. İsmi azam dahi bu surei yasin de mevcuddur, Bir kimse bu yasini şerifi duası ile beraber okusa bircok havvasına mazhar olur. Bunda hic şek ve şuphe yoktur. Amma şartı budur ki her okumayı murad ettiğinde arkanı ricali gaybe vereceksin, ondan sonra okuyacaksın.
1.Havvası budurki:
Evvela 3 gun oruc tutup hayvanattan meydana gelen şeylerden kacın ve dahi cok su icmeyip cok yemek te yemeyeceksin. Ve her gun 3 kere bu mubarek sureyi duası ile beraber oku, 3 gun sonra yeşil giysili musluman cinler hakk tealanın fermanı ile sana muti olup her ne dilersen her ne murad edersen fıl hal emrini yerine getirirler.
2.havvası budurki:
Bir halvet yere girip bir mavi para kesesi icine daha evvelden işaretlemiş olduğun bir altın koy. Para kesesinin ağzını iyice muhurle. Ve hergun ve gecede bu yasin suresini duası ile beraber 3 defa oku. 40 boyle devam et. 40 gun tamam olunca Bismillahirrahmanirrahim diyip kesenin ağzını ac. İcine hakk tealanın katından 40 tane altın gelir. Evvelden işaretlediğin altını almayıp diğerlerini alıp harcarsın. Ve hergun kesenin icinde 40 tane altın bulursun. Amma şartı budurki kimseye sırrını soylemeyeceksin.
3.havvası budurki
Carşamba gunu iyi bir saatte bu mubarek yasini şerifi duası ile beraber kÂfur ile bir kÂğıda yazıp hurmet ve tazim ile başında taşısan, bir peri kızı sana muptela olup asla yanından ayrılamaz. Nereye gitsen seninle beraber gider. Her ne muradın varsa fil hal reva eder. Toprak altındaki definelerden habe verir.
4.havvası budurki
Eğer uzak bir yerden bir nesne veya bir kimseyi getirmeyi murad edersen. 3 gun riyazetli oruc tutup murad ettiğin şeyin niyyetine bu yasini şerifi duası ile beraber 3 kere oku. Asla şuphe etme. Bu mubarek surei yasinin hadimleri hangi nesneye murad etti isen nesneyi alıp getirirler.
5.havvası budurki
Eğer dilersen tayyi mekÂn edersin. Yasini şerifi duası ile beraber bir parca kurt derisine yazıp sağ pazuna bağla. Bir yeşil sırcalı Comleğe su doldurup suyun ustune 3 kere yasini şerifi duası ile beraber okuyup ufur, sonra o su ile abdest alıp 2 rekÂt namaz kıl. Ya rabbi beni falan yere gotur deyip gozlerini kapat. yasin hurmetine dilediğin yere fil hal gotururler. Ve eğer o deriyi daima kolunda taşısan cumle nas ve cumle cinlerin yanında heybetli olursun.
6.havvası budurki
Bir akarsuyu yoğurt kıvamına getirisin veya insan gibi konuşturursun. Şoyleki yasini şerifi baştan sona oku, her mubin de şoyle de: ilahi surei yasini şerif hurmetine, dua yı mubin hurmetine, bu dua icindeki isimlerinin hurmetine, bu dua ya dil verip konuştur Ya rabbi, dersin fil hal su dile gelip konuşur. Her ne soylerse sende hemen ‘lebbeyk lebbeyk’ dersin.
Veya hutta ey su yoğurt gibi ol dersin, hemen yoğurt kıvamına gelir. Veya ey su Fermanı ilahi tersine ak dersin, fil hal tersine akar.
7.havvası budurki
Her ne icin okursan oku fil hal muradın hÂsıl olur, Dilersen gokyuzunde ucarsın, 3 gun riyazetli oruc tutup her gun 3 defa yasini şerifi duası ile beraber oku. Her gun gusul abdesti alıp daima abdestli ol, 3 gun sonra 2 rekÂt namaz kıl, birinci rekatte 1 fatiha 40 ihlÂsı şerif oku. İkinci rekatte 1 fatiha 30 ihlÂs oku ve ettahiyyatu okumayıp onun yerine 10 ihlÂs oku. Sonra 7 defa yasini şerifi duası ile beraber oku, derhal muradın hÂsıl olur. hakk tealadan ne dilersen hemen reva olur. Ve eğer bir mezardaki olu niyetine okusan, hakk teala ruh verir diriltip konuşturur.
8.havvası budurki
3 gun riyazetli oruc tutup her gun 3 kere yasini şerifi duası ile beraber oku. 3 gun tamam olunca duşmanını helak etmek icin 7 defa oku, biter bitmez duşman helak olur. Eğer tecrube etmek istersen 7 kere bir koca kaya uzerine oku, koca kaya tuz gibi paramparca olur.
9.cu havvası budurki
Eğer dilersen bir ağacı veya bir kayayı bir yerden başka bir yere goturursun. 3 gun riyazetli oruc tut, hergun 3 kere yasini şerifi duas ile beraber oku. 3 gun tamam olunca gusul abdesti alıp 7 defa yasini şerif oku her mubine geldikce ‘ fermanı hakk’ de, ve her mubin duasını okuduktan sonra ‘ilahi kendi esmaların hurmetine, birliğin hurmetine, yasini şerifin hurmetine, kuranı kerimin kalbi hurmetine, mumin kullarının kalbi hurmetine falan ağacı kokleri ile beraber toprağı ile beraber falan yere gotur’ dersin. Hakk teala hazretlerinin emri ile ağac yerinden kalkıp işaret ettiğin yere gidip oraya gomulur.
10.havvası budurki
Koturum felc ve sonradan kor olanları tedavi edersin. 17 gun riyazetli oruc tutup her gun zeytinyağı uzerine yasini şerifi duası ile beraber 7 defa şifa niyetine okursun. 17 gun sonra hastalıklı yerine sursen, biiznillah şifa hÂsıl olur.
11.havvası budurki
Dunyada cok zengin olursun. Bu mubarek yasin suresini duası ile beraber bir kurt derisine yazıp taşı, hergun daha fazla mal ve mulke malik olursun.
12.havvası budurki
Eğer duşmana yılanları ve akrep leri musallat edip helak etmek istersen. 3 gun riyazetli oruc tutup her gun 3 defa bu yasini şerifi duası ile beraber oku. 3 gun sonra bir yılan kabuğu (yılanın soyduğu derisi) alıp uzerine 7 defa bu mubarek surei yasini duas ile beraber okuyup ufur, sonra yılan kabuğunu alıp zeytinyağına bulayıp ‘falan oğlu falanın ustune 1000 tane yılan ve 1000 tane akrep yolladım, gidip oldurun dersin’ fil hal duşmanın uzerine yılanlar ve akrepler hucum edip saldırıp oldururler.
13.havvası budurki
Kendine vird edinip her gun 3 kere okusan sabah namazından sonra 1 kere oğle namazından sonra 1 kere yatsı namazından sonra 1 kere okusan, cok azim faideler hÂsıl olur. Hakkı ile tahareti kÂmil uzere okumaya devam etsen 3 ler sınıfına ismini yazarlar.
14.havvası budurki
Eğer dilersen cumle yılanları ve cıyanları akrepleri kendine musahhar edersin. Nereye gitsen seninle beraber gelirler. 3 gun riyazetle oruc tut. 3 gun tamam olunca Bir yılanı tutup odunu al, sonra uzerine yasini şerifi duası ile beraber 1 kere oku, sonra yılanın odune zağferan ve gul suyu katıp iyice ezip hÂsıl olan suyu alıp, o su ile yasini şerifi bir kÂğıda yaz. Her nereye gitsen yılanlar ve cıyanlar musahhar olup itaat ederler. Eğer yılanları cıyanları akrepleri bir yere toplamayı dilersen, hemen bir defa yasini şerifi duası ile beraber okuyup, yasini şerifin ve icindeki esmai ilahilerin hurmetine ey yılanlar ey akrepler ey cıyanlar benim yanımda toplanın dersin, Biemrillahi teala ne kadar yılan cıyan akrep varsa hepsi yanında toplanırlar, oyleki ucsuz bucaksız mahşer yeri gibi olur. Bundan sonrada bir şehre varsan o şehirde bir insanoğlu kalmayıp hepsi kacar gider. Dilersen hepsini bir memleket uzerine yollayıp o memleketi harap ve perişan edersin. Ne emir versen fil hal yerine getirirler.
15.havvası budurki
Eğer dilersen kimse sana duşmanlık edemez. Carşamba gunu yazıp taşı. Biemrillah kimse duşmanlık edemez. Halk icinde heybetli olursun. Şartı budurki daima abdestli olacaksın.
16.havvası budurki
Eğer dilersen ilmi simya ilmi vefk ilmi kimya ve daha nice ilimleri hakk teala senin kalbine ilahi kudret ile nakşeder oğretir. Şoyleki yasini şerifi duası ile beraber, temiz kullanılmamış bir tabağa zağferan kilab misk ile yazıp ondan sonra uzerine gul suyu dokup yazıyı boz. HÂsıl olan suyu alıp bir şişede muhafaza et. 40 gun sabah ac karnına bir miktar ic. Dunyada herne ilim varsa hepsi hakk tealanın emri ile kalbine bir bir nakş olur. İlham ile hepsini oğrenirsin.
17.havvası budurki
Eğer dilersen hafızan cok kuvvetli olup duyduğunu asla unutmazsın. Yasini şerifi duası ile beraber misk zağferan ile yazıp taşısan. Asla duyduğunu okuduğunu unutmazsın.
18.havvası budurki
Eğer bir malın kaybolsa, 3 gun riyazetli oruc tutup hergun niyet edip 3 kere okusan, herneki kayboldu ise ervah bulup geri getirir. Ve eğer bir yerde padişah dahi olsan, padişahlık elinden alınsa, yasini şerif hurmetine ol nimet sana geri verilir.
19.havvası budurki
Eğer dilersen bir evde kimse kalmayıp hepsi kacar gider. 3 gun oruc tutup hergun 3 kere oku, 3 gun tamam olunca bir kÂğıda yasini şerifi duası ile beraber yazıp duşman evinin duvarına gom. Kimse kalmayıp hepsi kacıp giderler.
20.havvası budurki
Eğer dilersen bir kişiyi kendine muhkem Âşık edersin. 3 gun riyazetli oruc tutup hergun 3 kere oku. 3 gun tamam oluca bir keten iplik alıp uzerine 3 kere okuyup ateşte yak. Kulunu alıp yemeğe katıp matluba yedir. Fil hal Âşık
21.havvası budurki
Bir kÂğıda misk zağferan ve kÂfur ile yazıp taşısan, cumle nas senin heybetinden edebinden utanırlar. Herkese sevgili olursun.
22.havvası budurki
Taharet ile hergun 3 kere okusan, cumle nas ve cumle mahlûkat emrine itaat ederler.
Ey azizi bu yasini şerifin şerhi daha coktur. Amma biz bu kadarla ihtisar ettik. HÂsılı kelam hergun 3 kere okumak kibriti ahmerdir.
kaynak
Hazreti Ali (k.v.) şoyle demiştir: "Her kim Yasin suresini bir kağıda (misk ve safranla) yazar (ve yazılar kağıttan silininceye kadar suda beklettikten) sonra o suyu icerse, butun sıkıntılarına ve hastalığına şifa olur, icine bin rahmet ve bin bereket girer, bin deva girer ve ondan bin hastalık da cıkar."(1)
Bu sureyi misk ve safranla yazıp su icinde yazılar silininceye kadar beklettikten sonra icerse, kalp katılığına ve sıkıntısına karşı bi-iznillah şifa olur.
Her kim bu sureyi yazar ve zemzem dolu bir kabın icine koyar ve 7 gun boyunca dua edip ac karına icmeye devam ederse. Allah’ın yardımıyla zihni acılır.
Her kim Fatiha, Ayetu’l-Kursi, Yasin ve Felak-Nas surelerini misk ve safranla yazar, yağmur suyu icinde yazılar silininceye kadar beklettikten sonra şifa niyetiyle icerse, bi-iznillah hastalıklarına şifa olur.
Meyyit kefenledikten sonra veya kabri başında okunursa, kabir suali kolay ve (varsa) azabı hafif olur.
her kim bu sureyi okursa, 20 nafile hac sevabı verilir. Her kim O’nu dinlerse, sanki Allah yolunda 100 dinar sadaka vermiş gibi sevaba ulaşır.
Her hangi bir sıkıntısı olan bu sureyi okumakla o sıkıntısına care bulur. Bir şeyden sakınan ve korkan kimse, bu sureyi, okumak suretiyle korktuğundan kurtulur.
Olum hastalığında olan bir kişinin yanında Yasin suresi okunursa, suya kanmış olarak vefat eder.
İhtiyacını goreceğini umduğu kişinin yanına varmadan once 25 kere okunursa, saygı ve sevgi gorur, ihtiyacı karşılanır.
Gece yarısından sonra 40 defa okuyup dua edenin, muradı gercekleşir.
Her kim yasin suresini 70 defa okursa, kapalı olan butun hacet kapıları ona acılır.
Her kim hangi nbiyet icin 500 defa Yasin Suresini okursa, Allah’u Teala’nın izniyle muradına erişir.
1499 kere okuyan, ummadığı lutuf ve ihsana ulaşır.
Yasin Suresinin 58. ayeti kerimesi olan "Selamun Kavlen mir-Rabbir-Rahîm" her gun bir bardak suya "Besmele" ile 818 kere okunup da, ruh hastasına icirilirse, Allah’u Teala’nın izniyle şifa bulur.
Yasin Suresi, kendisini okumayı vird haline getiren kimseye dunya ve ahiret icin hayırlı olan her şeyi ikram eder. Dunyevi butun sıkıntılar bu surein okunmasıan devam etmekle yok olur. Ahiret hizmetlerine mani olan engel ortadan kalkar ve huzurlu ibadet etme imkanı doğar. Bu suryi celileye devam etmekle, her hayırlı şey davet edilmiş, kendisi icin her faydalı şeyin olmasıan karar verilmiş ve her kotuluğun kendisinden uzaklaşması da hazırlanmış olur. Bu sureyi celileyi vasıta kılarak, kim ne isterse, Allah’u Teala ihsan eder.
Her kim Cuma gecesi iki rekat namaz kılar, birinci rekatta Yasin suresini, ikinci rekatta Mulk suresini okursa, her harfi icin kendisine nur verilir. O nur kıyamet gunu onune gider ve amel defterini sağından alır, cehennemden kurtulduğuna dair kendisine beraat yazılır ve ailesinden 70 kişiye şefaat eder.
Yatarken Yasin suresinin 9. ayetini okuyan kişi, her turlu kotulukten korunur. Sabaha kadar malı ve mulku hırsızlardan korunur.
Her kim zalimlerin şerrinden korunmak isterse, Yasin suresinin 29. ayetini okusun.
Tarlalardaki meyve sebzelerin bol olması icin Yasin suresinin 33-36 ayetleri yazılıp dolu bir kabın icersine konulur ve bir muddet bekletildikten sonra tarlaya serpildiği zaman mahsul Allah’ın yardımıyla bereketlenir.
Her hangi bir (Hayırl ve Helal) isteğin gercekleşmesi icin akşam namazından sonra iki rekat Allah Rızası icin namaz kılınır. Daha sonra 41 kere Yasin Suresi okunur. Her Yasin-i Şerif bitişinde "YÂ men yakûlu liş-şey’i kun fe-yekûn" (Melaen: "Ey bir şeye ol dediğinde hemen oluveren Allah’ım")deyip Benim şu isteğimi yerine getir, diye istekte bulunursa Allah’u Teala’nın izni ile o isteği yerine gelir.
Her kim aşağıdaki şekilde Yasin şerif okursa, sanki 41 kere Yasin-i Şerif okumuş gibi olunur: 7 Defa "YÂsîn", 14 Defa: "ZÂlike takdîrul-’Azîzil-’Alîm" ve 16 defa "SelÂmun kavlen mir-Rabbir-Rahîm" 4 kerede 82 ve 83. ayetleri tekrarlanır.
Her kim zeytin kağına Yasin Suresinin 78-83. ayetlerini okuyup ufler ve sancılı olan yerlere surulmeye devam edilirse, umulurki şifaya kavuşur.
Her kim bir kere Besmele ile beraber Yasin Suresinin 58. ayetini 1479 kere okuyup her hangi bir hayırlı isteğinin gercekleşmesi icin dua ederse, Allah’ın yardımıyle kabul edilir.
kaynak
Yasin Suresinin Fazileti
YASİN-İ ŞERİFİN FAZİLETİNE DAİR OLAN SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ(S.A.V.)'IN HADİSİ ŞERİFLERİ
Resulu Ekrem,Sure-i Yasin hakkında:
"Yasin,Kur'an'ın kalbidir.Muhakkak o,butun dertlere devadır."
"Geceleri Yasin'i okumak,sanki Kur'an-ı yedi defa hatmetmek gibidir."
"Yasin ne niyet icin okunursa,o şey meydana gelir"buyurmuşlardır.
Sabah ve akşamları okunması daha tesirlidir.Kırk bir Yasin ne niyet icin okunursa okuyan kimsenin muradı hasıl olur.Bu kırk bir Yasin yedi gune bolunerek sabah namazından sonra okunursa daha tesirli olur.
"Allah Teala Taha ve Yasin surelerini semaları ve yeri yaratmadan binsene evvel okudu.Melekler Kur'an'ı işitince dediler ki:"Bu Kur'an,uzerlerine inecek ummete mujdeler olsun.Bunu yuklenen kalplere mujdeler olsun.Bunu okuyan dillere mujdeler olsun."
Resulu Ekrem buyurdu:
"Her gece Sure-i Yasin'i okuyan kimse muhakkak surette şehid olarak olur."
"Allah Teala'nın rızası icin geceleyin Yasin'i okuyan kimse affolunur."
"Sure-i Yasin'i geceleri okuyan kimseye Kur'an'ı yedi defa okumuş gibi ecir verilir."
Peygamberimiz buyurdu:
"Cuma geceleri Sure-i Yasin'i okuyan kimse,mağfireti ilahiyyeye nail olduğu halde sabahlar."
"Cuma gecesi iki rekat namaz kılan, birinci rekatta Sure-i Yasin,ikinci rekatta Sure-i Mulk'u okuyan kimseye , her bir harfi icin nur verilir.O nur kıyamet gunu onunden gider.Amel defterini onunden alır.Cehennemden beri olduğuna dair kendisine bir beraat yazılır.Ehli beytinden yetmiş kimseye şefaat ede.Dikkat edin bunda şuphe eden munafık olur."
"Kim Sure-i Yasin ve Sure-i Duhan'ı Cuma geceleri okursa,mağfiret olunduğu halde sabahlar."
Peygamberimiz buyurdu:
"Sabahladığında Sure-i Yasin'i okuyan kimseye o gunun kolaylık ve sevinci verilir,akşamladığı vakit okuyan kimseye sabaha kadar o gecenin kolaylık ve sevinci verilir.Cennet ehlinden Kur'an ref edilir,ondan birşey okumazlar.Ancak Taha ve Yasin'i okurlar."
"Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'an'ın kalbi ise Sure-i Yasin'dir.Kim onu gunduzleri okursa,butun sıkıntılarına karşı kafi gelir.Kim geceleri okursa butun gunahları affedilir."
"Sure-i Yasin'i akşamladığı vakit okuyan kimse ferah icinde sabahlar,sabahladığı vakit okursa ferah icinde akşamlar."
"Sure-i Yasin'i sabahleyin okuyan kimseye o gunun sultanlığı(manevi olarak) verilir.Akşamları okuyana ise o gecenin sultanlığı verilir."
Peygamberimiz buyurdu:
"Sure-i Yasi'i okuyan kimseye yirmi (nafile) hac sevabı verilir."
"Her şeyin bir kalbi vardır.Kur'an'ın kalbi ise Sure-i Yasin'dir.Yasin'i bir defa okuyan kimseye (icinde Yasin bulunmayan) on hatim sevabı verilir."
Peygamberimiz:
"Kur'an'da bir sure vardır.Allah Teala katında ona aziz diye isim verilmiştir.O'nu okuyan ise Allah Teala yanında şerif diye cağrılır.O'nu okuyan kıyamet gunu Rabia ve Mudardan(kabilelerinden) daha cokları hakkında şefaat eder.O,Sure-i Yasin'dir."
"Muhakkak ki Kur'an'da bir sure vardır.Kendisini cok okuyana şefaat eder.Dinleyen ise mağfiret olunur.Dikkat edin.O,Sure-i Ysin'dir.Sure-i Yasin'e Tevrat'ta muimme denilir."(Ya Resulullah muimme ne demektir?diye sorulduğunda) Resulu Ekrem:Sahibine dunya ve ahiret hayatını umumileştirir,ondan ahiret korkularını giderir.Ve her hayırlı işini gaza eder.Kim O'nu okursa yirmi(nafile) hac sevabı verilir.Kim O'nu dinlerse sanki Allah yolunda bin dinar sadaka vermiş gibi ecre nail olur.Kim O'nu yazar da suyunu icerse icinden her ceşit hastalığı cıkarır,icine bin tane nur,bin yakin,bin rahmet,bin refet,bin hidayet girer.Ondan butun hastalıklar ve sıkıntılar cıkarılır."
"Sure-i Yasin'i olmek uzere olan kimsenin uzerine okuyun."
"Sure-i Yasin olumu yaklaşan hastanın yanında okunursa Allah Teala onun can vermesini hafifletir."
"Her hangi biri olmek uzere bulunan kimsenin baş ucunda Sure-i Yasin okunursa Allah Teala ona(ruhunu teslim etmesinde ) kolaylık verir."
Peygamberimiz buyurdu:
"Uzerine Sure-i Yasin okunan mevtanın azabı hafifler."
"Her kim her Cuma gunu annesinin,babasının veya bunlardan birinin kabrini ziyaret eder de baş ucunda Sure-i Yasin okursa okuduğu her harfi adedince onlar mağfiret edilir."
"Kabristana giren kimse oradaki mevtaların uzerine Sure-i Yasin'i okursa,Allah Teala okunan Yasin hurmetine onların azabını hafifletir.Okuyan kimseye de harflerinin adedi kadar ecir verilir."
"Olmek uzere bulunan bir hastanın yanında Sure-i Yasin okunursa,okunan Yasin'in her harfi icin onar melek nazil olur.O uc bin harftir.Nazil olan melekler o kimsenin onune saf olup onun icin istiğfar ederler.Sekerattaki bir mu'minin yanında Sure-i Yasin okunursa Cenneti rıdvanı ona Cennet şarabından icirmedikce Azrail (a.s.) onun ruhunu almaz."
Resulu Ekrem(a.s.) buyurdu:
"Ya Ali,Sure-i Yasin'e devam et.Muhakkak onda yirmi bereket vardır."
1-Ac okura doyar. 2-Susuz okura suya kanar. 3-Cıplak okursa giydirilir. 4-Bekar okursa evlendirilir. 5-Korkan okursa korktuğundan emin olur. 6-Hasta okursa iyileşir. 7-Zindanda olan okursa cıkarılır. 8-Misafir okursa,seferinde ona yardım edilir. 9-Bir şey gaib eden okursa,gaib ettiği şeyi bulur. 10-Sıkıntı ve kederli kimse okursa,sıkıntı ve kederden kurtulur..."
Cenab-ı Peygamberimiz buyurdu:
"Kalbinde katılık veya kasavet hisseden kimse,Sure-i Yasin'i misk ve safranla yazıp sonra yazıyı su ile imha edip icsin."
Resulu Ekrem buyurdu:
"Sure-i Yasin,Kur'an'ın kalbidiri.Ancak onu Allah Teala'nın rızasını talep ederek ve ahireti isteyerek okuyan mağfiret olunur.Onu olmuşlerinize okuyunuz."
"Ummetimden her muslumanın kalbinde Yasin-iŞerif'in bulunmasını severim."
"Geceleri Allah Teala'nın rızası icin Sure-i Yasin'i okuyan kimsenin kul hakkından başka butun gunahları affedilir."
"Bana ve ummetime Sure-i Yasin,Ayet'el Kursi ve İhlas suresini ikram eden Rabbime hamd ederim."
Cenab-ı Peygamber buyurdu:
"Her kim Yasin'i Şerif suresini(izcaehel murselun) ayetine kadar okur da bu ayetin sonunda dua ederse duası kabul olunur."
"Yasin" Kelime-i şerifi yedi,yirmibir veya kırk bir defa tekrarlanarak okunursa hic şek ve şuphe yoktur ki,okuyan kimse onun tesirini gormesin.Muhakkak Cenab-ı Ecelli ve Ala lutfu ve keremi ile o kimsenin hacetini ihsan eder.
Sure-i Yasin yazılır da mecnun,meczup ve bunların başkalarına uc gunden on gune kadar kadar icirilirse,Allah Teala ,Yasin hurmetine onlara şifa ihsan eder.
Kim hastalıkları,illetleri ve ağrıları icin Sure-i Yasin ile birlikte Fatiha'yı,muavvizeteynleri ve Ayet'el Kursi'yi misk ve safranla yazar da,yazıyı yağmur suyu ile imha edip şifa niyeti ile iciyorum derse,hic şuphe yoktur ki Allah Teala ona şifa verir.
kaynak